Event Bersama Cik Epal dan Fair & Lovely ~

by - April 13, 2013

AMARAN: ENTRI INI TERLALU BANYAK GAMBAR DAN PANJANG,MOHON SABAR..BUKAN SENANG NAK TUNGGU I UPDATE ENTRI SEPANJANG INI TAU,HAHA


Amboi kemain tajuk,hikk... Alhamdulillah rezeki selepas memakai crowning lagi, hari isnin minggu lepas, bila siap buat crowning je,balik office terus check email,peh ! rasa time tu terasa nak luruh segala bulu roma iollll uolsssss... rasa happy sebab ini adalah jemputan pertama event untuk tahun ini dan rasanya ini adalah jemputan event pertama pernah saya join selama jadi blogger ni,rasa teruja semua ada....apa lagi,memang tak ditolaklah,kohkohkoh..

selama seminggu tu jugak mek tak dapat tidur dengan lena akibat nervous nak attend event ni ,muehehehe... #over

Satu jela, mek orang kedua paling lambat datang event ni,rasa serba salah yang amat sangat,rasa nak nangis-nangis kesat air mata guna langsir tahu,huhu..dan orang last sekali datang sahabat sekawan sebantal mek iaitu jatuh kepada Tomatokering,bhahaha.. kami dua orang memang serba salah gila sebab datang lambat,hmm...ini semua adik-adik kami punya pasal,dikejut tanak bangun,tak pasal kakak-kakaknya datang lambat ke event,hmmm.. :'(

So,kali ni taknak pulak terlambat update tentang event yang super gojes ini ,so excited to share with uolssss :D



Event: "Serikan Impianku Menjadi Blogger Selebriti"
Venue: The Canvas,Damansara Perdana
Time: 10am-4.30pm
Blogger Jemputan: Cik Epal

Tengok pada tajuk event tu mek rasa macam tak layak untuk dijemput,maluuuuuuu,hikk... first time kot,so dengan semangatnya mek gagahkan kaki juga untuk pergi ke event ini.So far, best ! banyak tips yang diperoleh dari event ini,dari segi blogging sampai la kecantikandan juga kesihatan :)




Cik epal, tips yang cik epal kasi memang berguna untuk onie dan blogger ..  nasib kenal den,kalau tak time tu jugak i luku u,bhahaha..dulu time sekolah hi hi bye bye je, sekarang bila dalam arena blogging tu terus bertegur,i macam tak percaya u,bhahahaha..meaceh ,cik epal orang pertama yang say hi siap lambai-lambai tangan masa mek datang event ni,malu pulak rasanya,kahkahkah...

Tips Blogging yang dikongsi oleh Cik Epal:
  • Url blog memainkan peranan,ciptakan sesuatu url biar orang ingat .
  • Entri yang dikongsikan berguna untuk pembaca selain personal entri
  • Gambar mesti sharp bak kata cik epal (nampaknya onie pun nak kena beli dslr gak ni,haha)
  • Blogwalking penting untuk dapatkan readers.
itu antara tips-tips yang dikongsi oleh cik epal untuk kami.



Lepas ni  janji kat diri sendiri mesti kena patah balik guna Fair & Lovely,harga berpatutan dan yang pasti produk ini adalah rawatan pencerahan..dari segi penjagaannya sangatlah senang yang amat,cumanya kena disiplin sikit demi muka.leher dan tangan,hee...dan baju kami pun haruslah pink !hik


Di sini, mek rasa macam nak wrestling je cik gksb sorang ni..boleh pulak dia kata tak jadi attend event ni,sekali masa mek datang manusia pertama mek tertengok cik gksb lah,haha...bergurau ye,luku sat g kang,haha !

dari kiri: Shahada , Cik Gksb , Erika dan Mek Onie



Paling best sebab dapat jumpa kak asyikkkkkkkkk ! yeayyy,macam tak percaya kak asyik pun turut serta event ni :D



Makin slim cik epal kita sekarang ni, eh cik epal..meaceh sebab kenal kita,maluuuu ^_^
rasanya first time berborak kot,sebab masa zaman sekolah dulu tak sempat nak borak sangat T_T


Again ! haha... semua manusia dekat atas ni sangat lah friendly,korangggggggggggggggg...sorryyyyy,sebab mek dengan erika lambat datang dan event ni terpaksa dilambatkan setengah jam,hmmmmm :(


Ms.Jessy,thanks invite me,macam tak percaya I 10 blogger yang terpilih untuk attend event yang best ini ,thanksssssss....love u,u memang sportinggggg ! nanti kalau ada event lagi jemput la I lagi ye,hik :P


Tips yang sangat berguna untuk mek ni,sebab selalu terbabas mekap kening sendiri,bhahahaha.....Thanks for tips miss :D


tuuuu paling penting ikan salmon adaaaaaaa, penuh satu pinggan mek makan,bhahahaha...sedappppppppppppp,memang kena dengan perut mek :D


Untuk sesi ni,memang best ! sebab dapat bermain dengan pisau dan buah-buahan,bestttttt ! sebab dapat buat air buah-buahan yang super gojes dengan sendiriiiiii :D


"Makanan yang sihat adalah peribadi kita" 
ini adalah hasil tangan mek dan erika,haha..paling best sebab dapat buat menu yang ada blue beries,strawberry dan rasberry ! osemmmm :D


Well,haha.. i bangga sebab dapat berjumpa dengan 2 manusia ni :D
ada la manusia tu sekarang senyum pun makin lebarkan,haha


The canvas ni memang awesome gila,sebab pertama ! decorationnya .  kedua ! wall dia boleh main conteng-conteng kot weiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,tapi harap maklum,lukisan mek tak se-Pro tangan orang yang berseni,haha..


Thanks for gift,appreciate it :D


Ur team best ! serious :D


Apa yang saya dapat harini akan dijaga dan digunakan dengan sebaik mungkin, jam itu adalah benda paling mek suka,tambah-tambah ada bling-bling,dorang ni macam tahu-tahu je mek suka jam bling-bling macam ni!suka sangatttttttt,hee.. serius masa bukak kotak tu nampak jam terus happy yang macam  orang hilang arah tujuan, dapat pulak 2 utas jam tangan,serius ! bestttttttttttttttttt :D



Ini yang mek kata macam kat atas tadi,wall dorang boleh conteng-contengggggggggggg! bestnya kalau dapat bilik macam ni,haha! so,  lukisan outttttttttt of coverage -..-"


So far, event ni memang best ! sebab ini semua tentang perempuan dan yang paling penting mungkin lepas ni dapat menaikkan konfiden mek untuk berkomunikasi dengan orang lain,inshaAllah..






Totally,Memang Best!


Paling best sebab dapat ramai kawan baru,yeayyyyyy! 

Antaranya:-
Nurul Siezuka: www.siezuka.com


Selamat berkenalan korang,nice to meet u ! I nak basuh muka dengan produk fair&lovely dulu,fafai  <3
<

You May Also Like

43 comments

  1. Onieee, bestnya :)
    Lepas ni boleh ajar Miza mekap. hehehe

    ReplyDelete
  2. gembira dapar jumpa mek onie jugak ^_^

    ReplyDelete
  3. dapat dua jam tangan tu..best gila!:) dulu penah jugak pakai fair and lovely ni..hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat jemputan gini...woooaaa..bila la orang nak jemput nick..huhu

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. bolehhhhhhhhhhhhhhhhhh,ambik je,hik

      Delete
  6. dapat 2 jam tuuuuu. sgt best!!!!!! :D

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. hikkkk...dapat ramai kawan lagi :D

      Delete
  8. Bestnya! Onie mmg satu sekolah dgn Cik Epal ke dulu? aww. And dinding bole conteng2 mmg best! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah,satu sekolah dengan dia dulu :D

      Delete
  9. Sangat berbaloi la kalau dapat invitation event camni. I pun nak hehehe. Amboi mek sengih lebar manjang nampak. Happy happy for u ;)

    ReplyDelete
  10. Bestnya.. acaner bleh join ni. Hihi.

    ReplyDelete
  11. x de org pun nak jemput kite g event sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. onie pun first time dpt event gini

      Delete
  12. hihihihi....saja la nk buat surprise....

    perghhh gila la dapat jam.... terbaikkk....

    ReplyDelete
  13. wahh.. bgsnyee.. bestnye dpt g..hihi

    ReplyDelete
  14. wah bestnye!rugi tolak pelawaan onie..hehe...tapi segan gi event2 mcm ni...saye selebet jekkk..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tu sy ni tak selebet lah?haha

      Delete
  15. Replies
    1. awopppppppppppppp,kalu awop ado sini g saya ajok awop dohhhhhhh :(

      Delete
  16. seronoknya onie ^_^ tumpang happy dapat jmpa cik epal..i teringin nk jmpa dia hehe..dah prasan cik epal makin slimmm..hehee..kim slm x kat dia?? heheee ^_^

    tahniah dear :)

    ReplyDelete
  17. bestnya mekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

    ReplyDelete
  18. amboiii Onie...pasni dah jadi selebriti jgn lupa kat akak plak ek..
    hihih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haippppppp,no no no no.... kita serupa,haha

      Delete
  19. Assalamualaikum onie, seronok dpt jumpa dgn sis onie jgk....so friendly.. :) hope dpt jumpa lg pasneh ye...nnt kalo mai penang roger2 la naa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam awkkkkk... bolehhh, nanti akak roger awk ok kalau ke sana :D

      Delete
  20. amboih seronoknya, hehe jam sampai dua pasang tu xD teringin sangat nak jumpa cik epal yang real, dia comel ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita suka jammmmmmmmmmmmmmmmmmmm :D

      Delete
  21. onie onie onie...hehe..best juga dpt jumpa onie..tp aritu onie duduk jauh ckit..huhu..kalau x boleh borak2 pnjg..hehe..next time jmpa lg k..:)

    *bru dpt jmpa laptop ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahhhhh,kalau onie tak lambat setengah jam mesti dapat duk dengan akakkkkkkkkkk.... tak sangka dapat jumpa akak kat event ni :D

      Delete
  22. ooo..patut la aritu nampak cik epal dtg unilever aritu =)

    ReplyDelete
  23. comey-comey belako deh...

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..