Fenomena tidak tidur pada tahap serius..

by - February 27, 2012

Assalamualaikum sahabat ... happy weekend la noh,ahad dah kita..esok isnin,ahhh malas benooo.... konfem masa tidur pon ting tong.... orang yang bersekolah memang tidurnya kadang-kadang tak pernah mencukupi kerana sibuk selesaikan assignment yang perlu disubmit,nak-nak orang penangguh.. seriously dulu aku memang penangguh,tak pernah buat awal....last minute baru mengelabah..pastu mula lah tak tidur.....



dah tahu kan aku nak cerita apa?so tayah la aku
nak explain balik tajuk tu,lalalalalala


"tapi orang yang bekerja? tidur pun peranan yang penting tau untuk meningkatkan produktiviti kita semasa bekerja ... tidur lewat memang akan buatkan kita serba tak kena untuk selesaikan kerja..."


"then,sekarang memang ramai sanggup melanguk depan laptop/pc semata-mata menghabiskan masa untuk online... macam aku sendiri,bila fikir balik... sangat buang masa online sebenarnya, korang berfacebook berblog bertwitter microsoft excel reti?word reti? reti? basic tu..."



alolololo,omeinya anak mama ni...hikhok -..-"

"dulu masa aku student tersangatlah liar,balik rumah kira pagi je,konon overnight dengan housemate... bukan ke buruk perangai tu?... pastu tidur memang tak la... kan tak elok tu kan, langsung tak jaga adab dengan kesihatan,aishhhh onie onie.. aippp! tu dulu okay..dulu.. cerita dulu dijadikan iktibar untuk jadi yang lebih baik...onie kau boleh!"


"bola..bola pon satu hal, dah MU lawan Chelsea ke apa ke...konfem tak tidur,sanggup tongkat dagu depan tv semata-mata nak tengok bola... nak pulak esoknya kerja/kelas... konfem jarum pendek terlebih dari masa korang ke kelas/kerja..betul kan?"




letiaq dah aku ni, haaa laaaa.... mana taknya,aku tertarik dengan isu kat metro harini..tu yang gedik nak olah balik,LOL.... okay la,aku nak kemas bilik ni, boleh pulak duk update -..-"



natijahnya,tidur sememangnya penting kepada manusia. Tidur yang tidak mencukupi boleh mendatangkan banyak masalah,terutama dari segi kesihatan..apatah lagi dengan keadaan masa kini yang sememangnya berbeza dengan dedolu...


p/s: i love uolssssssssssssss *tetiba* toksah duk p/s sangat lah onie.........

You May Also Like

20 comments

  1. waaaaaahhh dasyat jugak kak onie time dulu-dulu ye? hikhik

    ReplyDelete
  2. hmmm,tula dulu.....menyesal dengan perbuatan dulu :(

    ReplyDelete
  3. yeyeahhh! meawwww boleh!
    malaysia boleh!

    ##tetiba plak!:D

    ReplyDelete
  4. erk..pernah mcm ni dulu...buat kerja last minute...asyik tak cukup tido je...heee~

    ReplyDelete
  5. syaz dh berjangkit dgn onie lah ni. huhu

    ReplyDelete
  6. sy sokong MU. eheh. tak ada kena mengena. eh.. heheh

    ReplyDelete
  7. hahaha aku skarang prob insomnia.. susah benar nk tdo~

    ReplyDelete
  8. Errr,

    onie dulu rare lah kan !



    HAHAHAHAHAHAHHA

    ReplyDelete
  9. nak tdo plg lena, mandi air suam b4 tdo and minum susu panas.

    lepas tu berzikir sambil baring2 tu..insyaALLAH lelap :)

    ReplyDelete
  10. Whoaaaaa. kak onieeeee orang lama tak mai ni. soghiiiiyyy nah :D



    takpa la, zaman muda enjoy enjoy la duluu, tidoq tu tauk tepi sat.

    ni dah tak larat kita tidoq plak. enjoy tu tauk tepi sat :D
    buleh tara tu? hihi.

    ReplyDelete
  11. ak xbole kalo x ckkup tido wei..
    konpem ting tong hahah

    ReplyDelete
  12. hehe betul2 tidur yg tak cukup bnyk kesan buruknyee ..so pastikan tidur anda cukup at least 6 jam la

    ReplyDelete
  13. waktu tidur kena betui..kang ponin palo..huhh..

    ReplyDelete
  14. tidur itu penting..tp mlm tdika tdow kol 4..

    ReplyDelete
  15. akak lagi susah nak tido mlm.sudahnya online sampai ke subuh..teruk x perangai?? hehe

    ReplyDelete
  16. Liarnya ko onieeee....tidur biar ckup syg supaya awet muda.hahaha

    ReplyDelete
  17. biar benorr tak tdo malam. aku skali dua ja. tak tdo malam mmg pening la jawabnyaaaa

    ReplyDelete
  18. masa study ila kuat tido..sekarang nak tido petang pun xsempat...sob3...

    ReplyDelete
  19. aku ade pyakit ssh nak tido gak weh
    pas mkn ubat tido br dpt lelap wuwu

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..