Pizza, Sandwich Dan Shawarma Fresh Di Restoren Papero,Shah Alam !

by - July 08, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Last week aku buka puasa kat Restoran Papero Seksyen 13,Shah Alam.. Amboi, time aku pegi ni sesak nau-nau jalan,aku bajet 30 minit,tapi terus terlajak ke 1jam 30minit,kau ghase? 10 minit lagi aku hampir nak berbuka dalam kereta. Kalau tak sadis nau-nau la kalau aku bukak puasa dalam kereta. Dengan air tak standby,dengan makanan takde..cuma yang ada air bateri,LOL!


So, lokasi restoran ni sangatlah mudah sebab berhampiran dengan Dkayangan Steamboat,Hayaki, Tupai-tupai dan sebagainya, totally takdelah pulak aku nak sesat sebab 2 3 kali dah lencong ke situ.. Pun nasib baiklah sebab dah banyak kali ke situ,hik...





Pilihan Makanan Di Restoran Papero

Okay! Kalau korang tak tahu lagi,Restoran Papero ni mula dibuka pada Mei 2013, woah lama dah ..tapi time tu di alamat Sri Petaling, yang kat Shah Alam ni baru 2 bulan lebih cenggitu baru beroperasi... No wonder la aku pun tak perasan sangat. Sebelum ni lalu jela haaaaa...So,kalini aku nak try kat Restoran Papero ni..let's cekidautttttttttt bebeh...


Bagi yang nak ke Restoran Papero di Sri Petaling boleh rujuk alamat bawah ni:-

No.A-G_9, Jalan Endah Promenade,
Sri Petaling, 57000 Kuala Lumpur





Pelbagai Menu Disediakan Di Restoran Papero Untuk Menu Berbuka

Kenapa Papero?

Sebab kat sini korang boleh makan sepuasnya dengan citarasa yang sedap,murah dan best. Dimana bersesuaian dengan Trademark Papero iaitu,Sedap..Murah..Best.. Tapi seriuslah weh, harga dia memang murah dan kuantiti makanan pun banyok,haaa laaaa....masakan orang Arab tak pernah sikit,hik...Paling femes makanan kat restoran Papero ni adalah Kebab,Sandwich dan Pizza...Satu lagi,sebelum aku lupa,makanan kat sini semua halal,toksah ghisau la nah?



Dah kalau korang nak tahu, Restoren Papero berjaya menubuhkan satu lagi restoran iaitu La Fontana Chocolate & Cafe. Wah! Serius hat ni sekelumit pun aku tak perasan tentang kewujudan restoran ni,sedih nau nau haaa...Next time wajib terjah sebab menu dia yang best,semua berasaskan chocolate! yeahhh... Janji?


Fatayer yang berintikan cheese cuma ada pada bulan Ramadhan. Hari biasa kena order :D




 Sambil makan sambil tambah ilmu sikit berkenaan Restoran Papero ni, sebenarnya jugak .aku pun baru tahu restoran ini menyediakan masakan segera (fresh) dan menu yang difokuskan hanyalah Pizza/ Sandwich/ Shawarma dimana menunya khas dimasak oleh chef dari Syria. Actually, restoran ini berkonsepkan masakan Mediterinian/Italian Food. Bagi yang menggemarkan makanan sebegini ghupe, aku nak suggestkan ampa mai la sini nahhh... *dan lagi tu promote,hehe kuKekalau korang tak cam restoran ni mana satu,aku sarankan ampa perati pada color...iaitu warna yang digunakan oleh Restoran Papero ini adalah warna Oren..Satu lagi,aku berbuka di Restoran Papero ni sebab ianya pun halal. Selain tu, mereka sangat menitikberatkan soal penyediaan barangan dan kebersihan makanan. Alhamdulillah.. Lega aku tang tu..



Tup tup tup,lepas restoran ni sudah maju ke hadapan dimana penubuhan restoran Papero di Sri Petaling,maka.. mereka terus mengorak ke hadapan untuk membuka satu lagi cawangan! haaaa...SSSSEEENAAANNGGGGGGGG! yang pelanggan dari shah alam dan kawasan berdekatan senang la oiiii nak mai makan sini :D

Bersama saya dua dari kiri adalah Owner Restoran Papero dan team Projek Travel

Delivery Makanan
Apa yang menarik perhatian aku, kisah delivery makanan. Ya Rabbi! Restoran ni ada buat delivery dan kalau korang korang nak tahu,penyakit aku ni suka order makanan kat online,kahkahkah... dahnya,macamana nak kawen kalau makanan duk 'ngoda' dengan orang yg buat delivery?hahahahaha..Kat area umah aku ni bertimbun orang buat delivery.. Keluar tandukkk jap,kahkah....haaaa,gitulah kisah dia...Delivery dibuat disekitar Sri Petaling dan Shah Alam...ingat tu?! Korang kalau nak buat delivery ke,call je nombor kat van tu,inshaAllah makanan terpacak kat rumah korang,hik.....


Haaaaa,kan dah kata...sambil makan sambil tanya pasal restoran ni..Okay,nice ..sebab konsep kat sana pun simple-simple je...Bagi yang nak p Papero di area Shah Alam or wherever u are (bahkan dari Asia Tenggara nun hat mai nak try sini just tengok detail bawah ni..
Restoran Papero,
Kondo Acappella,Sek 13,
Shah Alam


Waktu operasi Bulan Puasa:
Restoran Papero / Chocolate Cafe
Sri Petaling KL

5.30pm-4am  (selepas raya: 2pm-2am)
Tutup Hari Raya Puasa pada Hari Raya Pertama sahaja.


Restoran Papero Shah Alam,
Restoran Papero,
Kondo Acappella,Sek 13,
Shah Alam
Segala tempahan perkhidmatan seperti Hari Jadi,Majlis Iftar Ramadhan,Open House,Kenduri dan lain-lain lagi boleh hubungi :-
| Facebook Papero | Facebook Chocolate & Cafe

| 013- 353 0320 |
| Sheik Ahmad Fakhruddin |
Email: orientdam@gmail.com




Jom,booking tempat duduk untuk berbuka di sana.  :D
Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

5 comments

  1. Huwaaaaa jauhhhhh......!!!
    Makanan dia tempting sangat... paling tergoda bila baca bab murah tu....

    ReplyDelete
  2. Ya Allah! Temptingnyaaa. Nanti nak try makan kat sini.. Ingat memula papero yg chocolate tu.. Heeee lebih kurang namanya

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..