Bandung Day 2 : Pasar Baru,Sir Cinta, Ayam Penyet Surabaya, Toko tiga, Collector Parfum, Gampoeng Aceh,

by - October 26, 2013






Haaa kauuuuuuu,tajuk panjang lagi (entri pun sah-sah la panjang)...maka,masuklah hari kedua dimana hari yang paling eksaited nak shopping,hihi....memula tu dalam fikiran memang tak terfikir pun nak shopping segala, maklum la.. aku pegi bandung ni pun atas dasar percutian bajet,gitulah.. Bab bajet ni akan aku buat kat entri lain la eh? see.. previous entry aku ada janji nak tulis satu entri..dan kat entri ni pun aku dah janji nak tulis satu entri lagi,total ada 2 entri la kan?mati! haha... konfem pasni terasa berhutang kat blog sendiri,haha...


bajet tu nanti eh, so aku nak cerita jadual perjalanan dan tempat menarik di bandung dulu ok? 


Hari kedua ni kita orang bangun jam 6 pagi, actually,kul 5 aku dah bangun dah... bukak sliding door kat balkoni terus GURLPPPP ,pasal kul 5 pagi dah cerah gila ni?haha.. so,aku tido balik,kerja time tu duk tolak sejam waktu malaysia je wei,penat betullah,haha.. tido punya tido dah pukul 6,so aku tutup balik jam henfon aku, pastu... si halena jerkah aku woiiii suruh bangun, gila..dia bangun dulu sepatut dia la mandi dulu,ni ada ke patut dia jerkah aku suh aku mandi dulu,ini satu kes pembulian ni ! haha... 


So, dah siap semua, kita orang turun kat lobi kul 7 sebab nak tapau perut. Kul 7 sana serupa dah pukul 10 di Malaysia oh, jakun kejap aku,huhu.. Siap makan semua tu, maka kami pun memulakan perjalanan pada pukul 8 pagi, yeayyyyyy....eksaitednya perasaan ni bila tengok Indonesia. Still rasa macam tak percaya sebab dah sampai Indonesia,impian 11 tahun 5 bulan kot wei.. penat tau kumpul duit nak ke sana,huhu.


FYI, sepatut pepagi gini kita orang gerak ke tangkuban perahu dulu, tapi abg zul kata, asap galvano (kot) dah keluar,hmmmm..memang tak pegi la,sebab waspada takut meletus, pastu belah malam dapat tahu yang tangkuban perahu dah pun meletus,gila sedih tak dapat pegi sana, aku memang nak ke sana,tapi tulah,takde rezeki :(

Takpe, perjalanan kitaorang dipercepatkan ke.........


Nampak tak signboard tu? dia duk kat tiang lampukan? alahai,unik kejap aku rasa... Maka kami akan ke arah kanan dulu iaitu PASAR BARU weiiiiiiiiiiii, sorga shopping weiiiiiiii, 

PASAR BARU:-

Mula-mula sekali, bila sampai sana, korang tak semestinya berada dalam ZON SELAMAT okay, yang pasti korang kena selalu jaga-jaga dengan sekeliling korang, maklum la kat pasar baru tu ramai pencopet/malin. So,aku nak pesan, segala beg yang pepenting tu better letak ke depan, alhamdulillah... perjalanan kita orang sepanjang shopping kat PASAR BARU ni berjalan lancar. 





SIR CINTA:-

Tapi. Okay,ada tapinya tu,haha..Sepanjang korang shopping kat pasar baru ni kan,ada penjual fridge magnet,keychain dan macam-macam lah dia jual akan ikut korang je, serius rimas gilo wei... kerja duk lari dari penjual tu je,huhu...pastu harga yang dia jual mak aiiiiiiiii, sape tak pandai pilih dan ada sifat belas kasihan tu mungkin dia beli,macam aku,kahkahkahkahkahkah... Kalau korang malas nak layan penjual-penjual tu cakap je 'terima kasih' 'takpe, sudah ada' ..haa gitu jela, tu pun dorang still tak berganjak gak,huhu..so abaikan jela ye,yang penting jangan berkeras dengan dorang,ingat.... kita sebagai pelancong je dan kita sedang berada di negara orang :).



Okeh,part ni paling aku tak sabar nak cerita ! haha... park-park je kereta terus nampak kedai ni,aku lupa tingkat berapa,tapi nama kedai ni SIR CINTA, gila cool harga dia, penjual dia pun cool gila ! yang penting sekali,masa nak beli kain tu tanya bidang yang korang pakai selalu bidang berapa, meter(utk kain ela) kat Malaysia dengan Indonesia tak sama tau,ingat tu. Satu lagi, kalau taknak kena tipu check dulu kain tu berapa meter,pastikan meter yang korang nak tu sama bila dapat kain tu. 

Harga?

Ofkos la harga mampu milik, kain sulam kat kedai ni memang berlambak,tapi aku ni jenis kureng sangat dengan kain sulam ni,hihi.. aku rasa aku suka kat sulam tu aku ambik. dan aku rasa aku orang yang paling sikit beli kain kat kedai ni sebab aku tak berapa minat sangat dengan corak sulam tu,tapi tak suka tak suka aku ni, sempat jugak aku tangkap beberapa helai kain pasang untuk dibuat raya, hihi.. *over kau

Satu lagi,aku rasa ni korang WAJIB tahu, kedai SIR CINTA ni kan,terima duit Malaysia weiiiiiiiii, haaa... kalau dah kehabisan duit tu boleh je hulur duit Malaysia,tayah sesusah cari money changer,kihkihkih

Servis?

Bab servis ni memang bagus, penjual dia toksah kata la...mesra alam betul.. pastu boleh pulak ada peti ais yang dalamnya ada air mineral dimana air mineral ni khas untuk customer yang datang membeli di kedai tu, gila gempak cara marketing dorang,i loike ! 




D FABRIC:-


Lepas siap berjalan pastu cekau apa yang patut kat sir cinta tu,kita orang terus ke kedai D FABRIC plak... masuk sini lagilah nak jadi hantu kain,lace kat sini murah wei, kain yang orang nak buat baju kawen tunang merisik semua murah,aku rasa macam nak menangis pun ada, haha.. kat sini aku tak shopping mana, aku jadi consultant untuk member aku ni haaaa, nak beli kain kawen katanya.. okay, tetiba aku plak yang jadi naik hantu kain wei,pasal.. banyak sangat kain lelawa, dari jenis fabrik dan corak dia buat aku jadi gila (over lagi) . Pastu penat consult dorang,aku pun duk la kejap, nasib ada kerusi, haha...


Kat sini aku cekau gak beberapa helai kain, gila kau, jeles kot tengok orang shopping (nafsu) kain ela semua ni,haha.. aku nak beli untuk kawen/tunang aku rasa macam tak berapa jelas lagi dalam bab perkahwinan ni,haha.... kang aku takut, tetiba kalau aku beli 4 meter lining,2 meter top  pastu nak pakai 3 4 5 tahun pastu tetiba jadi tak muat,mana la tahu aku gemuk ke kan?haha...


Harga di d fabric?
kat sini la kedai paling pemes pasai harga dia reasonable yang amat!

Penjual?
Gila, pun mesra alam!ramah gilaaaaaaa kau..

Servis?
Hahahaha,aku ingat kat kedai sir cinta tu je ada servis kasi air semua ni,rupanya d fabric pun ada jugak ! siap ada kek kecik-kecik lagi,haha... yang penting bismillah dulu sebelum makan dan minum,hihi.



Begitulah cara pemakaian beg yang betul ye abang kakak, bersungguh tau mak aji atas ni nak bershopping,kahkahkahkah :P



Ni lagi satu hal,bila sampai pasar baru terus jadi berpinau mata, gila betul la barang dengan harga kat sana,murah yang amat ko tau, rasa macam nak borong semua,tapi aku ni jenis memikir, baggage belah balik aku hanyalah 20kg,kahkahkahkah.. 

Tu beg tu, design tip top siak, kira harga mampu milik pada yang minat LV,ZARA,BONIA dan jenama branded lain lagi yang tak mampu milik untuk harga yang beriban tu,kat sini harga IDR50,000 bila convert balik duit kita maka jadilah RM15 jerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr weiiiii,gila tak gila tak?haha.. Maka dengan itu, aku pun tersangkut la dengan 2 ketul handbag ni,kihkihkih.. 2 kau,tamakkan? alaaa,baru RM30,kat Malaysia aku jarang shopping mana,so aku balas dendam kat sini jela :P

Aku ingat nak angkut 3 beg sekali,tapi lagi sekali aku kata,aku ni jenis memikir orangnya, BAGGAGE BALIK HANYALAH 20KG dan AKU ADA SATU BAGGAGE SAHAJA,HAHAHAHA

Lagi satu, walaupun murah ,tapi kualiti okay weiii, cuma kena pandai pilihlah ^_^V


Sebelum aku terlupa, kat pasar baru ada telekung murah-murah weiiiiiiiii,dah la lawa,murah laktu,hihi..harga dia around RM15-RM60 .

Habis bab kat PASAR BARU, so total masa kita orang shopping adalah 6 jam,kahkahkahkahkah... kanan kiri beg,tapi nasib baiklah tempat parking kereta dengan tempat kitaorang shopping dekat, boleh buh dalam kereta. Pastu abg zul tolong angkat,haaaa..baiknya abang zul ^_^



AYAM PENYET SURABAYA:-

Lepas berhempas pulas dalam pasar baru tu kan, abang zul bawak kita orang lunch kat sini,hahahahahahahahahaha...kenapa hahahahahaha? okay,ni yang nak cerita ni,hahahahaha lagi sekalilah :P

Femes jugak Ayam Penyet sini, dapur dia belah luar dan di pintu masuk, kihkih.. 




Haaaaaa,ini adalah menu kedai ayam penyet tu, harga around RM3-RM8 ... okay la, tapi aku ni sebenarnya bukan minat mana ayam penyet ni,huhu..tapi dah orang bawak,aku makan jela....






Aku pilih PKT Lele Goreng,Lele tu ikan keli... aku layan ikan keli jerrrrrrr,ayam aku kurenggggg,tapi kat sana pun ada bebek iaitu itik,tapi tu lagilah aku tak reti nak makan ,pasal tu aku pilih lele goreng jer,,ranggup wei..sedap ! tapi BERAPIIIIIIIIIIIIIIII tang sambal dia,cili kampung siakkkk.. berasap telinga aku,haha...si abang zul boleh makan cili cenggitu je,gila apa,huhu.. tapi sedaplah.. cuma tulah,aku ni tak suka pedas,huhu...totally,sedap !!!!!!!!!!!!







TOKO TIGA:-

Lepas makan semua tu, abang zul bawak kitaorang ke toko tiga, apa yang best kat sana dah pastilah seluar jeans LEVIS!!!!!!! harga sana pun harga mampu milik! tapi saiz seluar paling kecik untuk gegirl macam i ni adalah saiz 28.. so,apalagi,dah pinggang aku kecik,ambiklah saiz kecik ye dok? 

Masa korang masuk pintu kat toko tiga tu kan,korang akan diberi kertas kuning macam kat atas tu, kalau beli barang kat kedai tu, redeem souvenier kat counter cashier tu haaaaaa,hihi..aku dapat keychain..okay la tu ye ?hehe.. 

tempat dia? luasnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,rasa tak puas jalan wei T_T

Masa berjalan kita orang di TOKO TIGA aku rasa tak sampai sejam,sebab memasing nak tengok-tengok je, aku je yang membelinya -..-"

Okeh,next destinationnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn :D


COLLECTOR PARFUM:

Okeh, Collector parfum ni diluar bangunan The Oasis Factory Outlet, Perfum kat sana dah la banyak jenis,boleh pilih-pilih lak tu, ko nak macamana? besaq ka kecik ka,semua ada! bau apa nak? Polo ka? Hugo ka? semua adalah senang cerita, aku beli botol kecik je, macam kat gambar atas tu botolnya..RM15 je weiiiiiiiiiii, aku beli 2 botol kat sini,kihkihkih..

Total masa memilih perfum, dekat sejam gak,kahkahkahkahkah... 




THE OASIS FACTORY OUTLET

haaaaaa, beginilah rupa dalam The Oasis Factory Outlet ni haaaaa... disebabkan aku ni dah lama gila tak shopping depan mata cenggini,maka 3 helai t-shirt yang ohsem aku rembat,huhu... harga? okay la ;)

Total kita orang dalam ni tak sampai 30 minit pun... sekejap je,just jalan-jalan tengok suasana factory outlet dia... 


Lepas pada jenguk FO tu, kita orang makan aiskrim duriannnnnnnnnnnnnnnn,ya rabbi ...dalam ais krim tu ada durian weiiiiiiii ! bukan sekadar perisa je wei, dengan durian-durian sekali dia buh! harga RM5 setiap satu cawan :D

Jap,aku nak tunjuk gambar dia pun tak tergamak,pasal tangan duk parkinson tahan kesejukan aiskrim tu,haha... tapi takpelah,aku tunjuk je nohhh


Korang boleh agak la kot nohhhhh besaq cawan dia lagu mana? tapi memang best la aiskrim dia ni haaaaaaaaa... Kebiasaannya,aiskrim ni dijual ditepi jalan, so,masa nak beli tu pepandai pilih la eh ..takpun tanya pendapat tour guide/supir korang tu ;)








RESTORAN GAMPOENG ACEH:-

Dah tiba waktu malam,masa untuk balik hotel duluuuuuuuuuuuuuuuuu....memasing pun macam dah penat, aku rasa satu hari berjalan langsung tak ingat nak makan,nasib la abang zul tanya,hahaha... so,malam tu dalam jam 8 malam kita orang sesiap nak pegi makan lak, makan lepak-lepak dengan abang zul jerrrrrrrrrr...

menu? mabeles jugak, Currency Converter adalah penyelamat keadaan,hahahahahaha... Payah la kalau duk main reribu ni,kuikuikui.. 



Aku order Mee Rebus, sedapppppppp...tapi aku tak habissssssss...pasal penat shopping kot,kahkahkahkahkahkahkah :P






Gampoeng Aceh, till we meet again yaaahhhh... selesa je lepak sana oh, hihi




Oh yeahhhhh,inilah hasil satu hari berjimba,kahkahkahkahkah... Apa la korang beli ni weiiiiiiiii,hahaha...

Kesimpulannya,

Tangkuban Perahu ---> Ditutup mungkin seminggu akibat asap galvano keluar dan meletus,huhu..so,next time or next trip je aku akan singgah sini,inshaAllah

Pasar Baru ---> Dari kain ela,kain pasang, telekung, handbag korang patut shopping sini,murah gila woiiii.. yang nak kawen/tunang tu, selamat memilih kain di D Fabric,D Fashion ye,sana lace murah dan lawa!!!!!

Ayam Penyet Surabaya ---> Aku cadangkan bagi yang kaki makan pedas tu boleh la singgah restoren ni, konfem puas hati ! harga pun puas hati !

Toko Tiga ---> Kat sini pun ramai penjual-penjual yang akan ikut kita, so pepandai la menjawab ye,haha.. Seluar jeans sana murahhh! t-shirt spiderman aku takdan beliiii,kan dah menyesal T_T

Collector Parfum ---> di bangunan The Oasis Factory Outlet ye, sesambil shopping kat FO tu boleh la shopping perfum kat sini sekali,hihi...FO? banyak,dalam 60 hingga 70 lebihoutlet ada kat Bandung tu, mati la kalau nak jalan semua,kena stay sebulan gamaknya,haha.

Gampoeng Aceh ---> Aku sarankan korang try Roti Canai Keju,sedap gilakkkkkkkkkkkkkk! 



Haaaaaaa, rasa satu hari berjalan macam terkejar-kejar je,tak cukup tak cukup ! nak pegi lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii T_T Okeh,siap hari kedua, kalau nak tengok hari pertama boleh klik sini dan hari ketiga akan berada di next entri, sekian terima kasih... happy holiday bagi yang nak holiday ke bandung,muah muah muah.... :D

You May Also Like

29 comments

  1. Oh.. tgk gambar je... Nanti kalau nak pergi Bandung baru baca entri nie.. wkwkwkwk =p

    ReplyDelete
  2. best2, rasa nak p lagi sana.. terutama tang pasar baru..perggghhh..

    ReplyDelete
  3. Ayam pnyet tu mkn smpai nangis2 pedas dia over sgt kalah wong solo kikiki

    ReplyDelete
  4. Syaz pergi bandung. pergi jugak tempat2 yg onie pegi. hehe. tapi, xsempat nak citer dlm blog. hha

    ReplyDelete
  5. Excited tengok, belum baca habis just scan through sebab ada guest ni (hihi sempat lagi on blog kan).

    ReplyDelete
  6. Waaa!!! Kain lace murah! Best nye kalau dapat gi sana! Ayam penyet tu pergh terliur anis tengok.. Nomnomnom

    ReplyDelete
  7. Giler byk punye shopping...jeles ahkak

    ReplyDelete
  8. wah bestnyaaa. dekat longgokan kain2 tu tetibe ada makhluk wat peace. heeeee

    ReplyDelete
  9. membalas kunjungan sambil follow...wahhh bandung...bestnya...^^

    ReplyDelete
  10. pasar baru tu kalo bawak jota2 pun boleh habis

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum...onie,

    wahh.. seronoknyer dia jln kat indonesia yer.. jauh berjalan luas pemandangan...

    mselim3

    pls: lain padang lain belang..

    ReplyDelete
  12. Terbaiklah shopping kain/bag semua..sebelum ke sana..better dari msia sehelai sepinggang je..so balik nanti boleh bawak banyak sikit..kann..

    ReplyDelete
  13. ni kalau bini aku tengok ni, mesti dia ajak pi ni...

    ReplyDelete
  14. bestnya dapat jalan2x kat indonesia..hehe

    ReplyDelete
  15. wah seronoknyaa... deno tak pernah sampai sana.. paling jauh pun singapore je.. hohoho

    p/s: onie masuk REMAJA :)

    ReplyDelete
  16. hoyehh.smpai yg mmbaca pun turut merasa kepenatan tu. haha

    ReplyDelete
  17. Bandung memang sesuai untuk kaki shopping, kaki borong :)

    ReplyDelete
  18. haish tayang makanan je..
    dh la perut lapar =.='

    ReplyDelete
  19. Kat Pasar baru mmg rambang mata dibuatnya..rasa mcm nk borong semua kan..semua harga murah2..lagi satu makanan kat sama jugak terbaik.. rindu rasa nk g bandung lagi.. =D

    ReplyDelete

  20. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

      Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

      Delete
  22. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

    ReplyDelete
  23. Salam tuan/puan semohga senantiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk bandung city tour . Bagi sesiapa tuan/puan yg nak ada trip ke bandung dan membutuhkan kereta untuk transportasi selama di bandung boleh sahaja PM saya atau wassap :+6289619522797 Dijamin kami bagi harga yg berbaloi & service yg terbaek (insha allah) mohon maap bila ada ayat yg kurang berkenan TERIMAKASIH :)

    Nb:yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon banyak,tp yg terbaek tetap HAYUKKA BANDOENG .. jom jom gi bandung murah jer !!!

    ReplyDelete
  24. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  25. Salam sejahtera tuan/puan semoga sentiasa semua di berikan kesihatan dan di murahkan rezeki nya (amiin) . Kami disini nak menawarkan sewa kereta tuk (bandung/jakarta city tour) bagi sesiapa tuan/puan yg dah ada plan tuk bercuti di bandung/jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di bandung/jakarta boleh WASAPP sahaja dekat number ni : +6289619522797 atau
    FB : ayung bandoeng
    PAGE FB: ayung bandoeng tour (untuk lebih detail nya) Dijamin kami bagi harga yg sangat berbaloi & service yg terbaek/layanan 5bintang ***** (insha allah)
    dan kami pon menyediakan *pakej transport+hotel 3star (hotel di kawasan bandar bandung)

    -pakej transport+hotel (1bilik deluxe room king bed size) (2pax)

    *3D2N = RM 270/pax
    *4D3N = RM 385/pax
    *5D4N = RM 490/pax

    -pakej transport+hotel (2bilik deluxe room king bed size) (4pax)

    *3D2N = RM190/pax
    *4D3N = RM 270/pax
    *5D4N = RM 340/pax

    -Pakej transport+hotel (3bilik deluxe room king bed size) (6pax)

    *3D2N = RM 160/pax
    *4D3N = RM 230/pax
    *5D4N = RM 300/pax

    Mohon maap tuan/puan apabila ada ayat yg kurang berkenan dalam promotion yg kami tawarkan ..

    Nb: sila compare dengan company lain . yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada,tp kami jamin yg terbaik tetap AYUNG BANDOENG (insha allah) jom bercuti di bandung bersama #ayung bandoeng . murah jer !!! "semoga inform yg kami berikan dapat memudahkan percutian tuan/puan semasa di bandung nanti . TERIMAKASIH :)

    WHATS APP :
    +6289619522797
    E-MEL : tourbandung0805@gmail.com
    FB :ayung bandoeng
    Page FB : ayung bandoeng tour

    Regard

    ayung bandoeng

    #bercutikebandung
    #pakejpecutiankebandung
    #sewakeretamurahbandung
    #ayungbandoeng

    ReplyDelete
  26. Greeting traveler

    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack


    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..