hidup pon mahu duit apa....

by - March 07, 2012

Assalamualaikum veveh ... minggu lepas direct duk ot,minggu ni pon sama... saipa ni .. tayah audit audit buleh dak? mak pening noks...sat g for sure aku yang kena buat cerita tipu kat orang audit, dah la tak reti sangat bercerita ni...lemah semangat~


kalau lah satu hari aku yang audit... sudah pasti aku akan kasi kaw kaw kaw... haha! (kejam)


haaaa,lagu ni..... mai nak habaq ni... umi aku kata,

'kaklong..bila nak bayar duit rumah sewa ni?'
'kaklong... tak reti bayar bil letrik ke?'
'kaklong...blablablablabla'


padahal duk dengan family ni, umi.. jangan la minta duit sewa rumah,kaklong kena bayaq 'benda alah' ni.... dah la surat baru sampai,so kena prepare nak kena bayar la ni... umi abah bayar la dulu...nanti kita kauntim lain noh umi abah,wekekekeke....



mocik kelik kijo teruh napok surak iaitu 'benda alah' hok tersusun comei atah mejo...mocik ingak gapo dio,surak cinto dari bakal-bakal suami ke..sekali belek,walaweiiiiiiiiiiiiii..urusan seri paduka baginda.... ptptn terima kasih suh bayaq hutang naaa... haishhh,kena g part time noreh ni,haha.... nok bayar hutey kambinghini lagi,nok baya hutey umi aku lagi,nok baya hutey times square lagi... aduh,duit belako tu awe,kak timoh diooooo.....


mujo la pagi tadi ada akak yang baik hati kasi coklat kat adikmu ini...terima kasih akak fina,muah muah! (kak fina,kalau baca blog ni sila kasi lagi ye,sebab saya dah puji tu,muahahaha) tapi, aku tak makan banyak..bos aku tibai ...sadis~






duk kecek kelate pulokkkkkk,pah bereh la deh...ambo punyo tuley belake terpeleot.... izinkan tuan hamba puteri dinda kakakndo berehat dulu deh, terima kasih la masih sudi ke blog mocik ni....rindu ke demo-demo sumo... dok dang blogwalking ke blog korang, busy yang teramat sangat,maklum la...cari duit nak baya hutey,muahahahaha!

umi abah adik-adik wa semua p johor anta rombongan sepupu aku,aku kena tinggal... lagu ni la nak cari duit bayaq hutang,semua benda kena tinggal..tapi aku tak sabaq,tak sabaq sebab 17.3 nop kelik kelate,sebab tu aku duk syok cakak kelate ni,dop soba awop wei....k la babai babai babai,haha

p/s: kepada pemenang giveaway onie harap bersabar,hadiah akan dipos tapi lewat banyak,sebab utamanya....mocik tersangat lah busy loni...maaf deh,harap korang bersabar... :(

You May Also Like

27 comments

  1. hewww seram je surat ptptn kann

    kaknis baru setel tadi

    ReplyDelete
  2. skg ni mcm2 nk kena byr..huihui..kena kuat keja la cari dt..

    ReplyDelete
  3. sumbak meow...doh kene kijo kuak lagi a...bia cabut urat2 tulang belikat tu ..

    ReplyDelete
  4. @Anisa Hang Tuah memang seram,rasa tegak bulu roma abih bila pegang surat tu,muahahaha

    ReplyDelete
  5. @tira huk aloh,kalu cabut sapo hok nok tokak nati? parok,haha

    ReplyDelete
  6. Hihi.. Hutang kita dah nak habis dah.. hahahaa..

    ReplyDelete
  7. kawe bayor doh ptptn ni... tapi tak abih abih... guano nak buak lagu tu?

    ReplyDelete
  8. buat slow2 taww kakak onie! hehheeh

    ReplyDelete
  9. @syAzAnA haa laaaaa,kakak buat slow2,haha :P

    ReplyDelete
  10. mek!!..acu bg gak etek coklat tuh.....huhu..:P

    ReplyDelete
  11. saya xbayar lagi mara..uwaaa sbb xkeje lagi

    ReplyDelete
  12. hmm.. adat kite meminjam, kene la bayar.. ye dok? harap sabar dalam melunaskan kewajipan tu...

    http://thetimelines2u.blogspot.com/2012/03/tebiat.html

    jemput kunjung ke blog saya. komenlah seadanya... menyokong dan menghargai sesama kita.

    zul a.k.a sam banjamin
    (founder of gerila penulisan kreatif)

    ReplyDelete
  13. adehh tak sanggup nak bayo blik..

    p.s dah dekat 3k siot follower! giler femes blog ni...hehe

    ReplyDelete
  14. lepas ni msti giliran wia pulaks >.<

    ReplyDelete
  15. alahai sian onie.PTPTN mmg tak menyabar kan. xpe. tabah la wahai adinda. =)

    psst onie kalau ko jadi part time noreh, jgn lupa pose kat pokok getah naaa..

    ReplyDelete
  16. akak kite da dapt surat ptptpn.
    kite punya odw kot.hahaha

    ReplyDelete
  17. pehh onie! scary gile da dapat seruan dr ptptn XD

    bayo jgn x bayo :P btw..hye onie :P

    ReplyDelete
  18. penat kan nak bayar duit PTPTN
    time pijam dulu, hepi je
    nak bayor semputt

    ReplyDelete
  19. coklat tu nampak sedap.. tlg pos skit.. hehehe

    ReplyDelete
  20. hutang perlu dilunaskan..... kalau tak buat loan mana nak mampu,aku ni orang susah... tape la,bersusah-susah dahulu,bersonang-sonang kendian... hihi....

    ReplyDelete
  21. surat cinta terbaik PTPTN ni kan...hee~

    ReplyDelete
  22. As salam,

    Buat apa hampa semua nak penin pasai PTPTN ni, benda ni banyak jasa dekat hampa tu.Kalau tak ada PTPTN ni hampa tak boleh p mengaji tinggi-tinggi.Aku baru ja siapkan projek untuk cari duit buat bayaq hutang PTPTN, nak tukar keta baru dan nak pakai handpon baru..dua tahun aku bertungkus lumuih untuk siapkan projek ni..Kalau hampa semua nak tumpang projek yang aku buat ni mai la..contact aku balik..ok aku belah dulu dan selamat majujaya

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..