Gila Baby lakonan Beto Kusyairy tak pernah hampa.

by - December 05, 2014


Assalamualaikum dan salam jumaat korang! uihhhhhh, tetiba mood macam ada depan beto sekejap,haha.. Semalam filem Gila Baby dah pun release kat panggung tu haaaa, maka sebelum sehari release tu lagi aku dah book tiket guna mobile apps, senang weh...malas nak beratur ,sampai-sampai terus scan barcode,kehkehkeh...Semua dah hujung jari,cuma tu ahhh,kena charge rm0.50 -..-"


Aku pergi sorang je tengok wayang, balik kerja terus pegi..demi beto wehhhhhh,hahaha..jap-jap,sape minat beto?aummmm..meh give me faihhhh sikek!hik.. berapa kali dah tengok wayang sensorang, heaven jugak rasanya even rasa macam forever alone,hahaha...tapi, i tot u haaa, bersendiri tu kadang-kadang mengajar kita supaya lebih menghargai diri sendiri.. Saja nak belajar bersendiri, nak ajak adik-adik...semua takde kat rumah.. 3 orang asrama,sorang tengah sunat,takkan aku nak ajak si sunat tu, pakai pelikat?hahahahaha...


Fuh fuh fuh! Cerita dah start terus tersenyum sensorang sebab ada beto, mula-mula dah ada nilai dimana ayatnya "manusia tak boleh kawal takdirnya" ..yup that's true!


Cerita dia bermula dengan beto dan ayahnya yang sedang tenat di hospital dimana memerlukan wang segera untuk melakukan pembedahan,namun..  suatu hari bob(beto kusyairy) telah berjumpa roy(sharnaaz) iaitu rakan sekelas ketika belajar dahulu. Bermula dari situ,bob telah bersetuju dengan pekerjaan yang diberikan oleh roy. Maka bermulalah episod GILA BABY!!!!!!!!!!!!!!





Macam-macam dugaan bob sepanjang untuk mendapatkan wang rawatan bapanya.. Namun, setelah terjumpa jaja, bob telah berubah segalanya..cececeyyy..dah kenapa jaja pun tetiba datangkan? berubah macamana? korang pegilah tengok sendiri,kang aku cerita panjang tak syiokkkkk ah pulak,hahahaha...

lan pet pet pun ada! ahaha..lama tak tengok lakonan dia,rindu pulakkan....Fimie don,ko menjadi ah dikkkkkk....besar panjang dah ko haaaa... gangster takut mak ! hahaha...Part paling kelakar bila bob dan jaja jumpa sorang major... balik rumah major sebab nak bagi susu pada baby...susu dari cik kam! perghhhh,sweet gila nama...nak tahu sape cik kam,silalah terjah panggung segera! 

Apa jadi dengan si roy tu? haaaaa... roy ni lakonan gila yang amat,sejibik louis koo ! serius menjadi dan serius rasa nak lempang,bhahahahaha...nak tahu apa jadi kat si roy tu,mohonlah tengok gila baby yawwww!



Trailer Gila Baby,baby tu cute gila !!!!!!!!!!! geram acik onie haaa... 
Apapun aku bagi 3.5 bintang dan lakonan beto tak pernah menghampakan!!!hehe


Oh komen aku tentang jalan cerita dia:-

A little bit bosan sikit...sikit dia tu 2/10 jela...tapi still boleh layan...sound dia pun kemain,macam movie hollywood baq hang,hahahaha... cuma ada part yang kena tapis,sebagai orang islam rasanya tak perlu kot ada part tersebut...apapun jalan cerita dia best!  Kbahir Bhatia punya filem mesti ada terselit sedikit tentang nilai kemanusiaan dan kasih sayang... Good job and lakonan beto sentiasa sampai ke hati saya,cewah :P

Gila Baby terbitan Grand Brilliance dengan kerjasama Filmscape .


Rating keseluruhan aku bagi 3/5 :D

You May Also Like

12 comments

  1. assalamualaikum onie. hahahaha mu tulih mende ku tak baca especially bab sinopsis. nak pegi tengok wayang sendiri hahahahaha nak feel dengan beto hahahkahakahkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. cissss,penat je tulis!hahahhaa..baca ah :P

      Delete
  2. tak baca sinopsis, takut spoiler..hehe.so true, beto tak pernah menghampakan.best kot tengok wayang sorang-sorang, takdelah sikit-sikit kena tanya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahhahaha....bab tanya tu kita terasa..tp mmg best tgk sensorang :D

      Delete
  3. amende la layan cite melayu kat wayang.. cite hollywood la best.. kbye kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. babeng!haha...support la filem malaysia wehh

      Delete
  4. Amboi mek onie ni. tak abes lagi angau beto die hahaha

    ReplyDelete
  5. i loike Beto... tapi akak nak tengok citer ni kalu... kna tunggu kuar online la kot, gehehee

    ReplyDelete
  6. Lakonan Beto memang memikat hati. Tapi, lagi best tengok dia berlakon telemovie yang sedih dan romantik.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..