Kelantan kampungku part 1 : Pulang ke kampung

by - April 01, 2014


Berasa macam best ni kalau cerita pasal kampung,nak-nak ada part ... kisahlah kan nak cerita kampung sendiri dalam blog. At least,ada juga kenanga bilamana dah lupa saat itu pasti akan baca balik,tapi buat masa ni memang ambe tak penah lagi lupa segala kenangan bila balik kampung ambe. Sentiasalah terpahat di hati,cewah!

*padahal aku banyak keje lagi ni,menyempat pulak engko nak cerita-cerita bagaikan mek,huhu



Minggu lepas,ambe dan family balik kampung di kelantan. Sebelum nak balik kelantan tu kemain la duk counting days segala. See, kira semangatlah tu kan? Balik ke sana pun pasal adik abah ambe yang bongsu kahwin. So, family semua wajib balik,haa...wajib kau -..-"







Tolak tambah macam 4 hari je balik kampung,cepat sangat masa berlalu,lepas ni nak book ticket flight je, berapa minit je kalau naik flight,jimat 5 6 jam dari naik kereta,huks :'(







Nampak? ambe kasi peace tanda amba gembira bila balik kampung halaman. Kampung ambe kat machang. Hai sikit pembaca ambe dari kelantan nih... Hai awop semoooooooooooooooo,awop semo tinggal mano?acu cito sikek :D

Okay,semoga berjumpa di entri kelantan kampungku part two. InshaAllah ambe kena rajin menulis sekarang ni,nak jadi blogger berjayakan,hihi. Assalamualaikum~


You May Also Like

15 comments

  1. Ambe tringin nk ke klate lg.tp jauhhhhhh beno journey tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flight ada kak,now everyone can fly,kikiki

      Delete
  2. ambe pon dok mache mek :) sep sep!

    ReplyDelete
  3. Mace beloh mn tu mek..ambe kat ketereh

    ReplyDelete
  4. kalau akak pergi sana mesti muntah nonggek. tatahan jalan berliku huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde jalan berliku sangat da kak,tapi kalau dari perak lalu grik tu meme ambe pun mutoh,haha

      Delete
  5. Assalamualaikum onie. wahh bestnya balik kampung.. lama tak singgah Kelantan.. klik ford satu~~~

    ReplyDelete
  6. adoi, sedak ore kelik.
    kita dekat poso nu baru kelik :)

    ReplyDelete
  7. best la org ada kpg...bila sekali sekala balik meriah

    ReplyDelete
  8. sy kt semenanjung ni kelantan je lom g.. tringin nk g sane.. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..