Peminat Fresh Flower Jom Ke Floristika !

by - November 12, 2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Yeayyyyyyyyyyy! Aku terjumpa satu kedai bunga dimana kedai dia memang banyak gila jenis bunga !!!!! Dari fresh cut sampai la ke aksesori untuk bunga tu,hadoi.... aku dah lama gila cari kedai fresh flower ni. Tapi selalunya aku pergi window shopping jela...Nak beli tak tergamak lagi,sebab bunga dia tengok tak menarik. So, aku jumpa Floristika masa google tadi dan terus blog pasal ni. Mana tahu, akan datang nak meroyan beli fresh cut pastu buat hand bouquet untuk kawen sendiri ke. Tapi paling aku suka bunga rose (wajib hokay), lili, baby breath dan banyak lagi !!!!!


Okay, nak start meroyan la ni..hukkkkkk...Sebelum aku start meroyan balik. Meh aku nak cerita sikit siapa Floristika ni. 


Fresh Flower


Floristika.com.my is one of the wholesaler in town which able to provide the largest on-going variety and premium quality of fresh blooms in Malaysia at competitive prices. We offer affordable flowers in all of the most popular flower types and colours. From your classic roses to lilies,daisies, hydrangeas, bicolours Chrysanthemum and more. You can get hundreds of flowers to decorate ur house or events at a price that should easily fit within most budgets.

Floristika.com.my house all the fresh-cut flowers and foliage in two large walk-in coldrooms of approximately 2,500sqft in total area. The first cold-room provide an optimum temperature of 12-15 degree celcius to maintain the freshness of our imported and local fresh-cut blooms whilst the second cold-room has a slightly lower temperature of 10-13 degree celcius; just perfect for plants,bulbs and tropical produce. Clients shop in these cold-rooms to enjoy the benefits of the superb-quality and longer life-span produce.




Haaaaaaaaaa....So meh aku nak sambung meroyan balik. Kalau tengok jenis bunga rose terutamanya...terus aku rasa masa ni jugak aku nak pecut ke Bangsar sana singgah Floristika weh. Tapi apakan daya. Dah tengah malam buta ni. Floristika ye dah tutup. Ingat lagi, aku pernah singgah satu kedai bunga segar ni. Kemain la kau cuci mata berejam. Alih-alih aku keluar dengan tangan kosong pastu sampai rumah aku menyesal kenapalah tak beli 5 6 fresh-cut flower,huwargggghhhhhhhh...Sampai sekarang aku rasa menyesal,haha!



Dah la,meh aku belanja gambar bunga.


  • Brassica SprayBrassica Spray in Purple New!
  • AchilleaAchillea New!
  • AchilleaAnemone New!

Atas ni semua bunga baru yang ada kat Floristika. Antara tiga ni aku lagi suka Achillea. Homaiiiiiiii....Lawanya bunga T_T




Tuberoses

Rose - Kenya


Rose Kenya

Daisy Purple/White

Baby Breath

Roses - Holland



Dan banyak lagi bunga segar, macam atas ni memang bunga kesukaan aku !!!! Suka sampai tatau nak cakap macamana,huwarghhhhhhh.... Tapi kalau kawen buat baby breath as a hand bouquet pun sangatlah nice !!! Hehe... Tapi rose pun lawa,emmmmmm...mana satu ni.....Dilema,eh...


Begitulah, so...aku tak sabar nak serbu Floristika kat Bangi nanti. Apapun,ampa boleh check it out depa punya website or facebook okay? byeeeee...nak mimpi bunga sekejap T_T




Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



You May Also Like

5 comments

  1. senang la pujuk bini kalau merajuk pi kedai ni je

    ReplyDelete
  2. Uwahhh! cantik nya bungaa.. Perempuan memang tak boleh lari dengan bunga kan. Tapi favorite pika Sunflower!

    ReplyDelete
  3. bunga rose ni ada macam-macam jenis rupanya lol baru tahu :'D

    ReplyDelete
  4. seronoknya kalau dok kat sana. memang akak pg cari dah. hehe

    ReplyDelete
  5. boleh la cakap kat member ni..mesti dia suka kan

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..