Kesabaran bila bersama Nuffnang

by - June 13, 2013



Okay okay, mek tahu mek dah lama tak cerita kisah hidup mek (ada aku kisah?) sekarang sibuk duk gebang pasal eventlah apa lah, sekarang ni mek nak gebang sikit,okay sikit je tau..tak banyak pun pasal nuffnang ni..sebab selama mek dengan nuffnang mek rasa sangat puas hati walaupun pendapatan dari blogging tak pernah cecah juta mahupun ribu, tapi iolssss tetap bangga menjadi seorang pemegang account nuffnang,iolsss bangga uolssssss... 


Kadang ada je yang piyemmmmm (private message) tanya pasal nuffnang ni bagi kita keuntungan ke?nuffnang ni bagi kita kaya ke?nuffnang ni dapat beli kereta biiiyemmmmdabeliyuuuuu series ke?haaaaa, terkejut mak jemah nokkkkk.. dah apapasal?engkorang blog pasal duit ke?gini lah,mek dulu masa mula-mula blogging tak pernah pulak nak tahu pasal nuffnang ni,last-last ada sorang mak jemah tu suruh register nuffnang,iolsss pun register la dengan muka yang sangat inosen uolsss... large rectangle duduk kat kaki blog, skyscraper duk tang header,hancus plus berterabur tahu !!! punyalah blur-blur pasal nuffnang ni...sekarang mek rasa tak blur sangat dah KOT ..so,kepada yang tak paham pasal nuffnang meh tanya mek,inbox je dekat no. kosong satu maxis bla bla bla bla.. *hebak plak aku nak ngajo orangkan,huu..



Satu je, peluang ada depan mata,grab je... yang penting haruslah rajin dalam dunia blogging ni,kipas kipas apa yang patut,lol... *pang diri sendiri


Tak salah kot nak cari pendapatan melalui blog, yang obses sangat pasal 'Berblogging sebab duit' tu iolsss rasa nak bidas je cuping telinga dia.. tak salah kot noh setia bersama nuffnang,yang salah tu, cara kita cari rejeki...bidas-bidas orang kot blog,gebang pasal gosip retis tu sebab nak up earning tak guna jugak,haaaa... pikior leee mekeme..rejeki kita tu akan jadi darah daging kita tau...


*dah apapasal entri ni berbaur macam nak kena penerajang dengan manusia lain ni mek?bhahaha

So,beringatlah.. sesapa yang tanya iolsss pasal nuffnang ni boleh beli biiyeemmmmdabeliyuuuuu tuuu siap sedia cuping telinga anda,haha!









Mempersembahkan CPUV 5 ketul ni,terima kasih nuffnang ! tu pasal mek bangga dengan nuffnang ni, baik hati sangat,iolsss bangga fullstop yang penting ada kesabaran bila bersama nuffnang.


Maaf kalau ayat atas-atas tu kurang senang atau kurang enak di makan, mek tahu,mek tak power lagi kot nak cerita pasal nuffnang ni,pasalnya... traffic mek hari-hari menjunam,sadisnya diri ini ! Dah tu je nak gebang, selebihnya kita bawak ke hari besok lusa tulat dan seterusnya eh, iolssss nak fefeeling depan cermin almari dulu pasal iolssss tadi pestaim pegi salon buat treatment rambut plus kena stim ,so mek rasa macam teruja lebihlah kan,bhahaha...


Haaaa,lama tak merantau ke blog korang ! pasal balik kerja je mek sibuk setelkan hal rumahtangga,maklumlah sejak abah pegi kursus 2 bulan setengah iolssss kena jadi dreba umi iolsss ke kedai runcit  tu,haaa...pastu malamnya sikit layan subway surfers sampai terlupa nak mandi,haa okay ini tipu,bai :P

*panjang puleeekkkk gebangnya T_T

You May Also Like

33 comments

  1. betul tu.. kne banyak bersabar dengan nuff ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. kak onie, saya still blur2 pasal nuff ni lah walaupun dh bnyk baca pasal nuff ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  3. dpt 2 3 hinggit pon dh happy ngan nuffg ni..lepaih doh wat bli cekelat

    ReplyDelete
  4. Anis tak pernah dapat cpuv sbb trafik blog sedih gila.. Hahaha.. Tapi tak la sedih mana sbb blogging for fun je.. Ada rezeki tu alhamdulillah lah, ye dok? Hehehe.. Ada dapat invite event dove tak?

    ReplyDelete
  5. dah give dah nak selalu setia dgn nuffnang. nak try curang dgn komli lak

    ReplyDelete
  6. wah dh byk tu dia dpt..tahniah2..boleh belanja lg lah..ha3..:)

    ReplyDelete
  7. heheheh... XD xtau apa2 sal benda alah ini :p ada masa leh bljr.. hoho

    ReplyDelete
  8. blog yg hebat..kali pertama singgah sini

    ReplyDelete
  9. lama dah tak dapat CPUV dari Nuffnang. asyik dapat CPC je

    ReplyDelete
  10. biasa mcm tu la kan... dneo tetap setia dgn nuff... :)

    ReplyDelete
  11. nuffnang menguji kesabaran betul. fuh!

    ReplyDelete
  12. wah.... tahniah... hehe moga murah lg rezeki :D

    ReplyDelete
  13. amboi..kaya la mek onie!!! belanja plis. heee

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum onie. bestnyaaa. rezeki tu mek. hihih. keep blogging babe ;p

    ReplyDelete
  15. Arol pun masih setia dan selesa dengan Nuffnang. ;) Setuju dengan part cara kita cari rezeki tue. Arol dulu pun suka gebang gosip artis jugak kat blog. Tak dinafikan trafik meletop dan earning Nuffnang masyukkk tapi bila difikir-fikirkan hmm... Terus delete semua entri tue. :)

    ReplyDelete
  16. yeayyy! boleh beli baju raya onie hehehe

    ReplyDelete
  17. sape yang taknak duit kan onie....... mihmihmih

    ReplyDelete
  18. pnh dpt CPUV sekali jea.. tapi earning dia.. ciput..

    ReplyDelete
  19. tahniah..semoga sukses.. jemput ke blog sy :)

    ReplyDelete
  20. waahhh..tahniah.. :) menulis mesti ikhlas..baru rezeki berkat kan..kan.. :)

    ReplyDelete
  21. Congrats Mek.. iolls pun ada nuffnang, tapi nak menunggu dia naik mmg hazab hhahhaa..
    tetiba hilang begitu sahaja mak punya iklan yang kat bawah blog mak tu.. kalau Mek boleh tlg, mohon tulun blog iolls boleh?? hehehe

    ReplyDelete
  22. kesabaran bawa tuah siap dapat 5ketul CPUV...
    takniah hehehe

    ReplyDelete
  23. kipas jgn x kipas.hihihi...
    btw nuffnang mmg best!

    p/s: salam kenal dari from tumpst kelate...:)

    ReplyDelete
  24. moga murah rezeki lagi dengan nuffnang yea..hehe

    ReplyDelete
  25. kak ya doakan rezeki onie sentiasa melimpah ruah ye aminnnnn :)

    ReplyDelete
  26. Bolh blanja gua makan kepsi..haha

    ReplyDelete
  27. salam ramadan
    betul tu..kalau sabar dengan nuffnang..duit advd boleh beli emas dan bayar deposit duit keta..tak percaya? percayalah..alhamdulliah akak dah merasanya

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..