Beauty Oat penyelamat segalanya.

by - October 30, 2014



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Ewah tajuk, kenapa ye agaknya ? hihi.. Dan soalan yang biasa aku terima adalah.. 
' hai mekkk, kau dah kurus,kenapa kau consume benda-benda macam ni?' 
'Mek,muka kau kan dah mulus,kenapa kau still nak consume produk kecantikan seperti ini?'
'Mek, kau dah kuruskan, agak-agak ada effect tak nanti bila kau minum produk ni?'


Haiyaaaa,manyak haaa soalan yang aku terima. Jenuh juga nak jawab melainkan korang pernah rasa sendiri. Setelah seminggu lebih aku consume, aku dapati kulit muka aku makin lembut dan terus bertenaga kerana kandungan yang ada dalam produk ini. Oh,lupa.. Produk apa? Semestinya produk yang selalu mementingkan kecantikan dan kesihatan para wanita di luar sana. Tak lupa juga, lelaki pun boleh consume.
Serius,lepas aku pegi buat facial muka 2 kali, staf masa buat facial aku ramai komen tona kulit muka aku sangat teruk. Tona kulit  yang juga dikenali sebagai dark circle,ahhhh... ni aku rasa nak robek-robek muka ni,haha... Tapi lepas aku terjumpa satu produk ni, aku consume dalam masa 9 hari dan sangat terbukti bahawa tona kulit muka aku makin sekata dan aku happy!!!!!
Produk yang aku gembar-gemburkan di atas adalah BEAUTY OAT. Aku pasti dah ramai blogger yang mencubanya dan mendapat kesan yang positif pada diri masing-masing,alhamdulillah. Feedback yang positif. 
Disebabkan masa makan aku ni tak menentu dan nak bertenaga masa melakukan kerja,aku mengambil keputusan untuk membawa 1 sachet setiap pagi dan consume sebelum melakukan kerja. Ternyata dengan mengambil produk ini aku sentiasa bertenaga dan perut tidak berbunyi kelaparan. Mungkin disebabkan ini juga aku kurus. Masa makan tidak teratur  :(
Jawapan kepada soalan di atas:
  • ' hai mekkk, kau dah kurus,kenapa kau consume benda-benda macam ni?' 
Haiihhhhhh, tak semestinya aku kurus,aku tak boleh consume product macam ni. Cuba perhatikan juga apa kandungan yang terdapat dalam sesuatu produk itu,terutama pada produk Beauty Oat. Kandungannya kaya dengan Esktrak Sakura dan Kolagen Marin. Selain itu, ia juga terdiri daripada oat dan pomegranate. Okay okay,kita cerita dulu kandungan dia,fungsi dia sekejap lagi..hehe..



  • Mek,muka kau kan dah mulus,kenapa kau still nak consume produk kecantikan seperti ini?'
Dua tiga hari je ke nak mulus uolss? esok-esok di hari tua macamana pula? Takkan nak mulus pada usia muda je kan? So, fikirkan untuk penggunaan long-term juga selain 2 3 hari .

  • 'Mek, kau dah kuruskan, agak-agak ada effect tak nanti bila kau minum produk ni?lagi produk yang bersangkut paut dengan weight control'
Soalan yang paling biasa aku dapat,hahaha... Heiiiiii korang, tak semestinya produk ini untuk orang mok-mok (berbadan besar) sahaja. Back to the main point (refer the first question) . Perhatikan isi kandungannya juga. Aku consume produk ini kerana adalah demi kesihatan dan kecantikan kulit. hiksss...ada ke orang taknak cantik haaaa?hahaha..Selain dari kesihatan dan kecantikan,aku jadikan minuman ini sebagai sumber tenaga aku,maklum la..seharian aku bekerja,kadang-kadang selalu skip makan :(



Fungsi setiap kandungan Beauty Oat:-

  1. Oat - adalah makanan semulajadi yang kaya dengan serat dan sumber protein serta membantu penyerapan semula kolestrol yang lebih rendah.
  2. Kolagen Marin - Menegangkan,melembutkan serta menganjalkan kulit.Selain itu, fungsi kolagen marin ini adalah mengurangkan anti penuaan seperti garis halus,kedutan dan kekeringan.
  3. Ekstrak Sakura - Bahan semulajadi untuk anti keradangan,pemutihan dan anti-glycation. Ia juga membantu dalam mengurangkan pengeluaran melanin untuk kulit yang lebih cerah.
  4. Pomegranate - Mengurangkan kerosakan radikal bebas terhadap badan. 

Kebaikan apabila consume product ini:-
  1. Kulit cantik,tegang dan yang pasti halus!
  2. Memberikan tenaga
  3. Mengelakkan sakit jantung
  4. Mengawal berat badan
  5. Mengurangkan kedutan halus
  6. Merawat kulit.

Rasa Beauty Oat ni macamana?
Okay rasa dia, manis sedikit dan ada rasa vanila. Oleh itu, takde lah rasa susah nak telan. 




Pada waktu bila sesuai diambil?
  • Disyorkan 2 paket sehari sebelum makan 
  • Sesuai dimakan sebelum breakfast dan sebelum dinner @ sebelum tidur malam.

Selamat ke produk ini?
Ya,of course lah selamat kerana diluluskan oleh kementerian kesihatan dan produk ini halal !selain itu, produk ini selamat digunakan setiap hari.


Cara-cara untuk membancuh?
  • Tuangkan 1 sachet dalam gelas.
  • Masukkan air suam dan kacau!
  • Siap!



Harga?

RM79.00 (WM) / RM89.00 (EM)
1 kotak - 18 sachet x 30gm



Kesimpulannya, beauty oat ini sangat best dan memberi kesan yang positif serta makanan tambahan aku sebelum makan dan dinner kerana Beauty Oat ini penyelamat segalanya. 

More details: 
Twitter: beautyoatofficial
Instagram: beautyoatofficial

Segala pertanyaan/order boleh hubungi:
ZURAECA SDN.BHD.
Hotline: +6012-2444 014 / +6012 2444 041
Email: Babeskin365@gmail.com
Address: 12-C,Jalan BS 9, 43200 Cheras,Selangor.


Thanks zuraeca kerana memperkenalkan saya dengan produk beauty oat ini. :)

Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

9 comments

  1. Eh kita pun consume juga. Dap dap dap ! :D

    ReplyDelete
  2. wah macam nak try la.. dah tua ni kedut2 dah mula ada kat muka kita. nak comel la macam mek onie jugak..

    ReplyDelete
  3. Cam dah putih je hehe.. Masuk kolej nanti nak try.. Bagus utk breakfast ni.

    ReplyDelete
  4. Wah..makin comel onie
    Lea x suke oat..tp rasa macam nk cuba gak la. Nk.kuruuuuusssss

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum onie,, kita pun consume ni! yeayyy sama. bestkannnnn ~~~

    ReplyDelete
  6. makin sihat la pas ni.

    http://www.adarain.com

    ReplyDelete
  7. Berminat untuk dptkn beautyoat whatsapp 0134980539..stokis sah beautyoat area png :-)

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..