ni la orang kata lupa daratan~

by - April 09, 2012

Assalamualaikum awe-awe dan mek-mek sekeliey,wekekekeke.... ampa tengok ja aku duk menaip keluaq 'weekekekeke' 'ekekekekeke' 'hahahahaha' padahal...




ni la orang kata lupa daratan, menetap di telok panglima garang sejak umur 2bulan sampai 13 tahun tapi jalan nak ke sana pon boleh sesat..kalau tak sesat bukan aku lah tu, biasa aku yang tunjuk jalan dan biasanya akan sesat!


dari puncak alam ---> meru---->klang-----> termasuk highway port klang,puihhhhh!time tu aku rasa nak liquid je perkataan yang keluar dari mulut aku... pahal la aku kata 'haaa,betul lah jalan tu,ikut sini wei' bengkek dooo dreba,huhu...




hajat dihati bila dah sampai banting nak ke putrajaya,tapi apakan daya....sempat jugak makan buah 'langsat' dari telok panglima garang----->morib-----> 45km nak ke sepang...ptuihhhhh! salah jalan lagi ! tak perasan simpang dengkil ! arghhhh,aku rasa nak tambah power spec mata time tu jugak! benci~



dah sampai putrajaya,alang-alang nak ke alamanda dengan masjid putrajaya..tapi ! satu putrajaya aku pusing... masuk presint ni jumpa jabatan peguam negara,masuk lagi jumpa jabatan peguam negara...arghhhhh! masuk presint lain la pulak... last-last dapat jugak masuk alamanda~


dasar lupa daratan kau ni onie,haha.... sekali masuk highway SKVE ..pehhhhh! rasa macam pelik,kami pon reverse kereta,padahal kat tol dah tu, muahaha,nasib tak banyak kereta kat highway tu,patah balikkkkkkkkk ambik jalan kolumpu.. first signboard ada tulih SHAH ALAM,sekaliiiii...puiiiiii~ nak ke banting balik,masak ah lalu situ,aku dah la duk puncak alam...


harap je duk selangor tapi jalan selangor jangan tanya aku,jalan belah penang je aku hafal,haha! so,sesapa yang jadikan aku sebagai pemandu arah jangan MENYESAL! muahahahaha...buuuuuuuuu! buuuu kat onie weiiiii, onie..baik kau duk myanmar woiiii, tayah la duk selangor kalau jalan selangor kl tak expert,brrrr~ GPS takdan beli,haha






p/s:hhaaaaaa,jangan lupa singgah blog sahabat aku, kelate mari .... hazanis :)

You May Also Like

20 comments

  1. hahaha.....kau nak try sekali?haha

    ReplyDelete
  2. mila pun ada masalah mengigati jalan, p shah alam lapan bolas ratus pun masih xigt jugak -.='

    ReplyDelete
  3. meme win loqlaq ko ni onie..ekeke..

    ReplyDelete
  4. onie., aku bace pon ley sesat hahaha

    ReplyDelete
  5. sila guna henpon mahal yang ada GPS bagai tu...

    ReplyDelete
  6. takpe salah pon... yg penting konfiden... kehkehkeh...

    hmmmmm... setakat telok pang5 garang tu... sblh mata je beb...
    maklumlah hari2 aku lalu... kakakaka

    ReplyDelete
  7. Ambo tak pehe.. Tapi ambo baco..

    ReplyDelete
  8. haha~ sis penah jugak sesat camtu. habis duit dok bayar2 tol. sepatutnye tak sampai rm5, dek sesat berhabis hampir rm20. kl oh kl..selangor oh selangor.. banyak tol. huhu~

    ReplyDelete
  9. saya pon fail jalan selangor..jln yang biasa lalu pon kdg2 lupa...huhu

    ReplyDelete
  10. onie ni, memang sengal. haha. konpident lak tuuu. agagagagag~

    ReplyDelete
  11. ampa baca entri aku pon buleh sesat gak ke? haha

    ReplyDelete
  12. aku x suka p putrajaya
    seyes, slalu sesat weh

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..