masalahnya teringat...

by - February 21, 2012


**teringat bila pintu bilik air dah terkunci,padahal belum kunci lagi... pastu ada pulak mamalia yang tak reti ketuk terus menerpa ke dalam~


**teringat bila mamalia duk kalut study depan buku, aku duk kalut study depan blog... waste my time *baru terasa pembaziran di situ*


**teringat bila orang pakai shawl ala-ala takjimat,kita pon nak jugaakkkkk..tapi pedehal, pesheennnnn.......kang ada yang kata aku ni spesis mamalia hulu..


**teringat bila minum air guna straw *lepak-lepak kat mamak in da house ni* tanpa segan silu, korek sisa-sisa tepi gigi sampai terpelanting ke muka kawan....senonoh~


**teringat bila orang lain guna dua bijik fon, kita pon nak jugak...walhal sape la nak text aku,sape la nak call aku..tunggu mesej dari CELCOM+BRO DVD LUCAH suh sertai peraduan depa memang iye la.... bosan~


**teringat bila mamalia ajak karaoke aku kata on ajerrr, walhal esok nak final.... *macam nak saman je pusat karaoke time aku tengah final* (suara bukan macam dibah nor pon,macam katak puru adooo)


**teringat bila duk final,masing-masing duk panggey aku...padahal aku bukan pandai pon...
*ratu scan jawapan kawan ada,haha*

**teringat bila naik moto ex5 triple, walawei...lalu mamak in da house tuh!ane-ane pakat kasi boooooooo kat kami...malu~ (tolong salahkan yg bawa moto tu,haha)


**teringat bila duk senyum kat abang cantik,sekali cokelat lekat celah gigi..memang tak la abang tu nak pandang.... *arghhhh! dont judge me by the chochlate!


**teringat bila member suruh aku cover gelak,okay aku tau...depa sayang aku,sebab tu depa suh cover gelak..depa takut ayaq liuq merecik keluaq melalui lorong-lorong gigi rongak aku.... *sampai hati depa,haha*


**teringat kat hospital...sebab hospital la, gigi aku rongak...okay,redha~


**teringat time practical masa study lu,first day dah kena panggey masuk meeting room akibat lepak belakang kilang,sweet memories~


Assalamualaikum sahabat *baru nak bagi salam,hahehihu*, dah lama tak buang tebiat lagu ataih tu, haa laa... duk buat entri sesuci lebaran tak tahwan...mana la orang nak jengah kan,majuk dengan ampa.... mek nak kabo ni, mek busy ngoti leni,dok dang nak blogwalking lah mano..anok duk tiyokkk jah, laki dok reti kelik dumoh (dok jupo jale balik bakalih) .... pah tu gak, mek leni duk busy cari nafkah hidup...hom laa, hidup lenim keno panda cari pitih... hok puang jange duk goye kaki jah,cari pitih samo... nak harak ko ore tuo,ko laki dop ley goppp.... sesok la gitu jawaknyo...



okay la, mek malah nak kabo banyo,meta lagi ado hok hatuk palo kat kaki mejo akibat baco entri mek ni.... haha! okay la,babai dulu la nah,anok tiyok doh etep....fafai~


p/s: jadi manusia jangan pemalas, kalau pemalas nak jadi rajin boleh...yang tak bolehnya,yang rajin jadi pemalas~ haaa,toksah duk refresh la entri ni... gamaq tak kluaq, haha... ka ada yang duk refresh sebab nak tgk gamaq?habaq mai sat,haha


You May Also Like

26 comments

  1. nasib tak refresh banyak kali auwww..hik3 =D
    Mmg byk la yg duk teringat.bila baca entry mocik ni..hihi:)

    teringat gewe salah satu drpdanya...hihi

    ReplyDelete
  2. onieeeee onie okey tak ni? macam tak okey je nih? meh sini ain kasi ubat... ubat paling mujarab sekali... losyen mustajab.... hahahha ayat lawak okeyssss

    ReplyDelete
  3. hhaha memang sengaja ko enter bebanyak an.. siot je..haha

    ReplyDelete
  4. hahaha~ lucu.
    cakap utara dengan timur ek?

    ReplyDelete
  5. hahah..aku baru nak bagi map dengan coordinate gps blog aku tadi pasal lama ko tak singgah..hahaha..

    ReplyDelete
  6. kahkahkah sumpah lawak gile terkenang benda tu semua balik.. hahahha XD

    ReplyDelete
  7. @laskar pelangi cehhhhh,gewe buang jauh dah,haha


    @Ain Zulaikha onie okay je,cuma tangan yg menaip tak berapa okay,haha

    @Muhammad Saiazuan Norhalik sengaja bagiku,muahahahahaha

    @sha my heart hehe, paham dak?haha

    @Cik Nurul teringat part mana tu?haha

    @Ym.Bundle [Blog.Sampah] agak la wei,hahahaha

    @tomatokering :) tau takpa.... kau kan yg duk belakang masa triple naik moto?aku duk tengah?sempit siot,haha

    ReplyDelete
  8. haha..kelakar lah kenangan2 onie ni..cute cite :)

    ReplyDelete
  9. teringat ku teringatt. hehe.

    mung oghe kelate ko gapo? ambo tok pehe la. ngoti tu nate gapo? haha. hok lain ambo pehe.

    ReplyDelete
  10. banyak betul teringat ye...memori aq da la low..nak ingat semua memori2 lama...haha..payah...

    #rasanya yg paling tak boleh bayangkan..yg naik moto ex5 triple tu..sakit perut dok bayangkan ni..haha~

    ReplyDelete
  11. tak.tak.tak refresh pun. geli hati je aku baca entry ko yang belah atas. "dont judge me by the chocolate" hahaha..lawk onie lawak oii..

    sampai part bawah. aku baca mcm budak blajar membaca. penign aku onie ooiii.. hahhahaa

    ReplyDelete
  12. haha ada yg sama oii.
    byk nau teringat.

    ReplyDelete
  13. kawe duk pahe gapo butir demo kecek...

    ReplyDelete
  14. refresh entri aku letew,miahahahaha! okay la okay la,aku tau ampa pening baca entri aku ni,lagi-lagi bahasa kelantan tu kan, takpa... ce guna google translate, tamil ------>kelantan,agak-agak ampa ada dak? haha....

    ReplyDelete
  15. hehe byk lar teringat tu eh meow....xsabar nk dating....tringat janji2 dulu...:P

    ReplyDelete
  16. hee.. lawok ar onie ni... tp bila teringat mmg buat gelak je kan...

    ReplyDelete
  17. teringat? teringat akan arisha ek hehe!

    ReplyDelete
  18. cmne gigi onie boleh rongak kat hospital?? konfius2..

    ReplyDelete
  19. hahahahaha. ada certain benda teringat u tu mmg sama dengan i. lebih lebih lagi pasal 2 bijik HP tuh. macam macam :)

    ReplyDelete
  20. mcm nk teringt gak memori lalu sbb short term memory lost dah...

    ReplyDelete
  21. kau sllu korek gigi guna straw eh ?

    ReplyDelete
  22. ahahaa..tergolak sorang2 baca en3 mocik! :P

    ReplyDelete
  23. mlunye coklat ad celah gigi hak3...
    abis jatuh saham ko..

    ReplyDelete
  24. ni macam penyakit obsessive compulsive disorder...hahahaha

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..