Menentang sangat pon tak boleh...

by - February 11, 2012




assalamualaikum pada pembaca aku yang tidak jemu terus ke laman ini, semakin hari semakin dewasa ya kita, so setiap perilaku yang kita lakukan perlulah dititik beratkan,jangan sewenang-wenangnya kita memandang rendah pada perilaku kita, lahirnya benih yang baik budi pekertinya adalah bermula dari diri kita juga lah sebenarnya...


jangan senang persalahkan orang lain dan kaum lain jika kita tidak persiapkan diri dahulu,hilang kesedaran maka hilang la identiti yang patut dicari...


kadang-kadang kita ni ibarat kacang lupakan kulit,lupa dengan bangsa sendiri..lupa dengan budi pekerti ..... yang mana baik tidak dituruti, yang jahat pula dijadikan ikutan, dengan itu hargai lah kehidupan yang kita ada sementara masih bernafas...

Orang yang gagal adalah orang yang tidak mampu mengurus masalah. Hanya manusia yang mampu mengurus masalah sahaja yang dapat kecapi kejayaan...



onie~

You May Also Like

33 comments

  1. kalau gua tgk couple pgg tgn,gua biar kan.. sebab gua pon pernah pgg tgn..hehe

    ReplyDelete
  2. betul onie setuju sangat ..

    berbalik pada Rasullulah nabi kita tu .. cuba baca dan fahami budi pekerti beliau mesti tak ada kes mcm tu :)

    ReplyDelete
  3. makin pandai hang buat karangan. weee :D

    betui3.. makin besar patut makin tahu sikap macam mana yg kita kena tunjukkan.. tapi org yg sedar je tahu.. yg tak sedar tu samada buat2 xsedar, bongkak or ego, huhu

    ReplyDelete
  4. BW =) ermmm... x faham sgt -_-" ape ketan logo kfc tu? otak lambat loading mlm2 nihh.. ngeee >_<"

    ReplyDelete
  5. kfc, tringat time DN blanje aritu..huhu

    yeah handle prob~ yeahhhhh go onieeeeeee hehe :D

    ReplyDelete
  6. penternak lemak yang setia, mesti akan sentiasa ke tempat tu..hekhekhek

    Amat mengecewakan situasi yang berlaku skg, .. tp, itulah y berlaku, sy berada di kalangn 90% bangsa lain, dan isu perkauman memang akan berlaku :)

    ReplyDelete
  7. mohon belanja kfc!~ hee

    masalah perlu diredah dgn bergaya~ ;)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum..
    dah follow cni,nnt jmput ler ke blog sy plk. :)

    ReplyDelete
  9. Terbaik Onie, lu punya ayat memang terbaik.. ^_^.v..

    ReplyDelete
  10. den tak tau nak kato pa.

    cuma, sila JUMPA DENTIST A.S.A.P ! :D


    p/s: ada masaalah ke? sabar :)

    ReplyDelete
  11. kat mana2 org duk ckp sal isu ni
    teringin nak tgk video die, tpi ternet semput lak

    ReplyDelete
  12. @kim heeruul hal orang perlu dibiarkan agar kita tidak terpesong....


    @puanbee Rasulullah sangat terpuji ... budi pekerti ni masyaAllah, hanya Tuhan saja yang tahu...


    @tomatokering :) itu la,dulu aku nak jadi cikgu bahasa malaysia depa tak amik tu sebab aku duk buat ayat karangan saja, lalalalala


    @bloghok measehhh wei datang blog aku yang tak semengah ni :'(


    @Natasya Naslin cuba awak bukak or cari news tentang KFC di youtube.....actually,sama la kita..... onie lagi parah loadingnya :P


    @Muhammad Saiazuan Norhalik thank you zuan.... ohyaaa! DN nanti lanje onie lagi eh,onie jeeee.yang lain jangan,haha


    @NinaAz nasib baik onie tak berada dalam situasi tersebut,resist~


    @~SaL IjOu~ cikgu sal la lanje kita dulu,hiks :P

    @Ummi Alesya Sofea thank you dear....


    @Aki aki,kamek guna ayat tu serupa ayat tahap dua budak sekolah rendah tau,haha.....


    @Nur Hani TAKUTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!


    @Lea Isnawi apo laieeeeeee! tengok jangan tak tengok,hehe


    @❤~Emma Abduh~❤ hikssss,dah agak mesti ada yang konpius,hehe....

    ReplyDelete
  13. perghh. sunguuh berfalsafah anda yerr. hik

    ReplyDelete
  14. gituuu.......xsia2 cikgu yasmoon ajr dlu.ehek.

    ReplyDelete
  15. tiraaaaaaaaaa,ahahaha! rindu cikgu yasmoon :(

    ReplyDelete
  16. Kepsi~ Lama tak p makan situ. Okay, lari dari topik sat. Kadang2 kita ni tak boleh nak control perilaku kita sendiri. Yelah kan. Tak semua boleh di control. Kalau semua boleh di control, maka Rasulullah bukanlah Nabi. Ini KALAU ye. Hihi. Betul tak ?

    Tapi, yang boleh di control tu seeloknya control lah kan. Bukannya Shag maksudkan tak jaga langsung perilaku ;)

    #jom lah join GA Shag. 14 Feb last tau dalim.

    ReplyDelete
  17. saya sayangkan bangsa saya... saya tahu bangsa saya lemah lembut gayanya... diam bukan bererti penakot..

    kalau dah dipijak2 or dipermain2kn, sampai bila harus berlembut? sampai bila harus berdiam?


    "kita cuma tinggal kuasa yang akan menentukan bangsa, Bersatulah hati bersama berbakti, pulih kembali harga diri.."

    ReplyDelete
  18. entoh la.. dua dua salah.. huhuhu

    ReplyDelete
  19. @Puan Besar Shag Yahaya macam tula gayanya,kalau kita ni serupa kereta remote control tidak mengapa...

    ReplyDelete
  20. @syahirooAhmad andai diri pendiam dan terus takut sudah tentu diri kita senang dijatuhkan oleh orang lain,saya pon sayangkan juga bangsa saya.......

    ReplyDelete
  21. Menentang sangat tak boleh, menurut sangat pun tak boleh.. Biar berpada-pada.

    Dalam kes tu, dua² buat kesilapan yang sama, Tak boleh tahan marah.. Tak cool bukan? hehe

    ReplyDelete
  22. xfaham coz xtgk pun video tue, ngeheheh.. XD

    sdap aa KFC... onie, jom gi mkn.. ^_^

    ReplyDelete
  23. k0mpius sebenarnyeee -.-

    meawww! jom pekena kepci!

    ReplyDelete
  24. kalau takde masalah dalam hidup ni..macam takde life...hadapi la semuanya dgn tenang..heee~

    ReplyDelete
  25. betul apa yg kak onie cakap!! betulkan diri kita dulu sebelum nak salahkan org lain :)

    ReplyDelete
  26. jgn dilupa budaya bangsa kita :)

    ReplyDelete
  27. apa pun..jangan lari dan takoot dengan kegagalan...ehhehhe..

    lama xdtg blog onie...;)

    ReplyDelete
  28. wiwwit..menentang gapo terr meaw??hehehe

    ReplyDelete
  29. isu kfc tu masing masing dah besar dan patut da bole fikir.jgn buat perkara yg bole cetuskan kemarahan org lain.lg lg isu sensitif.pihak lg satu pun ptt ambil tindakan yg sepatutnya utk elak sebrg ketidakselesaan pelanggan.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..