Man Burger Kukus LAVA terbaik !

by - June 03, 2013


Hai kakak abang adik cicit sepupu jiran joran juran, sini ada benda best yang mek rasa memang PERLU dikongsi,haaaa..... harini rasa macam puas,puas laaaa sangat...sampai petang tadi gebang kata malam ni nak tidur awal sebab 'sesuatu' itu kan, tapi disebabkan ada hal-hal anak-beranak,makanya saya terus mengekor umi kita ke Saujana Utama, Alaaa niat dihati nak cari barang keperluan untuk 'sesuatu' tu,tapi hampehhhh...apa pun tak boleh,mencikkkk...

haaaa,lepas siap hal anak beranak,mata tertumpu ke satu kedai makan ni yang betul-betul terletak di SAUJANA UTAMA,alaaaaa kalau yang memang penduduk puncak alam,saujana utama,alam jaya dan kawasan-kawasan yang terdekat sah-sah tahu di mana PASARAYA ACE MART, okehhh..bukan nak kasi tahu itu kedai maaaaaaaa...tapi nak kasi tahu, RESTORAN BURGER KUKUS LAVA ni terletak betul-betul bersebelahan dengan ACE MART tu,kira parking kereta kat area pasaraya tu then boleh berlenggang kangkung sambil pikul duit untuk makan disitu..


*kemain isi tersurat mek,huk T_T


Salah satu port ,okeh wall ni memang stailo..kalaulah tade orang kat area situ,dah boleh saya bersimpuh tepi dinding sambil ambik gambar,tapi apakan daya, pakwe makwe jadi simbolik dalam gambar ini,maapkan saya,haha


Cara penghantaran makanan pun dah macam dekat bank uolssssssss,146...okeh ponggong kasi lenggang,tangan kasi patah sambil berjalan ambik makanan didepan kaunter,ahak...segalanya self service nokkkk...


gambar belah kiri sekali tu namanya MR.KRAB Daging Special plus cheese dan yang sebelahnya pula SPONGEBOB Daging Special  .. yang mr,krab tu mek dan umi,kongsi sudah,jangan tamak..haha..yang spongebob tu angah punya,dan yang selebihnya tu adik-adik yang tak ikut,haa.sape suruh tak ikut,makan la korang kat rumah je,bhahahaha..

Harga dari RM4.50 hingga RM13.50,haa okeh sangat dah tu.....reasonable uolsssss :D





Okeh dengan ini, kepada penduduk puncak alam,alam jaya,meru,saujana utama dan kawasan berdekatan saujana utama marilah singgah ke 51G,Jalan Bidara 8,Saujana Utama,Sg.buloh.

atau 

Singgah la ke facebook MAN BURGER KUKUS LAVA yang vavavom ni, serius sedap... 

Abaikan kualiti gambar yang kurang jelas,bhahahaha dan mek gembira sebab dah jumpa tempat burger yang paling best ,dekat pulak dengan rumah,takpayah la nak pikior pegi damansara ke ampang ke wangsamaju ke,sini pun dah cukup...perut mek pun riang harini,alhamdulillah rezeki bekerja ye dak...abahhhh,cepat balik,kaklong ada tempat nak bawah abah niiiiiiiii....


Entri kelam kelibut, mek harus tido,babai..


p/s: halena,malin,kak ecah dan kawan-kawan yang komen kat fb ke wechat ke,maafkan mek kalau tak reply,konon nak buat sepraissssssss,bhahahaha...seprais la sangat,kejam ada la T_T

You May Also Like

20 comments

  1. Kdai ni 6ptg br bukak an...xsmpt nk snggh aritu ms otw ke utara..frust ar cmni

    ReplyDelete
  2. x baik tau onie buat I tertunggu2..by the way, hubby cakap nnt gi pulak..dekat jeee..yezaaa..i like!

    ReplyDelete
  3. masyaAllah!!! sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... bila dapat merasa burger2 lava macam niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... lapau

    ReplyDelete
  4. itu burger ke kek?dah mcm kek nampak gayanya..dulu selalu pg saujana utama sbb ade sedara kt sana skrg diaorg dh pindah so susah ckit ler nk jenjalan kesana..hehe..onie tlg tapaukan..hehe:)

    ReplyDelete
  5. Okay, Auni . Thanks for the info. Dari malam semalam tunggu update ni , sampai tertido , Sg.Buloh? Hurm... Bila2 nanti boleh try ke sana. Lapaq!

    ReplyDelete
  6. pergh, melelh air liur i tgk burger krab tuh uols...harga not bad. murah =D

    ReplyDelete
  7. sedapnya mek onie..bla mek nak blanja cik nor..haha

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum onie! hahaha. kat damansara damai pun ada. sheila dah pernah try! terbaikkk babe. terbaikk. minta sikit ;p

    ReplyDelete
  9. apo ni mek tunjuk tunjuk bergo nih, wak mai sebijik nak try raso.

    ReplyDelete
  10. ya Allah burger die ! Takut den nak makan, memang kenyang sampai tahun depan gamaknyer. hahahaha

    ReplyDelete
  11. 1st time dengar beger kukus.. tp memang nampak mabeles lah :D

    ReplyDelete
  12. wah.. yang kukus2 ni la sedap makan... jom join birthday giveaway saya.. mudah, tak perlu buat entri :) salam kenal

    ReplyDelete
  13. assalam,

    betul tu 1 st time dengar burger kukus ni...burger bakar pun tak pernah rasa lagi..

    ReplyDelete
  14. erm... ni nak kena pi sana ni... kena try ni...

    ReplyDelete
  15. uikk boleh tahan hrga dia hehee :D

    ReplyDelete
  16. thanks yea sudi tetang burger kami,, kami cube Improve lgi servs dri mse kesemase

    ReplyDelete
  17. thanks yea sudi tetang burger kami,, kami cube Improve lgi servs dri mse kesemase

    ReplyDelete
  18. Nak comment sikit ttg gambar yg last tu..Nampak tak arrow kat atas jalan raya tu..ha...jalan tu one way, tp kebanyakan orang buat tak heran dengan peraturan jalan kat dalam saujana utama ni..

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..