Nuffnang Event: Kacip Fatimah ada keluarkan produk baru!

by - May 11, 2014

This is a sponsored post from Mek Onie~

ambe=saya

Hai korang ! minggu lepas ambe ada menghadiri satu event under Nuffnang dan hai staff baru nuffnang,nice to meet u. Call me Mek Onie,haha (sempat lagi) . Kali ni memang best ! Sebab ambe meet dengan blogger yang ambe tak pernah jumpa. Yes! i got new friend! New networking and a big big thanks to Nuffnang for this opportunities .
Event: Per'l Xlim Bloggers Meet-up
Date: 23/04/2014
Venue: Alessio,Publika


Second time ambe ke Publika, jalan pun dah hafal. Nak harap apps waze memang terima kasih la ambe ucapkan sebab langsung tak kasi kerjasama,haha! Ambe harapkan signboard dan lepas ni kalau ke Publika tak perlu nak sesusah on waze,jimat bateri,kihkih. Ambe harapkan direction from my friend whatsapp je,haha.... Nasib baik ada kau. Kalau tak sesat menangis ambe,huhu. Demi kerja, ambe kuatkan semangat! 



Wehhhh! korang... sape addicted gegila dengan minuman dari power root iaitu kacip fatimah? Kalau ada please please please and please share ur experience. Sebab apa korang suka gila dengan minuman kacip fatimah?sebab pink kah?hehehe... Actually, ambe memang seorang yang addicted gila dengan kacip fatimah. Ingat lagi, time study..memang kacip fatimah sahabat sebelah buku ambe. Terus nyaman gila mata. Badan pun ada tenaga! Dalam wardrobe wajib ada sachet kacip fatimah,kalau tak ada rasa macam tak boleh nak study,hehe..
Itu dulu ! Kacip Fatimah yang dulu,sekarang korang wajib kena ambik tahu sebab apa?sebab kacip fatimah dah keluarkan produk baru iaitu PER'L XLIM!!!!! dah namanya pun xlim dah tentu untuk menguruskan badan ! Ambe tak kira! ambe nak kuruskan badan jugak ! Bukan hanya untuk menguruskan badan je,banyak kelebihan lain yang terdapat pada Per'l Xlim ni.


Sedikit informasi tentang Per'l Xlim yang superb ini:-
  • Sejenis minuman pelangsingan badan.
  • Khas untuk semua wanita yang suka kopi dan coklat. haaaa?Coklat? Yessss! coklat pun ada .Bestkan?hehe
  • Keistimewaan Per'l Xlim ni? dapat membantu menjaga bentuk badan dan mengekalkan bentuk badan yang langsing..
  • Per'l Xlim ni pasti akan membuatkan lengkung badan anda yang mempesona, so hai gegirl .... (angkat-angkat kening)




Terima Kasih Alessio. Macaroon tu sedapppppp! I suka gila. Tempat dia pun sangatlah ekslusif and very classy ! Dulu selalu mimpi je bila la nak dapat masuk restoran yang macam ni. Sekali umpphhhhhh. Thanks jugak Nuffnang,love u~



Haaaaaaaaa,taraaaaa! This is Per'l Xlim, the first mass produce slimming hot beverage in the market uolssssss! Stay tune. price? u guess?hik.... and yang pasti,very cheap i tot u,mihmihmih...and mampu milik,kihkih.. Lawa tak packaging Per'l Xlim?hehe


Kandungan yang special pada Per'l Xlim
Ekstrak Green Coffee Beans 
Ekstrak White Kidney Beans
Kacip Fatimah
Kolagen
 


> Ekstrak Green Coffee Beans
  • Biji kopi yang belum dipanggang
  • Kandungan Asid Klorogenik dalam kopi hijau membantu badan meningkatkan kadar metabolisme badan dan membantu seimbangkan gula dalam darah dengan menghalang pembebasan glukos dalam badan.
  • Dari situ,badan akan membakar lemak dalam badan anda sebagai sumber tenaga dan ini akan menyumbang kepada proses penurunan berat badan.

>Ekstrak White Kidney Benas
  • Fungsi White Kidney Beans adalah untuk membantu mengelakkan perut daripada memecak karbohidrat kepada gula ringkas. So, kalori tidak akan diserap ke dalam badan.
  • Selain itu, White Kidney Beans adalah makanan kaya serat,protein,vitamin dan mineral. Ia akan membuat anda rasa kenyang untuk masa yang lebih panjang. Oleh itu,anda tidak akan mempunyai keinginan untuk makan.

>Kacip Fatimah
  • Menstabilkan hormon dalam badan,memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen dan melewatkan proses penuaan.

>Kolagen
  • Meningkatkan kelembapan kulit serta memperbaiki kulit kasar dan kulit berparut.




Favovurite drink !!!!! Ice Lemon Tea..




Ambe start minum kacip fatimah dah lama, side effect yang seringkali terjadi adalah haus selepas minum kacip fatimah and the solution is drink a lot of water to help promote detoxification process. Air kosong tu penting tau korang. Kekurangan air kosong dalam badan boleh membuatkan badan kita lesu dan tak bermaya. Oleh itu, kamu kamu kamu wajib mengambil air kosong secukupnya. Untuk kesihatan dan juga kecantikan,mihmihmih...



Nak tahu siapa duta Per'l Xlim? Yeahhhhhhh ! Stay tune readers...yang pasti,bukanlah ambe,hahahaha....hai Im Mek Onie *tetiba,lol


Cara pengambilan Per'l Xlim:-

  • Minum Per'l Xlim dua kali sehari.
  • Sebelum breakfast and 3 hours after ur lunch
  • Ideally, one sachet with 150ml of water every time u drink Per'l Xlim
  • For Per'l Xlim Cafe, i suggest to drink Per'l Xlim half an hour before breaksfast and lunch



Terimalah dari saya untuk anda,haha...kejam sekali -..-"



I have two choice for food,which is ... Take it or leave it ;)



Kebaikan Per'l Xlim:-
  • Membantu menurunkan berat badan tanpa skipping ur meal and exercising.
  • Very very very easy to consume,just need to brew with hot water. Suitable for busy working adult,housewives and also to student.
  • Lelaki dan perempuan pun boleh consume,no worries babe :D

That's why i choose Kacip Fatimah since study. Sebab ni lah. Kebaikan pada Per'l Xlim,hehe... So,bila sekarang dah busy dengan kerja,i still choose kacip fatimah. Tak lupa juga, umi (mak) ambe pun suka gila kacip fatimah dan abah ambe pilih Ali Cafe...satu family consume product Power Root, memang power la kan?haha...



Marketing Manager from Power Root ^_^


Haaaaaa,nak tahu ambe buat apa? tunggu next entry,hahahahaha ..Tak kisah,nak letak jugak gambar ni walaupun sedikit gegarrrrr disitu -..-"


Dari kiri: Kak dayah, Namee Roslan, Datin Wannabe (muntah), Fana dan kak hilda ... Sorang je pernah jumpa,fana..masa kat event Churp Out. Yang lain baru first meet and ambe tak expect dapat jumpa namee..Selalu baca blog dia,sekarang dah jumpa ...Tak sangka jugak namee cam ambe,nak menangis sekejap,kahkahkah...Yeah! 2 meeting lagi and good luck everyone...mihmihmih ! 

Kak sabby,sara dan aina awalnya pulang...see u the next meeting T_T

Bye,nak kacau Per'l Xlim dulu,hehe.... dan dan dan dan dan ......Kat mana korang nak dapatkan produk ni? Fasa pertama di Mydin,Aeon dan Aeon Big dan fasa kedua barulah di Giant,Cold Storage dan selected outlet. Haaaaaaa, yang mana tengah on diet tu kan on langsing ke apa ke... Jangan lupa cari Per'l Xlim ni tau ! Sebelummmmmm sebelummmmm saya terlupa, Per'l Xlim ni ada dua perisa ! Satu coffee dan satu lagi choco ! Sape tak suka coffee,jangan risau...choco ada,mihmih ! Jangan lupa!!!! Jaga kesihata,jaga pemakanan dan paling penting...jaga diet bagi yang diet,hehe...



Per'l Xlim,Rahsia Wanita Kekal Mempersona!



You May Also Like

18 comments

  1. nak kurus jugaaaaa... biarlah dah kurus tulang belulang sembur pun. nak kurus lagii hahaha

    ReplyDelete
  2. boleh try ni..mcm sedap je dgr onie bceloteh hehee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius sedap perisa yang baru ni,must try kak !

      Delete
  3. onieee ambe lapor lah camginih tgk mknn pagi2 buto..slurrppp mnum air xlim jelah yg mmpu mlm ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkihkih...... maafin maafin,haha

      Delete
  4. wahh mcm2 produk nak langsing skrang ni eyk...huhu..mek tayah la minum...bg kat kita je >.<

    *seb bek da makan tau...gmbr mknn mngancam sume haha

    ReplyDelete
  5. Best2! Sebab dua-dua rasa sedap kan, seronok dapat kurangkan berat badan tapi dapat minum cafe' and chocolate yang sedap. hehehe

    ReplyDelete
  6. Untunglah sebab kau pun rajin nak join benda² macam ni kan hehe

    dalam gambar tu aku kenal muka namee dgn datin je :D

    ReplyDelete
  7. sedap pearl kacip patimah nih...lama tak minum sebab berhenti amik coffee

    ReplyDelete
  8. untung orang penpuan boleh kurus cepat

    ReplyDelete
  9. Hu sdap mmg sedap, tp xleh amik sllu sbb dh ckup slim takut keringking kak nnt..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..