De Selesa Homestay Sungai Petani, Kedah

by - May 08, 2013


Sempena tajuk ada perkataan kedah,sudikan duhai sahabat handai kami cakap kot utagha(utara) na...bukan apa,baru ada semangatkan,kikikikiki..

Okeh,sebut pasai homestay,ada sekali..eh bukan sekali..kira deret seminggu kami p tolong bersihkan homestay mak sedara dalam islam kiranya jiran kami(onie) la,kehkehkeh..syok jugak ampa tahu duk buat part time bersihkan homestay ni, dia kalau nak bersihkan homestay tu perasaan ikhlas dan semangat mesti ada dalam diri,buat homestay tu macam kita yang nak duk..haaa giteww..homestay dia di shah alam seksyen 2 depan giant,hik ^__^

okay,tu kisah kami bersihkan homestay di shah alam.


Begini, kami tau ampa-ampa semua termasuk abang kakak makcik pakcik kaki jalan,dah kalau kaki jalan tetiba nak stay kat area utara dibuatnya hotel abih full book ,mai sini kami nak habaq..ada satu homestay ni memang cun memang strategik orang kata..kami tengok sekali nak berderai rasa ayaq mata, hawat lawa sangat tatau homestay ni,hawat hawat hawattttttttt....

Tempat dan detail homestay tersebut seperti dibawah:-



De Selesa Homestay Sungai Petani,Kedah
No.617 Lebuh Nilam,Taman Delima,
08000 Sungai Petani,Kedah
019-753 5540 (En.Hafiz)

  • 3 bilik tidur + 2 bilik air
  • Hanya 5 minit Exit dari Plaza Tol Sungai Petani (Selatan) & 10 minit Exit dari Plaza Tol Sungai Petani(Utara)
  • Hanya 5 minit ke Pusat Bandar Sungai Petani.
  • Rumah Jenis Teres Semi-D
  • 1 tingkat dan mempunyai ruang parkir serta mampu memuatkan 4 hingga 5 buah kenderaan di luar dan dalam pagar rumah (okeh ini sangat cool !)

Kelengkapan Ruang Tamu seperti;
  • Sofa
  • TV
  • Kipas Siling
Kelengkapan Bilik Tidur Utama seperti;
  • Bilik Air
  • Air Cond
  • Kipas Siling
  • Set Bilik Tidur
  • Katil queen size
  • Selimut
  • Tuala
  • Mandi
  • Sabun Mandi
  • Ubat gigi
Kelengkapan Bilik Tidur Ke-2 seperti;
  • Air Cond
  • Kipas Siling
  • Set Bilik Tidur
  • Katil queen size
  • Selimut
  • Tuala
Kelengkapan Bilik Tidur Ke-3 seperti;
  • Kipas Siling
  • Katil queen size
  • Selimut
  • Tuala
Kelengkapan Dapur seperti;
  • Meja Makan
  • Peti Ais
  • Mesin Basuh
  • Pemanas Air Elektrik
  • Pembakar Roti

Berdekatan dengan Pusat Rekreasi seperti;
  • Pantai Merdeka (18minit-13km)
  • Taman Tema Air 'The Carnival' (15minit-9.7km)
  • Hutan Lipur Rekreasi Tupah (20minit- 16km)
  • Gunung Jerai (35minit-26.8km)

Berdekatan dengan Pusat Pendidikan seperti;
  • Uitm Merbok,Kedah (15minit-12km)
  • MRSM Merbok,Kedah  (15minit-12km)
  • Institut Perubatan,Sains dan Teknologi - Asia  (17minit-15km)
  • Institut Kemahiran MARA Sungai Petani  (17minit-9km)
  • Kolej Komuniti Sungai Petani  (17minit-11km)
  • SM Teknik Sungai Petani 1&2  (17minit-11km)
  • SM Sains Sultan Mohamad Jiwa  (16minit-8.9km)
  • Cosmopoint Sungai Petani  (10minit-3.7km)
  • Creative Dreams International  (14minit-5.6km)
  • Institut Teknologi TMC  (6minit-2.2km)
  • Institut Teknologi SISMA 
  • PTPL  (8minit-3.4km)
Berdekatan dengan Pusat Membeli-Belah seperti;
  • Central Square (The Store)
  • SP Plaza (The Store)
  • Tesco
  • Giant Hypermarket
  • Village Mall
  • Parkson
Check in = 2.00petang
Check Out=12.Tengahari
Harga Sewa=RM180/day
Sewa mingguan/bulanan turut disediakan.


Untuk tempahan dan pertanyaan ampa boleh call/sms=019-753 5540 (En.Hafiz)
Sebagai pengesahan sewaan ampa juga perlu membayar deposit 50% dari kadar harian/mingguan/bulanan 

Untuk maklumat lanjut,ampa boleh layari Blog DESELESAHOMESTAY dan sudikanlah diri ampa untuk like FANPAGE DESELESAHOMESTAY




Jangan lupa untuk singgah ke blog De Selesa Homestay juga fanpagenya, Tekup muka guna bantallllll,lawa sangat homestay ni,semoga De Selesa Homestay teqoih sukses dan dikenali ramai.. :')

You May Also Like

27 comments

  1. oooo cantik... tapi belum nak ke sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dah nak ke sana jangan lupa ini :P

      Delete
  2. tupah la mek onie..bukan tupad hehehehe,,,
    sat sat awai tadi cheq konpius sebab de habaq homestay kat kat giant shah alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. okeh,sudah dibetulkan..tak perasan,khusyuk sangat menaip,hik

      Delete
  3. nmpk cam selesa...
    dekor pun menarik...

    ReplyDelete
  4. dulu sye selalu buat inspection homestay. actually tak boleh panggil homestay lebih baik panggil rumah tamu sebab homestay untuk program pelancongan yg visitor stay with host family =)

    ReplyDelete
  5. hawat dekat dengan umah kak intan tatau..hehe..dekat dah dgn yan..x dan nak pi tidoq sana...kuar tol ja laju ja tekan pedal minyak alek umah..eheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yekeeeeeeeeeeeeeeeeeee,p singgah nuh,hik :D

      Delete
  6. Memang lawa! hehe. Rumah Onie kat SP jugak yek? hee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah,lawakan :)
      takla,umah onie kat selangor la myra :D

      Delete
  7. comey dia punya susunan perabut.;-)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. macam rumah sendiri je. lawa2. kalau p utara insyallah sheila singgah sini :)

    ReplyDelete
  9. menarik betul dekor. serius klu gi area kedah. confirm book homestay ni. btw lamenye tak dtg sini. hehe. rindu kat onie. and tahniah sbb blog masuk utusan. maik lawa awk pnye blog. hehe

    ReplyDelete
  10. wahh ! best tempat dia.. murah pulak tu..

    ReplyDelete
  11. Wah, homestay pon, dah macam hotel 5 bintang ni.. :) Murah pon murah.. :)

    ReplyDelete
  12. Cantik giler sofa tuhhhh. Merah I like

    ReplyDelete
  13. memang sangat cantik rumah tuu. harga pun saangat murah kalau nak dibandingkan rumah yang kecik tapi harganya boleh cecah 200ringgit sehari.

    ReplyDelete
  14. http://reenhomestay.blogspot.com
    Homestay sungai petani

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..