Trick Art Museum @I-City

Wednesday, November 28, 2012 83 Comments A+ a-

assalamualaikum, hati berhasrat mahu ke kamar beradu tetapi salah pula apabila terupload satu gambar difacebook,terrrrr okay,tak sengaja,muahahahaha...dah alang-alang terrr tu baik mek karang entri dikala mata sipi-sipi mahu terkatup..



jika anda membaca entri photoshoot dibawah entri ini, jangan anggap yang mek tidak mandi tidak ada baju,tapi ini sebenarnya aktiviti lepas photoshoot.. lepas je photoshoot tu terus pulun pegi i-city semata-mata nak cari trick art museum tu, sampai-sampai sana mek tanya "dik free lagi ke free lagi?" kahkahkah...brrrrr,panjang pulak intro nih,dah la..jom layan gambar kat bawah ni....


tiket: rm5
keluasan:8000sqft 2 floor

TRICK ART MUSEUM ini berkonsepkan design 3D yang sangat memukau hati dan limpa,ini serius... tak percaya tengok gambar bawah ni...ianya terletak berdekatan di area old town i-city, kalau malas cari engkorang tanya je abang-abang dan adik-adik hensem kat situ,konfem dorang jawab dengan seikhlas hati ..satu lagi,museum ni baru sahaja dibuka dan tidak ramai yang tahu kan,so apalagi,pergi sekarang :P




taraaaaaaaaaaa! this !


ohman, ayu tak i? ayu tak kawan i? ayu? tepuk dahi tanya dinding..


paling mek suka design 3D ni


yesss! menjadi :P


gambar ni la yang mek terrrrrrrrrr upload tu,terr okay :P


haaaaaaa,tu sahaja..babai ! selamat malam ...mahu jumpa putera yang sanggup bertakhta di hati saya,sekian sahaja dari saya ... engkorang yang minat benda-benda ni semua harus pergi, ratapi setiap design yang dihasilkan,pandai bermain sudut dan warna..ahh sweetnya designer ni, nak ngorat,kihkihkih... 


jangan lupa pergi trick art museum di i-city ye *promoter tak berbayar*.. 



p/s: abaikan muka yang hitam itu,maklong la,efek edit....kan dah hitam muka,wakakakaka

Dreba umi kito. Complicated person. Product Review, Invitation Event, Food Review boleh email kito :D email: letopink@yahoo.com

83 Komen

Write Komen
November 28, 2012 at 8:19 AM delete

smat!!!kat mana ni??mula2 blank tgk..pas2 baru prasan..hik hik...

Reply
avatar
November 28, 2012 at 8:20 AM delete

salam dan slamat malam..nampak macam real kan dik.:)

Reply
avatar
Miza Yusof
AUTHOR
November 28, 2012 at 8:21 AM delete

SERIUS CUN !!! cantik ! Ohsem okay :D

Reply
avatar
UniMeOw
AUTHOR
November 28, 2012 at 9:14 AM delete

besnye!!!!!
t nak g gak!! >_<

Reply
avatar
nadia
AUTHOR
November 28, 2012 at 9:19 AM delete

onieee,
macam bestttt je sini. nanti nak pegi jugak laaaaa. ;))

Reply
avatar
kura
AUTHOR
November 28, 2012 at 11:01 AM delete

wahh. styleeeeeee onie style!

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 28, 2012 at 3:49 PM delete

@intanfirdaus247 tulah,onie suka tgk design dia tu,biasa kita tgk kat luar negara kan,ni kat malaysia dah ada,so apa lagi p la terjah,hehe

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 28, 2012 at 3:49 PM delete

@UniMeOw pegi jangan tak pegi :P

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 28, 2012 at 3:50 PM delete

@nadia best kak ! p cepat :D

Reply
avatar
CikSpek
AUTHOR
November 28, 2012 at 5:46 PM delete

menariknya! tak penah p lagi :(

Reply
avatar
Lyaa Suriany
AUTHOR
November 28, 2012 at 6:14 PM delete

tak p lagiii
tp mcm menarik je. boleh bergambar sampai lebam kan

Reply
avatar
aDisH.sHidA
AUTHOR
November 28, 2012 at 7:02 PM delete

best la....nanti nak kena p jugak nie

Reply
avatar
::EIDA::
AUTHOR
November 28, 2012 at 7:48 PM delete

Dik onie sayanggggggg, macam best je! Nak pergiiiiiiiiiiiii

Reply
avatar
hassy chan
AUTHOR
November 29, 2012 at 12:20 AM delete

cm best je.. tingin plak nk pgi haha

Reply
avatar
Z@i Z@mR33
AUTHOR
November 29, 2012 at 12:24 AM delete

waaa....bestnya...nk kena p lg skali la jwbnya...dl p time br2 buka ja

Reply
avatar
eZmALiZa
AUTHOR
November 29, 2012 at 1:26 AM delete

seronotnyaaa...kita nak pegi jugak ahhh! hehehe :D

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
November 29, 2012 at 3:42 AM delete

terbaik.. nk kena ajak hubby gi nie.. mesti ! hahaha..

Reply
avatar
November 29, 2012 at 4:33 AM delete

wah. nice pic.. kat ne ni?? cam syok je nak amik gambar. hehe

Reply
avatar
Razil Tahir
AUTHOR
November 29, 2012 at 6:38 AM delete

kat i-city lorh! kena pergi neh!! XD

Reply
avatar
Tukang Karut
AUTHOR
November 29, 2012 at 6:41 AM delete

ok...dekat je ni... boleh la pergi nanti...

Reply
avatar
Asyik Izas
AUTHOR
November 29, 2012 at 8:17 AM delete

ni yg nk pg sgt ni tp aritu tutup pula..huhu

Reply
avatar
Ash Give
AUTHOR
November 29, 2012 at 8:34 AM delete

yeah banyak gambar.. aku suka!!

aku mesti pegi ni.. tak blh jadi ni hahaha..

awat hang nampak itam sgt dlm gambar ni larikkkkkk....

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 29, 2012 at 3:41 PM delete

@Ash Give wehhhhh,kejam gila kot ayat kau,muahahahaha...tu efek gambar wei,biasa la kamera tak mahal..tu tak ley spot muka jadi putih,satu lagi efek edit,ahak...tu yg tambah hitam,hahahahahahahahaha

Reply
avatar
onie
AUTHOR
November 29, 2012 at 3:42 PM delete

haaaaaaaaaaaaaaaaaa,engkorang mmg kena p, hihi

Reply
avatar
November 29, 2012 at 9:39 PM delete

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Reply
avatar
Lynn Hamzah
AUTHOR
November 29, 2012 at 9:56 PM delete

salam perkenalan...
syoknya kalau dapat amek gambar kat situ...
best2...
follow blog nie yer...

Reply
avatar
November 29, 2012 at 10:50 PM delete

bestnyer...kat i-city ke onieyy?? baru buka ek..? nape akak tak taw ek...hehhe

Reply
avatar
Zana Adieyza
AUTHOR
November 29, 2012 at 11:10 PM delete

cantiknya gmbr2 ni.. serius cun habis!!

nnti ada masa akk nak pergi jugaklah..

salam kenal dari kak zana.. akk dtg dr blog kak eida.. nice blog my dear.. keep blogging!

Reply
avatar
Dak Fisha
AUTHOR
November 30, 2012 at 4:29 AM delete

wahhhhh cntiknya n menarik betul lah. :)

Reply
avatar
cik diba
AUTHOR
November 30, 2012 at 5:11 AM delete

semart gler !!!! nak pegi nak pegi nak pegi jugak !!!

Reply
avatar
November 30, 2012 at 8:09 AM delete

ohsem! cantik r kreatif giler!

Reply
avatar
merahitujambu
AUTHOR
December 1, 2012 at 5:22 AM delete

cantik gambar tu .kreatif

Reply
avatar
nik ros
AUTHOR
December 1, 2012 at 9:27 AM delete

nak pegi nanti.menarik jea :)

Reply
avatar
cik bulan
AUTHOR
December 1, 2012 at 12:01 PM delete

adoi. aku baru p ja ritu. ruginya aku tataw pon tmpat ni ada. celah manaaa pulok dah

Reply
avatar
syakey
AUTHOR
December 1, 2012 at 3:05 PM delete

amboih, feeling angel kau jahhhh >.<

Reply
avatar
Yui Light
AUTHOR
December 1, 2012 at 4:02 PM delete

Wahhh wahhh best nya! nak pegi nak pegiiiiii. Kalau onie tak update, kitorang memang tak tau. hukhuk

Reply
avatar
December 1, 2012 at 4:53 PM delete

hmmm.. i city ekk.. rini baru tau... tringin lak nk pg.. heee

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 1, 2012 at 6:55 PM delete

@Lynn Hamzah salam perkenalan jugak akakkkkk,hehe..... :D


@Nory Zoulkefle aah kak,baru je bukak :D

@Zana Adieyza wahhh,datang dari blog kak eida?terharuuuuuu....thank you ke kak sudi datang blog onie... nanti ajak hubby p naaaaaa,syok layan gambar2 semua ni,hehe


@Dak Fisha betul awak! cantik :D


@Azhafizah Md Nor memang osem ! hehe


@merahitujambu kan kak,cantik,hehe


@nik ros pegi awakkkkkkkkkkkk,menarik tahu gambar2nya :D


@cik bulan alaaaaaa,dia tersorok sikit,ada old town kan...belakang barisan old town tu..hujung sekali,memang orang takkan perasan la,hehe...aku malas nak cari,aku tanya je orang yang keje kat i-city tu,abih cite,haha


@syakey bila lagi ye dak? :P


@Yui Light yuiiiiiiiii p yuiiiii,syok gambar dia :D


@zulhilmi tempoyak patut pegiiiiiiiiiiii,heheh :D

Reply
avatar
syafiqakarim
AUTHOR
December 1, 2012 at 7:20 PM delete

haaa
lu tunggu
pasni gua upload pict gua kt situ lak


haha

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 1, 2012 at 7:31 PM delete

@syafiqakarim wakakakakakaka ,kau jeles ye dak? :P

Reply
avatar
Mila Ahmad
AUTHOR
December 1, 2012 at 7:46 PM delete

onie mcm best jerk 3D. nak jugak p !

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 1, 2012 at 7:53 PM delete

@Mila Ahmad best akakkkkkkkkkkkk,p tau :D

Reply
avatar
boni kacak
AUTHOR
December 1, 2012 at 9:42 PM delete

wah..nampak real la lukisan-lukisan tu

Reply
avatar
Dezee
AUTHOR
December 2, 2012 at 2:41 AM delete

OMG!! Nanti nak pergi la!! XD

Reply
avatar
nadia
AUTHOR
December 2, 2012 at 6:09 AM delete

sayanggg, update entry baru laju2 pehlissssss ;p

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 2, 2012 at 6:17 AM delete

@nadia malasnya nak updateeeeeeeeeeeeee,busy ngemas rumah ni tak abih-abih,haha

Reply
avatar
Izzah Azizah
AUTHOR
December 2, 2012 at 6:21 AM delete

ouh ! saya sangat jeles dengan awak !! tak berkesempatan nak pergi.. ;(

Reply
avatar
kiera'sakura
AUTHOR
December 2, 2012 at 6:01 PM delete

wowwwwwww ok akak nak ajak abg nadh pegi sana. wuuuuu tingin nya tinginnya

Reply
avatar
Rara Nasiha
AUTHOR
December 3, 2012 at 7:39 AM delete

bestnyaaa. nama je duduk shah alam, perginya tak pernah lagi. hehe :)

Reply
avatar
December 3, 2012 at 7:59 PM delete

hehe, pictures as real as life! this looks like a fun place to go with friends and kids. :)

Reply
avatar
SS
AUTHOR
December 4, 2012 at 7:30 AM delete

wow! mcm best jeee. tk sbr nak pegi!!!! hehehe

Reply
avatar
Rini Hastuti
AUTHOR
December 4, 2012 at 4:42 PM delete

seems so fun, hope I can go there too :)))

Reply
avatar
December 4, 2012 at 10:09 PM delete

datang sini lagi tuan belog :)

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:15 AM delete

alaaaaaa,datang lagi ke,sorry tak update entri baru lagi ni,kahkahkah

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:15 AM delete

pegi tauuuuuuuuuuuuuu awak :D

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:16 AM delete

yessssss, pictures as real as life,i like :D

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:16 AM delete

pastikan pegi tahu! :P

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:17 AM delete

alaaaa,namau jeles ,hihi....awak pun boleh pegi :D

Reply
avatar
TiranaAduka
AUTHOR
December 5, 2012 at 1:34 AM delete

salam onie
Kena pegi ni..waktu melawat bila? Malam ada ke? Best ni..ta dkat je dgn onie. Onie punck alm erk?

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 5, 2012 at 3:51 AM delete

wasalam,siang hari not sure plak,lupa nak tgk,hahahaha... best tgk gambar 3D,pegi tauuuuu,hehe...aah onie puncak alam,kenapa?

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
December 23, 2012 at 11:40 PM delete

mahal ke masuk sini???kat tmpt banyak lampu tu ke?

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 24, 2012 at 12:42 AM delete

TAK LA MAHAL,RM5 JE..TAPI TATAU LA PASNI DAH MAHAL KE,HEHE....YUPPPPP,KT TMPT BANYAK LAMPU TU

Reply
avatar
Cinta hazanis
AUTHOR
December 30, 2012 at 4:44 AM delete

sero nop g lah sebelum saya habis ngaji. hehe

Reply
avatar
onie
AUTHOR
December 30, 2012 at 4:51 AM delete

kalau ada transport nak kesana senanglah.... kalau naik bas sampai tak kat sek 7 awop?

Reply
avatar
December 30, 2012 at 4:51 AM delete

bestnya. ish ni rasa nak pi ni, hihi

Reply
avatar
Silly Gua
AUTHOR
January 1, 2013 at 7:53 AM delete

dia sementara punya ke kekal kat situ punya??

Reply
avatar
June 14, 2013 at 8:09 AM delete

sejak bila wujud natang ni? haha

Reply
avatar

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..