Pulau Pinang~

by - July 17, 2012



mummy mummy mummy,cheq nanok pasemboq buleh dak?kami rasa 30 ton dah tak makan,rindu :') 
mummy tapau la kat sini sikit,cheq rindu yang amat dah ni,cheq rasa kalau tak dapat makan mesti rasa tak puaih hidup ni,huks! *gedik


dulu masa zaman belia selalu duk main tang gurney drive tu, makanan tang tu tip top ampa tau, cumanya kat situ kena pandai pilih makanan, yela kat situ yang masak-masak semua cino topek,dah kalau cina tu paham-paham la kan,that's why ampa kena ajakorang yang dah besa makan tang tu macam cheq ni,kbai

gambar dari kidal:

yang bawah sekali nampak banjiaq banjiaq (punah bahasa utara) tu,tu la pasemboq ..cheq kalau p gurney drive tu mesti order pasemboq dengan air jambu batu,memang riang ria la perut ampa..yang mesti ada atas meja tu mesti man zhi (tepung beras+pulut+kacang yang ditumbuk),rojak,laksa asam.kuey tiaw,kerang bakaq,oyster goreng..slrpppp! sedapnya,kami rindu nak makan situ !

gambar kanan:
gambar yang diguna sebagai twitcon di twitter, weeeeee :D dan tuan tanah haruslah interprem sekali sekala ,ngehngehngeh




gambar kidal:

yang tula man zhi ..sedap wei,kalau tak silap satu tu RM2 hengget je,murah tak mahal...

gambar kanan:

makcik bajet ayu,biasa la zaman belia kan,ampa kena paham tu,weeeee :D
interprem sebelah makanan,sorry sorry..haha



pehtu,lani rindu yang teramat dah kat penang, penang best,penang enjoy,penang banyak makanan sedap,penang banyak pantai,penang ada mamak hensem,penang ada poli kecintaan cheq yang lagi 237827367823 hari nak konvo,sigh -..-"

nanti kalau datang penang nak makan puas-puas, nak jumpa kawan puas-puas,nak lari keanak-anakan di tepian pantai puas-puas,nak ambik gambaq puas-puas,nak tengok gambaq kat jusco perda puas-puas (macam kat selangoq takdak gambaq=wayang),nak shopping puas-puas,segalanya puas-puas,ahak!


okay,sambung tido~

You May Also Like

42 comments

  1. penag = makak = nasi kandar...

    terbaik!

    ReplyDelete
  2. @Tukang Karut NASI KANDAQ JA ONIE TAK LEY MASUK,HAHA

    ReplyDelete
  3. pening ak baca n3 hang ni..bercampuq-campuiq tol. haha. err knp perlu ada gambaqq hang d sebelaq kanaq pic makanaq tuq?? haha lol

    ReplyDelete
  4. @leakedknowledge interprem la cheqqqqqq,haha....harus la ada gamaq cheq,kbai

    ReplyDelete
  5. terliur tgk makanan tu. mila adalah 2kali dtg pineng suka giler kat jeruk2 kat sana...

    ReplyDelete
  6. lama dah tak g penang. kanges sama char kueyteow sodap :D

    ReplyDelete
  7. @Mila Ahmad jeruk kat sana tak sedap,manisssss...tapi yang masam ada,haaaaa..hat tu baru sodap :P

    ReplyDelete
  8. @Ardini Humaira char kueyteow idaman hatiiiiiiiiii :D

    ReplyDelete
  9. man zhi tu x pnh mkn lg la sis..tgk cam sedap je...
    pewit..tuan tanah yg sgt sweet...baju tu..hehe..cute!

    ReplyDelete
  10. pergh.. awak buat saya kelaparan pagi2 ni..hehehe

    ReplyDelete
  11. lame xp penang. teringin nak p lagi.

    ReplyDelete
  12. yg petim gewe ado sano..kehkeh

    ReplyDelete
  13. no worry, bab2 enteprem tu, memang aki paham sangat2 la kat mocik.. Well, aki memang peberet gile ngan penang, sebab makanan.. :D.. Kan si Sumandak pun dok kat situ, opkos la.. :D..

    ReplyDelete
  14. untung la korangggg...onie skandal je ramai,ops :P

    ReplyDelete
  15. Percaya lar, aku yang dok berjiran dengan penang pun. Tak pernah makan benda nie seuma. Kecuali laksa penang. Itupun mak aku buat. gagaga

    ReplyDelete
  16. dah lama cheq tak p penang . mase kecik selalu pegi .

    ReplyDelete
  17. penang mmg syurga mknan kehkeh.,

    ReplyDelete
  18. ahhh bosan dah hari hari makan di pineng.

    ReplyDelete
  19. untung lagi duk kl..semua makanan bleh jumpa kat sini..utara,timur selatan, barat semua ada..hehe..

    ReplyDelete
  20. mai la penang ni hoi aku tuunggu. kahkahkah :P

    ReplyDelete
  21. hari tu holiday pergi penang, sempat la melantak nasi kandaq line clear, pasemboq, sotong + kangkung + kuah rojak *aku dah lupe nama makanan tu. semua sedap la! (:

    _________________________
    I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

    ReplyDelete
  22. baruje lepas bercuti di Pulau Pinang bulan lepas..memang best tapi tak sempat pekena pasemboq....

    Maybe akan terjahi lagi satu hari nanti

    P.s : Comel header blog...sweetjee....

    ReplyDelete
  23. sebab penang best !!!!!!!!!!!!!!haha

    ReplyDelete
  24. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dear..byk hadiah menarikk

    ReplyDelete
  25. aduiii jarang sangat dapat ke penang

    ReplyDelete
  26. penang memang the best kalau part makan ni..x sabar nak pergi gurney drive bila balik raya nanti..hehe

    ReplyDelete
  27. wah... maya tak pernah sampai kat penang............ T__T

    by the way, suka sama onie punye baju elmo >_<

    ReplyDelete
  28. sy pena p penang becuti..mmg jrang sangatla jmpa org mlayu kat sna.. (jakun)

    ReplyDelete
  29. kat penang ada tunang dengan bakal family mentua akak #Kbai :p

    ReplyDelete
  30. perghh babe kalo i pegi penang, i mesti singgah gurney punyeee. rugi la kalo tak singgah kan.

    ReplyDelete
  31. bru smlm g mkn kt gurney drive..blik cuti sem ni..:)

    ReplyDelete
  32. bru smlm g mkn kt gurney drive..blik cuti sem ni..:)

    ReplyDelete
  33. man zhi tu mende? macam ayam uncle bob je

    ReplyDelete
  34. Lapar lepas tengok gambar makanan. nak nak nak nak nak nak!

    ReplyDelete
  35. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa dik... =)

    ReplyDelete
  36. Hehe cina topek.. Kalau kat tempat aku dipanggil 'cina kopet' maksudnya cina yang betul² cina.. ;D


    Tak pernah rasa pasemboq, rasanya ala² rojak eh?

    Man Zhi mula² aku ingat nama cina rupa² nama makanan da.. nampak enak!


    Gambar buaian kat tepi pantai tu macam best je.. Berbuai sambil ditiup angin pantai.. hehe

    ReplyDelete
  37. @Yousof man zhi tu paling aku suka! hehehe....penang best !

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..