10 CPUV bertenggek~

by - October 08, 2013


Bila sebut pasal CPUV semua mesti cepat-cepat usha blog seseorang tu kan,termasuk aku,hihi.. yela,kadang benda gitu membuatkan aku lebih semangat nak berblogging. (kantoiiiiiii) . Seingat aku, zaman mula-mula aku bersama Nuffnang ni memang susah gila nak dapat CPUV (dimana cpuv dulu dipanggil BE) . Sampai satu tahap (kira tahap gurau jerrr boleh?) tu aku kasi tiket dekat depa dimana subjectnya pasal BE la kan, isi kandungan dia biaq aku sorang jela tahu,kang kalau aku bagi tahu, jap lagi ramai yang bash aku,mampuih..haha

Sebenarnya, CPUV ni dikira macam nasib jugaklah, ada yang dapat, ada yang susah nak dapat, tapi bila sekali dapat tu kemain banyak ,okay syukur la kan,hihi.

Tips nak dapat CPUV?

aku rasa, tak susah mana pun tips dia,cumanya kena selalu update kalau nak up kan korang punya amount lebih banyak. pastu,rajin-rajin la hantar tiket(contact us) macam aku kata tu. Trafik? actually trafik aku ni kalau aku kasi tahu, mesti korang terkejut,sebab ciput sangat trafiknya,kohkohkoh. Maklum la,blog personal. Tak power lagi nak try SEO semua tu,huhu.



Yang dah lama dalam blogging ni,mesti ramai yang dah tahu tentang Nuffnangkan? Kalau belum,boleh google Nuffnang dulu, seriously,buat masa ni aku setia dengan Nuffnang je, tak terfikir nak tukar ke lain, rasa puas hati bila dengan Nuffnang.


Cpuv dari bulan 9 hingga bulan 10,terus bertenggek. Rejekikan tu. Walaupun amount setiap kempen tu tak berapa banyak mana,tapi aku tetap bersyukur. Lebih baik ada dari takdekan?hihi. TERIMA KASIH NUFFNANG DAN PIHAK PEGIKLANAN

Peluang sebeginilah harus kita perolehi,tapi kalau niat blogging pertama sebab $$$$$$, lebih baik korang angkat kaki dulu, aku mula-mula blogging tak pernah kenal nuffnang semua ni,bila ada otai-otai perkenalkan nuffnang,aku terus register dan syukur lagi sekali,sebab rezeki blogging aku sentiasa masuk dari nuffnang. Walaupun aku ni bukan otai dalam bidang advertising,aku tetap slow slow slow and slow mencuba dan walaupun nilainya tak berapa banyak,aku tetap syukur. 

Aku harap,mereka yang baru nak kenal erti blogging sila gunakan niat blogging anda dengan betul. Jangan bila, orang cerita pasal buat duit dengan blog ,korang pun nak buat blog gak,pastu dah buat,terus mengeluh 'kenapa sikit je?' 'kenapa kau banyak,aku sikit?' ..haa tu kaaannnn dah lain bunyinya,hoho...Ya,tak salah pun nak cuba sebenarnya, yela..mana tahu rezeki korang pun ada di sinikan? gitulah cerita dia,nak cerita lelebih kang takut ada yang gertak aku nanti,lol 

So,happy blogging memasing. Mood holiday aku still tak hilang lagi ni T_T



You May Also Like

23 comments

  1. sy pon suka tengok blogger lain post pasal cpuv. seronok. ni yg lagi semangat nak berblog. tq bagi tips..jgn bblog kerana duit semata mata..

    ReplyDelete
  2. bersyukur dengan apa yang dapat :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah rezeki yang ALLAH janji
    setiap usaha yang sedikit
    ALLAh balas dengan rezeki yg banyak
    tahniah

    ReplyDelete
  4. Goodluck ! :D btw, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami sebarkan maklumat mengenai kempen ini :D Terima Kasih :) http://umpautoinspector.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...syukur kan...rezeki-rezeki.....
    Saya pulak baru lg berjinak2 dgn ads ni semua...

    x0x0 ^_^

    ReplyDelete
  6. tudiaa aihhhh sakan Mek Onie kita..tahniah2....traffic ciput nooo....xbaik oo cakap xbetui....heheheh

    ReplyDelete
  7. Perghh...rezeki yg lumayan. Keep up ur good work.

    ReplyDelete
  8. banyaknye! lia dpt jugak cpuv, tpi malas nak wat entri .. ngeh3... due je pun entri ttg cpuv. lain2 dh biar gtu je. hihi

    ReplyDelete
  9. byk ai byk nye masih on going..ni buat yumida jeles ni..hihi
    tahniah k mek..alhamdulillah rezeki tu
    cer kongsi ape rahsianye dpt cpuv yg byk bertenggek ni..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum onie. alhamdullilah. murah rezeki awak :)

    ReplyDelete
  11. perghh byk onie hehee..tahniahh..adelah 3 4 BE sama hehee :)

    ReplyDelete
  12. amboi kemain CPUV dia.

    saya ni newbie dlm blogging,
    tulis blog suka suka...
    sign up nuffnang pun sebab kbykkn blogger buat. so ikut je..
    actually xpaham sgt apa tu cpuv semua tu..
    heheh

    jemput visit my tiny little blog ye.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..