Bercuti di Bandung,Indonesia

by - October 17, 2013


Bila benda yang kita inginkan sudah tercapai, maka tak mustahil kalau kita akan repeat semulakan? walaupun hati ini masih lagi dibandung,tapi onie redha bahawa masa yang singkat itulah membawa seribu makna pada kita . Sebenarnya,impian  ke luar negara ini (padahal indon je,hihi) sejak waktu study lagi. Kira lama jugak la terkubur impian ni,haha..

Segala apa yang onie lalui ini adalah hasil keringat berkerja selama setahun ini. Kalau dulu nak pergi rombongan sekolah dengan meminta duit pada umi abah,tapi tidak sekarang. Syukur atas rezeki yang dikurniakan.





Menaiki kapal terbang pun adalah salah satu impian onie juga. Yes, onie bukan datang dari keluarga yang senang untuk semua ini,tapi onie cuba usaha untuk dapatkan sesuatu yang onie impikan.

Minggu lepas 5 hingga 8hb october 2013 kami berlepas ke bumi Indonesia,dengan harapan dapat pengalaman yang baru. Terutama pengalaman bershopping,kahkahkahkah.  



Yes, aku sayang hana . Umar? hmm.. jap aku nak fikir,aku sayang kau tak eh,sebab kalau aku sayang kau, aku menyesal. kalau aku tak sayang kau,memang takde gaduh la dengan kau. hmm... fikir jap,haha.. Holiday aku terus happy terus tak sunyi kalau ada depa dua orang ni. Oh, hana dengan umar ni kawan sepoli aku,si hana satu kelas dengan aku,si umar junior aku. Ingat ye umar,kau JUNIOR aku dengan hana. Jangan nak baran sangat,eh kbai :P

Dua orang ni ada blog jugak, umar ( Apa?Ha?). aku tahu gear otak kau sentiasa awesome,pleaselah jangan kasi blog kau tu berhabuk,haha. Hana? (Hannah Sytieh) anak murid aku. pasal, dia la paksa aku ajar buat blog,bagus kau hana, rajin update. 





Korang tahu ! bila berada di bumi orang ni, setiap saat setiap minit takkan persiakan gitu je ! setiap saat mesti kena ambik gambar. Setiap pelusuk mesti nak kena ' eh,kau tolong ambik gambar aku kejap' 



Orang kata, kalau pegi bercuti untuk shopping lebih baik pilih hotel yang ala kadar. Tapi tak boleh jugak pakai prinsip tu, jiwa serupa tersadai kat pokok beb. Takkan balik dari berjalan nak masuk bilik mesti keluar perkataan ' heiiiiiiii, bosannya bilik ni..' 'tak best la duk dalam bilik ni......' 'rasa nak cari hotel lain' . Okay, aku rasa prinsip pilih hotel ala kadar tu sangat la tak tepat ! Serius korang akan menyesal kalau guna hotel ala kadar je. 

*abaikan panggilan sekejap aku sekejap onie,haha



Bukan masuk bilik terus rasa 'haaaa,taknak keluar bilik la macam ni' 'haaa, nak bilik macam ni lah'  haaa itu haa ini.. Biar, masuk lobi pun rasa nak bilik nak rumah macam lobi tu, Baru berbaloi berbaloi percutian kita tu, macam aku kata tadi la, kalau guna hotel ala kadar yang tak menjamin keselesaan peribadi tu tak guna jugak. 

Tapi atas masing-masing, kalau nak berjimat pun tak salahlah nak guna prinsip pilih hotel ala kadar,ikut bajet masing-masing. Tapi aku puas hati sangat, dengan bajet yang tak tinggi mana (kisah bajet ni aku gebang kat entry khas untuk bajet eh) korang pun mampu menginap kat hotel yang super awesome nak mati ni,haha.




Sentuh bab pakaian, aku kalau boleh nak bawak baju yang senang sarung ,tak payah iron dan selesa . Hidup seorang travel ni kena pandai menggunakan masa. Pasal,kalau benda yang cepat jadi lambat. Not good kan tu,buang masa dah,lelagi sampai part iron baju. Tapi haritu aku gosok tudung je. baju kedut-kedut aku sarung. 

Kira kalau nak bercuti,pandai-pandailah memilih pakaian. Benda senang jugak akan jadi rumit sebenarnya kan ;)



Pasar baru? rugi sape pegi bandung tak masuk pasar baru. Dia punya suasana tu macam aihhh,semua nak terjah. Tapi disebabkan percutian ini dipanggil percutian bajet. Maka,kami shopping ala kadar jerrrrr (iye ke ni ala kadar mek?haha) 



Dari kiri: Hana,aku,umar dan halena.

Halena ni,masa kat sekolah, aku mana nak tegur dia sangat,tapi sekarang selalu lepak ngan dia. Ke bandung pun dengan dia. lina, meaceh sudi ikut aku,next time kita pegi lagi tau,sayang kau! 


Gambar atas ini menunjukkan bukti bahawasanya inilah percutian bajet kami,sekian terima kasih. oh,lagi satu.. barang tu bukan barang aku,barang tu barang mereka semua. aku tak shopping mana pun,kbai 



Balkoni yang kita orang menginap. Ya rabbi,menyesal rasanya tak bawak dress ala-ala princess. Kalau tak boleh ambik gambar kat sini. Lawa sangat kot balkoni dia ! Balkoni ni jugak menyedarkan kami,di mana.. jam 5 am adalah  sudah terang benderang seperti jam 10 pagi di Malaysia. So,hari pertama bangun dari tidur terus blur dan agak jakun sekejap. yela,selama ni duduk Malaysia bangun kul 5 pagi gelap gelita lagi kot,pasal tu yang jadi jakun bila bangun hari pertama di Bandung,mihmihmihmihmih.


Lagi satu! Indonesia lewat sejam dari Malaysia,contoh Malaysia pukul 6 pagi, Indonesia jadi lewat sejam iaitu 5 pagi. So,masa dia jadi panjang,hihi.





Toko tiga? pusat memborong jeans. Seluar jeans perempuan paling kecik saiz pinggangnya adalah 28, haha. Haritu aku ada perasan baju batman,kfine! menyesal aku tak beli T_T




Baso Malang Karapitan, adoi. lupa pulak aku nak tanya,kenapa malang?haha.. Bakso sini sedap! dan itu adalah travel guide aku,Hensem dokkkkkk?haha. aku? biasalah,kadang ayu kadang selenge kadang selebet . Travel guide aku ni namanya zay dicky (nama facebook dia,haha) tapi kita orang panggil abang zul,haha. Serius, sporting gila abang zul ! hihi. 

Terima kasih abang zul melayan karenah kami. 


Paling aku sedih sekali, tak dapat p tangkuban perahu ,sebab time kita orang nak pegi tu tangkuban ditutup kerana gas beracun keluar. sedihnya,rasa tak lengkap perjalanan kalau tak ke tangkuban. Nah, Video Tangkuban Perahu :(



Aku dah kata. tengok lobi dia pun rasa macam nak rumah macam ni. klasik sangat kot ! Nanti lah aku cerita satu-satu dari A-Z , sekarang ni mood masih dalam holiday. Mana taknya, minggu lepas baru je balik dari Indon,pastu semalam baru sampai dari kelantan. Teruk. Bulan 10 tak boleh apply cuti kerja sangatlah. Lagi satu, aku tetap tak boleh nak cerita detail lagi pasal bandung,pasal..kalau aku cerita lebih,mulalah meroyan usha tiket air asia ke bandung,bhahahahahaha




Apapun,Bandung terbaik ! 

You May Also Like

70 comments

  1. Yeke onie shopping sikit ni... Hahaha

    ReplyDelete
  2. hek eleh yeh yeh Onie.. shopping sikit konon. padahal semua di atas barang dia belaka. hahah!

    ReplyDelete
  3. nati awok bowok sayo g sano deh.. hakhaksss.:)

    ReplyDelete
  4. bestnya onie...shida blm pernah g jauh2 lg nih kena plan ni huhuu..

    ReplyDelete
  5. woww..sakan depa jalan sampai sana

    ReplyDelete
  6. p bandang tak inform awal2 akak nak kirim kartikasari ngan brg hello kitty

    ReplyDelete
  7. cantik lah hotel yang mek stay tu. hehehe. Yup, kalau g bandung jadi gila shopping. tu belum pergi ho chi minh lagi jadi ggilllaaaaaaaaaaaa shopping tau ! haha

    ReplyDelete
  8. Salam datang singgah :)
    and follow blog awak :)

    bestnya dapat pegi Bandung

    jom follow blog sy juga
    http://azida-littlestory.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. holiday luar negara ni jgn dicuba, klu dicuba pasti nak lagi :-)

    ReplyDelete
  10. Lama dah x g bandung. Akak klu g mesti siang mlm mkn nasik padang. Hahaha

    ReplyDelete
  11. wah untung la pergi keluar negara..indon pulak tu..teringin sgt2..tapi masih x mampu..hihi.. best tgk shoping sakan..
    Kalau ima, kalau nk shoping, ima x berapa kisah pasal hotel sbb slalunya hotel tu just utk tido je.ckup kalau selesa..ape tak, balaik bilik lewat malam.kluar bilik awal pagi.membazir rasanya kalau hotel trlalu mewah.. (kedekut..haha)

    ReplyDelete
  12. ceq dah lama tak pi bercuti, ni yang buat ceq jeles ni

    ReplyDelete
  13. setuju tu.kalau nak travel better bawak baju yg tak perlu iron.senang kan.

    ReplyDelete
  14. tu bajet tu... aku tengok gambar dengan plastik tu macam habis diborongnya tu...

    ReplyDelete
  15. 1 CAR TOYOTA AVANZA 2013 FOR 2-5 PAX

    PAKET MURAH PROMO "1" : RP 375.000 / 118 RM/ USD 31.25
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR PACKAGE)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA ( PASAR BARU, FO DAGO STREET + RIAU STREET

    PAKET MURAH PROMO "2" LEMBANG AREA : RP 425.000 / 133 RM / USD 35.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM / MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > DALAM KOTA + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA


    PAKET MURAH "3" CIWIDEY : RP 525.000 / 165 RM/USD 43.75
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "4" GARUT : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DALAM KOTA + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY )
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN

    PAKET MURAH "5" JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR)
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > TIDAK TERMASUK TIKET MASUK WISATA DAN MAKAN


    NEED HOME STAY
    NEW PAKET CARS + HOMESTAY = RP 900.000 NETT
    INCLUDE :
    > STAY FOR 2D/1N HOUSE IN PESONA BALI RESIDENCE ONLY 5 MINUTES FROM TOLL GATE BUAH BATU
    > 2 BEDROOM + 1 BATHROOM FOR 2D/1N
    > FOR 4 PEOPLE + 2 KIDS UNDER 12 YEARS
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS DRIVER
    > PLUS BBM
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT INTO HOME STAY
    > PLUS BREAKFAST FOR 4 PEOPLE

    WE PROVIDE KERETA FOR 2 PAX, 7 PAX, 10 PAX, 14 PAX OR BUS.

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web : http://sopirdibandung.blogspot.com/
    web homestay :http://kyahomestay.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    LINE : +62 8213 97 313 88
    cp : aulia

    ReplyDelete
  16. boleh tanya xhotel mana tu erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai awakkk, kita menginap di hotel ni http://letopkeypad.blogspot.com/2013/10/the-victoria-guesthouse-hotel-reviews.html :)

      Delete
    2. " DIDOT RENT CAR "

      MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
      MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

      W/A OR TEXT TO :
      +6282216768825 (Toto )
      +6281235111103 ( Astri )

      Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

      Whatsapp :
      +6281235111103 ( Astri )

      EMAIL TO :
      astri.ryunita@gmail.com


      CITY TOUR IN BANDUNG :

      City tour one day ( IDR 450 ribu )
      Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
      Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
      Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
      ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



      CITY TOUR IN P. BATAM :

      AVANZA ( IDR 500 rb )
      INNOVA ( IDR 650 rb )
      VAN ( IDR 900 rb )

      Day One Tour Bandung
      1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
      2. Shopping & lunch at pasar baru
      3. Shopping at Toko Tiga Jeans
      4. Shopping at jl. riau factory outlet
      5. Dinner at R.M Ampera


      Day Two Tour Bandung
      1. Breakfast at Hotel
      2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
      3. Flotting Market
      4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
      5 . Lunch at Kampung Daun
      6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
      7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

      Day Three Tour Bandung
      1. Breakfast at Hotel
      2. Otw to Cibaduyut
      3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
      4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

      Delete
    3. " DIDOT RENT CAR "

      MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
      MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

      W/A OR TEXT TO :
      +6282216768825 (Toto )
      +6281235111103 ( Astri )

      Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

      Whatsapp :
      +6281235111103 ( Astri )

      EMAIL TO :
      astri.ryunita@gmail.com


      CITY TOUR IN BANDUNG :

      City tour one day ( IDR 450 ribu )
      Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
      Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
      Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
      ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



      CITY TOUR IN P. BATAM :

      AVANZA ( IDR 500 rb )
      INNOVA ( IDR 650 rb )
      VAN ( IDR 900 rb )

      Day One Tour Bandung
      1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
      2. Shopping & lunch at pasar baru
      3. Shopping at Toko Tiga Jeans
      4. Shopping at jl. riau factory outlet
      5. Dinner at R.M Ampera


      Day Two Tour Bandung
      1. Breakfast at Hotel
      2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
      3. Flotting Market
      4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
      5 . Lunch at Kampung Daun
      6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
      7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

      Day Three Tour Bandung
      1. Breakfast at Hotel
      2. Otw to Cibaduyut
      3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
      4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

      Delete
  17. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  18. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete

  19. .
    " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  20. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  21. " DIDOT RENT CAR "

    MOBIL BANDUNG - P.BATAM - INDONESIA
    MORE INFO FOR RENT PLEASE KINDLY TO CONTACT :

    W/A OR TEXT TO :
    +6282216768825 (Toto )
    +6281235111103 ( Astri )

    Web : http://hayu4tuh.blogspot.com/

    Whatsapp :
    +6281235111103 ( Astri )

    EMAIL TO :
    astri.ryunita@gmail.com


    CITY TOUR IN BANDUNG :

    City tour one day ( IDR 450 ribu )
    Pick up Airport ( IDR 150 ribu )
    Charge to Tangkubanperahu Mounthain ( IDR 50 rb )
    Charge to Kawah Putih Mounthain ( IDR 100 rb )
    ( Avanza, APV, Innova, H-1, Pajero, ELF / VAN )



    CITY TOUR IN P. BATAM :

    AVANZA ( IDR 500 rb )
    INNOVA ( IDR 650 rb )
    VAN ( IDR 900 rb )

    Day One Tour Bandung
    1. Pik Up at Husein Sastranegara Airport
    2. Shopping & lunch at pasar baru
    3. Shopping at Toko Tiga Jeans
    4. Shopping at jl. riau factory outlet
    5. Dinner at R.M Ampera


    Day Two Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Gunung Tangkuban Perahu
    3. Flotting Market
    4. Coffee Time at Lembang ( pulut/jagung bakar, etc )
    5 . Lunch at Kampung Daun
    6. Shopping at Cihampelas/Ciwalk
    7. Dinner at Bakso Malang Karapitan/Bakso Semar

    Day Three Tour Bandung
    1. Breakfast at Hotel
    2. Otw to Cibaduyut
    3. Lunch at RM Padang Sederhana/Simpang Raya
    4. Shopping for Handgift at Kartika Sari

    ReplyDelete
  22. Mine Home Hotel Cihampelas – Bandung

    Start From
    USD : 27 / Night
    IDR : 275.000 / Malam
    MYR : 80/ Malam

    Facilities :
    -Ac Split
    -Free Hot spot
    -Breakfast
    -Hot & Cold water
    -Tv cable
    -Parking Area
    -Cafe
    Contak Us
    Alamat : jalan bapa husen dalam no 10 cihampelas – bandung
    Phone : + 622 2039130 / +6281322511883
    Email : hotelminehome@yahoo.com
    Blog : minehomecihampelas.blogspot.com
    Fbook : mine home cihampelas

    Chepy Car Tour & Travel
    DIJAMIN TERMURAH
    Cara mudah,aman,nyaman & Murah bertraveling Di Bandung – Indonesia
    Melayani berbagai keperluan anda
    -Transport /Rental car Start From MYR :110 all in
    -Hotel Reservation & Discount Start From MYR : 85/Night
    -Tour Package Start From MYR : 380/Pax
    -Meeting package Start From MYR : 24/pax
    -Tour Organizer : Start From MYR : 96/Pax

    Hubungi Kami :
    Mobile > +6281322511883
    Phone >+622 – 95103147
    Email > tourbandung833@yahoo.com
    Whatsapp > +6283821529157
    Website > http://www.chepycar.com

    Terima kasih
    Chepy suryana
    C.e.o Chepy car tour & travel
    Mine Home cihampelas Hotel manager

    ReplyDelete
  23. PROMO PACKAGE JANUARI 2014 - APRIL 2014 :

    1.CITY TOUR BANDUNG IDR 425,000.00 + SNACK BUCKET @IDR 30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    2.NORTH BANDUNG TOUR / LEMBANG AREA IDR 500,000.00 + SNACK BUCKET
    @IDR 30,000.00 + FREE VISIT TO RUMAH BUNGA RIZAL / CACTUS GARDEN
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung

    3.SOUTH BANDUNG TOUR / CIWIDEY AREA IDR 550,000 + SNACK BUCKET @30,000.00
    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    *** rumah rizal garden tour ( anggrek garden, succulent, ornamental plants, etc )

    4.Homestay IDR 525,000.00 Capacity for 5-10 pax w/complete facilities + Breakfast + Snack @IDR 30,000.00

    **snack variety ( cassava chips/jengkol crackers/potatoes chips ) 100% made in Bandung
    ***breakfast variety ( chicken porride/curry rice/bread )

    MORE INFO :

    whatsapp/ text +6281235111103 ( astri )

    ReplyDelete
  24. Kenapa malang? Baso khas Kota Malang biasa disebut "Baso Malang," khas Kota Solo disebut Baso Solo. So, "malang" di sini maknanya bukan "unfortunate".
    Salam :)

    ReplyDelete
  25. Assalam..
    KHAS BUAT MEREKA YANG INGIN MELANCONG KE BANDUNG.
    Sesiapa yang berminat untuk melancong di Bandung, Indonesia, sy sarankan agar anda mnghubungi EDIE KALONG di talian 0888-6239-283 supaya perjalanan anda lancar tanpa sebarang penipuan.. Ini kerana pelancong asing terutamanya Malaysia, seringkali menjadi mangsa dalam permainan harga (teksi, angkutan kota, barang2, makanan dan sbgainya) dan juga kegiatan jenayah termasuk gangster dan ragut. Perkhidmatan beliau termasuklah :
    1. Sewa van dengan bayaran paling rendah iaitu rp500,000. (Harga biasa dari rp550,000-rp650,000.. Bayaran termasuk minyak dan parking.
    2. Beliau akan mengawasi anda disetiap tempat dan kedai yang anda ingin berbelanja. (Kegiatan penipuan berleluasa) dan seharusnya ada wakil dari org bandung yang mengawasi kita.
    3. Tidak seperti pemandu yang lain, perkhidmatan yg disediakan EDIE KALONG adalah merangkumi prkhidmatan memegang kesemua barang2 yang anda beli tanpa sebarang kehilangan. (Prkhdmatan ini tdk ada pada pemandu van yang lain).

    EDIE KALONG adalah orang yang sgt jujur dan kelakar, dan kerana itulah, sepanjang 4 hari bersama kami, beliau boleh menitiskan air mata pada saat perpisahan kami. Tips untuk beliau terpulang pada keikhlasan anda untuk anak yatim yang menyara ibu dan adik beliau. Purata Pendapatan beliau satu hari ialah rp20,000/hari bersamaan rm5.50 dari jam (8am-2am - 18jam/hari) dgn pekerjaan tetapnya sbgai penjaga parking hotel yg tidak bergaji (gaji beliau dtgnya dari keihklasan pemilik kenderaan yang parking dikawasan hotel).

    Sebarang pertanyaan, bole berhubung terus dengan saya.
    Facebook - alfia allegro
    Wechat ID - alfiarians

    ReplyDelete
  26. Assalam..
    KHAS BUAT MEREKA YANG INGIN MELANCONG KE BANDUNG.
    Sesiapa yang berminat untuk melancong di Bandung, Indonesia, sy sarankan agar anda mnghubungi EDIE KALONG di talian 0888-6239-283 supaya perjalanan anda lancar tanpa sebarang penipuan.. Ini kerana pelancong asing terutamanya Malaysia, seringkali menjadi mangsa dalam permainan harga (teksi, angkutan kota, barang2, makanan dan sbgainya) dan juga kegiatan jenayah termasuk gangster dan ragut. Perkhidmatan beliau termasuklah :
    1. Sewa van dengan bayaran paling rendah iaitu rp500,000. (Harga biasa dari rp550,000-rp650,000.. Bayaran termasuk minyak dan parking.
    2. Beliau akan mengawasi anda disetiap tempat dan kedai yang anda ingin berbelanja. (Kegiatan penipuan berleluasa) dan seharusnya ada wakil dari org bandung yang mengawasi kita.
    3. Tidak seperti pemandu yang lain, perkhidmatan yg disediakan EDIE KALONG adalah merangkumi prkhidmatan memegang kesemua barang2 yang anda beli tanpa sebarang kehilangan. (Prkhdmatan ini tdk ada pada pemandu van yang lain).

    EDIE KALONG adalah orang yang sgt jujur dan kelakar, dan kerana itulah, sepanjang 4 hari bersama kami, beliau boleh menitiskan air mata pada saat perpisahan kami. Tips untuk beliau terpulang pada keikhlasan anda untuk anak yatim yang menyara ibu dan adik beliau. Purata Pendapatan beliau satu hari ialah rp20,000/hari bersamaan rm5.50 dari jam (8am-2am - 18jam/hari) dgn pekerjaan tetapnya sbgai penjaga parking hotel yg tidak bergaji (gaji beliau dtgnya dari keihklasan pemilik kenderaan yang parking dikawasan hotel).

    Sebarang pertanyaan, bole berhubung terus dengan saya.
    Facebook - alfia allegro
    Wechat ID - alfiarians

    ReplyDelete
  27. Assalam..
    KHAS BUAT MEREKA YANG INGIN MELANCONG KE BANDUNG.
    Sesiapa yang berminat untuk melancong di Bandung, Indonesia, sy sarankan agar anda mnghubungi EDIE KALONG di talian 0888-6239-283 supaya perjalanan anda lancar tanpa sebarang penipuan.. Ini kerana pelancong asing terutamanya Malaysia, seringkali menjadi mangsa dalam permainan harga (teksi, angkutan kota, barang2, makanan dan sbgainya) dan juga kegiatan jenayah termasuk gangster dan ragut. Perkhidmatan beliau termasuklah :
    1. Sewa van dengan bayaran paling rendah iaitu rp500,000. (Harga biasa dari rp550,000-rp650,000.. Bayaran termasuk minyak dan parking.
    2. Beliau akan mengawasi anda disetiap tempat dan kedai yang anda ingin berbelanja. (Kegiatan penipuan berleluasa) dan seharusnya ada wakil dari org bandung yang mengawasi kita.
    3. Tidak seperti pemandu yang lain, perkhidmatan yg disediakan EDIE KALONG adalah merangkumi prkhidmatan memegang kesemua barang2 yang anda beli tanpa sebarang kehilangan. (Prkhdmatan ini tdk ada pada pemandu van yang lain).

    EDIE KALONG adalah orang yang sgt jujur dan kelakar, dan kerana itulah, sepanjang 4 hari bersama kami, beliau boleh menitiskan air mata pada saat perpisahan kami. Tips untuk beliau terpulang pada keikhlasan anda untuk anak yatim yang menyara ibu dan adik beliau. Purata Pendapatan beliau satu hari ialah rp20,000/hari bersamaan rm5.50 dari jam (8am-2am - 18jam/hari) dgn pekerjaan tetapnya sbgai penjaga parking hotel yg tidak bergaji (gaji beliau dtgnya dari keihklasan pemilik kenderaan yang parking dikawasan hotel).

    Sebarang pertanyaan, bole berhubung terus dengan saya.
    Facebook - alfia allegro
    Wechat ID - alfiarians

    ReplyDelete
  28. nice blog nya kakak

    izin numpang yang nak pergi bandug bisa tengok dulu website kami

    http://www.padmatnt.com/

    ReplyDelete
  29. Salam semua,...izin iklan ya kakak admin,...
    jika perlu kreta+driver di Bandung (Rp.450.000/day include minyak+parking tax)boleh call/WhatsApp saya +6288809418183 (Panji) .Terimakasih.

    ReplyDelete

  30. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete
  31. salam kak kita dari Kyrantrans.izin pasang iklan di Blogger kaka Menawarkan perkhidmatan sewa kereta murah bandar bandung.bila ada saudara/kawan yang hendak ke bandar Bandung.Bolehk share kami di:Www.kyrantrans.com.

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan
    Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra, jujur, dan peramah
    Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

    Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am yo 10 pm

    Suzuki APV ( 7seat ) 130 RM

    Toyota Avanza ( 6seat ) 130RM

    Toyota Innova ( 7seat ) 160 RM

    KIA Pregio ( 10seat ) 170 RM

    Isuzu Elf ( 10-15 seat ) 215 RM

    Isuzu Elf Long (16-19seat) 270 RM

    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.
    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email:
    tonybandung@smartfren.blackberry.com
    or
    tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Salam sejahtera...
    Ikut promo jika nak melancong di Bandung kami sediakan package dengan harga murah, utk lebih jelas sila tengok website kami :
    http://www.davintour.com

    Terima Kasih.

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum cik onie..boleh x wassap sy di no 0199340609..nk tanya tips berkenaan nk book hotel kt bandung..please cik onie..

    ReplyDelete
  35. Salam cik onie..boleh x wassap sy di no 0199340609..sy nk tanya berkenaan book hotel kt bandung..please cik onie..

    ReplyDelete
  36. Salam,
    Jom pegi bandung murah jer 199rm perpax for 3day 2night (included hotel, transport, and entrance fee)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba di airport Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Lunch
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, Natural, etc)
    *Dinner & kembali ke Hotel

    Day3
    *Check out Hotel
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *Airport transfer

    Term and condition
    *included transportation for 3day2night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *included entrance fee tangkuban perahu sahaja
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *minimum 6 pax
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Mohd Tony
    Whatapps / call / sms :
    +62 858 6137 8328 (fast response)
    Email :
    Tonytransportbandung@gmail.com

    ReplyDelete
  37. salam tuan / puan ...
    ikut share harga percutian ke bandung ...
    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    8 orang RM250/orang ( 4 bilik )
    10 orang RM225/orang ( 5 bilik )

    hotel dan transport di jamin best
    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    salam ... terimakasih banyak banyak sudah sudi memberikan ruang kosong untuk promote pengkhidmatan transport saya di blog yang best sangat ini

    Yuk!! ke Bandung shoping & liburan. dika ada menyediakan Khidmat Transport Di Bandung & Jakarta. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan
    (Company Name : diekha tour)
    Jenis Kereta: Innova, Avanza, Apv Suzuki, Coster & Bas.

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik di Bandung dengan menggunakan perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    diekha tour membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung Dalam Bandar

    Kereta Taip Daily/14 jam

    Suzuki APV ( 7seat )
    Toyota Avanza ( 6seat )
    Toyota Innova ( 7seat )
    KIA Pregio ( 10seat )
    Isuzu Elf ( 11-15 seat )
    Isuzu Elf Long ( 16 seat )

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.



    Email: diekha38@gmail.com;
    phone +whats app: +6281 320 627 412
    Fb. : diekha38@gmail.com / pusing pusing bandoeng

    ReplyDelete
  39. Salam..trip bajet ke bandung!
    Jom pegi bandung only RM235 per person for 4day 3 night (*included hotel and transport)

    Tentative Program
    Day1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet
    At Jalan Riau (Heritage,
    Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The
    Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    Day2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Ciater Hot Spring
    *Kebun Strawberry and tea park
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    Day3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    * cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    Day4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    Hotel facilities:
    -Aircond
    -Free Hot spot / wifi
    -TV cable
    -Free Breakfast Buffet
    -Hot & cold water
    -Free parking

    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast

    transport facilities:
    * bole di gunakan dari pukul 8 pagi hingga pukul 10 malam
    * include petrol / minyak
    * include parkir
    * include driver berpengalaman dan bisa bahasa melayu

    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain

    Service insya allah memuaskan
    Your comfort is our priority

    Term and condition :
    *included transportation for 4day3night type kereta 7seater all included
    *included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    *rate is not included entrance fee
    *Tentative bersifat Free & Easy, program boleh diubah mengikut keadaan semasa
    *rate 6 pax~235rm per person
    kalau 4 pax~275rm per person
    kalau 2pax~395rm per person
    *not included lunch and dinner
    *not included ticket flight and airport tax
    *we dont need deposit~all payment at last day in bandung

    sila contact jika ada sebarang pertanyaan di :
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    call : +62 88 12057848
    whatsapp +62 838 2178 9103
    bandung-indah.blogspot.com
    facebook page : Bandung Amanah Tours & Transport

    ReplyDelete
  40. bromo tour, bromo tour package, bromo tour from surabaya, bromo tour price, bromo tour murah, bromo tour review, bromo tour dari surabaya, bromo tour tripadvisor, bromo tour malang, bromo tour paket, bromo tour travel http://javatravelline.com/



    PAKEJ PELANCONGAN BROMO

    Surabaya - Bromo - Malang / Batu - Surabaya via Tanggulangin

    HARI 1 :

    Ketibaan di Lapangan Terbang Surabaya. Bertemu & di sambut oleh Pilot pelancong kami, teruskan ke Bomo (Kampung Cemorolawang / Tosari)



    HARI 2 :

    Pada pukul 3.30 pagi, memulakan perjalanan ke Gunung Bromo, untuk menyaksikan matahari terbit dari tepi kawah. Merentasi lautan pasir dan mendaki 245 tangga. Kembali ke hotel untuk sarapan pagi dan berkemas semula. Seterusnya ke Batu, dalam perjalanan, melawat Taman Safari Indonesia untuk melihat koleksi haiwan-haiwan dari benua lain.



    HARI 3 :

    Sarapan pagi di hotel , teruskan lawatan ke bandar yang meliputi perladangan epal , air terjun Cuban Rondo, Seramik Dinoyo. Kemudian bergerak semula ke Surabaya dengan di mulai Tanggulangin untuk melihat Industri Rumah Kulit dan ke Sidoarjo untuk mendapatkan Keropok Udang + Embroidery.



    HARI 4 :

    Sarapan pagi di hotel, bertolak ke airport untuk berlepas







    Mrs EVI



    +6281 233 917 870



    info@javatravelline.com



    www.javatravelline.com









    mount bromo tour, mt bromo tour, bromo ijen tour, mount bromo tours, bromo tours, mt bromo tours, tour to bromo, bromo mount, mount bromo package, mount bromo facts, mount bromo trekking, mount bromo pictures, mount bromo eruption, mount bromo in indonesia, mount bromo photos, mount bromo news, mount bromo national park, mount bromo lonely planet, bromo hotel, mount bromo hotel, bromo cottage hotel, mt bromo hotel, grand bromo hotel rates, hotel lava view lodge bromo, cafe lava hotel bromo, bromo mountain, mountain bromo, bromo mountain indonesia, bromo mountain tourism, what is highest mountain, in at the mountain, bromo volcano, mt bromo volcano, volcano bromo, bromo volcano indonesia, mount bromo volcano, mount bromo travel, bromo travel, bromo travel guide, travel bromo, travel to bromo, bromo indonesia, travel, volcano at indonesia, live volcano in indonesia, the volcano in indonesia, volcano mount, mount volcano, volcano article, this is a volcano, lava view lodge bromo, bromo cottages, bromo tengger semeru national park, bromo trip, bromo eruption, bromos, bromo mt, mt bromo eruption, bromo national park, lava lodge bromo, sea of sand bromo, visit bromo, mt bromo facts, bromo drink, how to go to bromo, from surabaya to bromo, bromo seltzer, bromo selzer, bromo, highest mt

    ReplyDelete
  41. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

    ReplyDelete
  42. Salam ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini..
    Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing.
    Dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung.
    khusus untuk bulan november dan desember ni kami adakan harga promo!! IRDI TOUR BANDUNG, menyediakan perkhidmatan supir Dan kenderaan sepanjang bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk maklumat yang lengkap, Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com. Jom jom ke bandung bersama IRDI, Dijamin murah dan puas hati Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi. Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik. Contact Person : Mobile Phone : +6281322167717 Whatsapp: +6281214741600 / +6281220477335 Email : irditour.bandung@yahoo.com Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan. Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  43. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  44. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… 😉
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..
    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : – Irdi Tour Bandung & Irdi Wati
    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  45. Salam satu Malaysia,

    joom Cuti cuti Bandung tak payah risau mahal ouls.

    Murahhhhhhhh...Murrrahhhhh sesangatttt sampayyyh penggsannn.... oullsss

    promote pakej dari company alifa Bandung Syariah Tour.

    ******** 4 Days 3 Night ********

    # 2 pax price = RM375 per person

    # 3 pax price = RM295 per person

    # 4 pax price = RM265 per person

    # 5 Pax Price = RM245 per person

    # 6 Pax price = RM230 per person

    # 7 Pax price = RM220 per person


    termasuk :

    > transport full day, private tour included driver, fuel, tol, parking, driver meals

    > New car with 7 seater, full Aircon

    > Daily mineral water

    > makan pagi buffe sampai tekak

    > tour (as costumer request)

    > Hotel 3 star with 2 person inside

    > Airport Transfer

    > Tax and service


    Real 3 star Hotel choice option

    # Dafam hotel or Tebu hotel ( near at riau street factory outlet)

    # Fave braga (inside shoping mall at braga area)

    # Pop hotel bandung (inside shopping mall *festival city link)

    # Kembang hotel or fave hotel cihampelas (cihampelas jeans street, cihampelas walk shoping mall)

    # Zodiak hotel or mutiara hotel (walking distance to pasar baru)

    # ibis asia africa at tengah banda

    # Dbest hotel pasar baru area (with pool)

    TEMPAHAN:


    Whatsapp : +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email :ahmadalifabandungtour@gmail.com

    ReplyDelete
  46. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam

    ReplyDelete
  47. Jika TUAN/PUAN nak berkunjung ke kota Bandung tak yah risau ABIM TRANSPORT mitra perjalanan untuk menemani TUAN/PUAN untuk pusing2 kota Bandung. ABIM TRANSPORT adalah salah satu jasa pengangkutan yang dapat memuaskan keinginan para Pelancong Malaysia untuk pusing di Kota Bandung dan menikmati semua keindahan – keindahan kota Bandung.

    ABIM TRANSPORT InsyaALLAH mampu memberikan kepuasan perjalanan kepada para Pelancong Malaysia yang ingin mengetahui kota Bandung, ABIM TRANSPORT Insya ALLAH boleh dapat bagi pelayanan yang terbaek,,berbeda dengan Rent car yang lainnya. para pemandu ABIM TRANSPORT juga akan mengajak para pelancong merasakan serunya bermain di wahana terbesar yaitu, Trans Studio Bandung, kami juga akan membantu anda memilih hotel yang dapat membuat anda nyaman untuk beristirahat.

    Karena ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan tinggi dengan harga yang wajar, kendaraan yang nyaman, sopir yang ramah, sehingga anda merasa nyaman berlama – lama berada di Kota Bandung. Jika anda membutuhkan kami untuk menemani perjalanan anda, kami akan memberikan pelayanan terbaik untuk para pelancong semua.

    ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan terbaik untuk anda yang berbeda dengan travel yang lainnya ABIM TRANSPORT membuat liburan anda semakin berkesan dengan pelayanan yang kami berikan.

    ReplyDelete
  48. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  49. PAKEJBUDGET BERCUTI BANDUNG

    ABIM TRANSPORT Services menawarkan percutian hebat
    dan ekslusif
    Ke Bandung pada harga istimewa khas untuk
    orang Malaysia.
    Rasailah keseronokan percutian dan keindahan kota
    Bandung disamping menikmati suasana
    membeli belah di rangkaian factory outlet yang
    menjanjikan pelbagai barangan pada harga murah!!
    Dan juga jangan lepaskan peluang merasai keenakkan
    makanan yang pelbagai dan sedap....

    Package Rate :
    -pakej transport+hotel (2pax)

    *3D2N = RM 260/pax
    *4D3N = RM 375/pax
    *5D4N = RM 480/pax

    -pakej transport+hotel (4pax)

    *3D2N = RM180/pax
    *4D3N = RM 260/pax
    *5D4N = RM 330/pax

    -Pakej transport+hotel (6pax)

    *3D2N = RM 150/pax
    *4D3N = RM 215/pax
    *5D4N = RM 285/pax
    Hotel facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking
    * room deluxe ~king bed size hotel 2star also include free buffet breakfast
    Group yang sudah kami layani
    -CIMB Group Company From Malaysia
    -Tv 3 malaysia
    -My bank group company
    -Petronas Company
    -Family trip
    -Pelajar Trip
    -Back pac trip
    -Dan lain-lain
    Sekiranya anda berminat menyertai percutian
    Sila hubungi :
    WhatsApp : +6281220553050 (fast response)
    e-mel :apiewridhwan@gmail.com fast response)

    ReplyDelete
  50. Salam
    ....
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  51. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  52. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280 / +6282282222896
    Call : +6282214441280 / +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com (Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL
    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  55. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  56. Greeting traveler

    Jom cuti2 Bandung,
    284 RM/ kepala
    4 Hari 3 Malam
    Murah tapi tak murahan..
    harga budget service 5 star...
    Nak pegi mana mana oun boleh, no rule, asal customer senang 😉

    sudah masuk sekali
    ✅ Hotel 3 star berhampiran cihampelas shoping mall
    ✅ Bilik deluxe, satu bilik untuk 2 orang
    ✅ Tea maker dalam bilik
    ✅ Makan pagi
    ✅ Airport transfer
    ✅ Transport untuk tour 4 hari
    ✅ Supir yang ramah dan berpatutan
    ✅ Minyak
    ✅ Tol
    ✅ Parking
    ✅ Kereta with good aircon

    Minat segera whatsapp admin yaa..
    10 orang pertama dapat percuma :
    ✅ bags Louis vuiton
    ✅ free indonesian sim card 1 pack


    whatsapp admin jangan lupa
    +6285318490001
    email : primeratrans@gmail.com
    facebook : Primera Trans Bandung

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..