Reward perut di Fikcles lagi !

by - November 02, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Korang ingat lagi tak entri Tempat Makan Menarik Di TTDI : Fikcles tu? Masuk ni kali ketiga dah aku pegi Fikcles ni. Suka jugak cari tempat-tempat western yang best, environment yang sesuai kalau nak chill-chill dengan kawan pastu harga berpatutan ! So, untuk yang kali ketiga aku pegi ni banyak jugaklah aku try makanan dorang. Oh lupa nak bagitau ! Owner dia orang melayu. So,apa la nak kisah sangat. Ditanggung HALAL bebeh!!!!


Aku pergi Fikcles untuk kali ke-3 ni sebab aku tau ada 'Fikcles Monthly Promotion' setiap bulan hokayyyyyy! So, menu untuk bulan ini adalah SEAFOOD PLATTER ! Sape yang suka gila dengan SEAFOOD u guys wajiblah try ! Haaaa, macamana rupa dia tu ampa tunggu aku belanja gambar kat bawah ni nahhhhhh! Kalau korang nak tahu promosi bulan akan datang haaa silalah follow ig Fikcles hokayyyyy! Rugi kalau tak follow.


Nak cun lagi, datang la hari selasa atau ahad. Sebab? Sebab kugiran kampung pun ada menghiburkan korang. Makan sambil fefeeling layan lagu gaissss...... Gituh! Artis dia tak lain tak bukan, Sham Kamikaze dan friends. Time ni lah nak jumpa Sham Kamikaze awaknya. hehe


Bukan tu sahaja ye awak semua. Fikcles pun ada buat ROCK NITE BAND setiap bulan tapi tarikh dia tu hanya disiarkan 2 minggu sebelum dan tidak tetap setiap bulan untuk menambahkan lagi excitement dan element of surprise. Next one will be on 6 NOV 2015 . The ROCK NITE BAND ni sangat unik sebab kita akan mengembalikan nostalgia zaman leleh-leleh tu iaitu zaman rock 80,90s yang mana sekarang susah dah nak cari. 




KALAU KORANG KE FIKCLES UNTUK FIRST TIME,AMPA DIGALAKKAN TRY MENU SALTED EGG SQUID, LONTONG GORENG,SPAGHETTI MARINARA,HERBS CRUSTED LAMB ROCK,SHORT RIBS.. INI WAJIB TRY OKAY ! TAK TRY RUGI ~~~~


Maka inilah menu yang aku makan ritu ! HAHAHAHAHAHAHAHA ..

HAZELNUT ICED


Sedap ! Minum cepat-cepat jangan bagi cair okay, nanti hilang rasa hazelnut dia tu....



Kalau nak tahu, selain dari makanan sedap,murah,HALAL, promosi setiap bulan, Sham Kamikaze dan ROCK NITE BAND ini.. haaaaa! Ini aku rasa ramai gila akan teruja, Promosi birthday korangggggggg tu laaaaa.... tak kisahhhhhh berapa orang reward perut kat fikcles, yang penting korang akan dapat special discount iaitu 30% discount from total bill. Tak kisah ni tau berapa orang datang reward perut kat Fikcles ni tau. Yang penting bagi ic kat kaunter pastu berbahagialah ampa dengan 30% discount tu. Okay, birthday aku tak lama lagi dah,hehe... Aku rasa macam nak ajak family aku, sah-sah umi aku suka makan situ ! Asyik aku je reward perut sendiri,huhu.... Nak tempah kek untuk birthday pun boleh uolssss, ampa serach kat instagram @nurhudasamsudin dan simple deco for free dengan syarat kena 15 packs minimum. Gituh! Contoh kalau nak buat birthday bash ke kan, fikcles can also provide event management for those who wants theme birthday celebration. Macam aktiviti tu boleh sembang-sembang dengan management dan boleh customize ikut bajet ampa sendiri. Nice kan?




SLIDERS

Three mini - beef burgers with 100% beef patties, caramelized onion, mozarella cheese, beef bacon, lettuce and tomatoes. 
Price : RM21.90





Sedap, korangggggg....jangan tengok sliders ni kecik macam ni tak kenyang okay.... Sumpahhhhhhhhh, korang akan kenyang dan puas hati ! Contoh, kalau korang nak buat majlis pelancaran produk ke apa ke kan.. Pun boleh kalau korang nak tempah seluruh cafe ni. Kapasiti cafe ni adalah 70-100 orang. Tempahan yang dibuat adalah bukan waktu peak hours iaitu dari pukul 3-6 petang dan mempunyai caj minima makanan sebanyak RM500 sahaja dan waktu peak hours during lunch and dinner RM1000. Charge yang dikenakan adalah termasuk harga makanan ye kawan-kawan.  Bukan tu sahaja awak, Fikcles pun ada buat outside catering. Pilihan menu depends on bajet customer. Pun ada menyediakan fresh brew coffee untuk outside catering. Fuhhhhhhhhhhh !  CAFE YANG PERFECT ADALAH CAFE FIKCLES !!!!!! mintak la nak apa,semua ada!


Kalau nak buat private event ke apa ke kan... Fikcles pun ada sediakan live band sebagai salah satu offering. Charge depends on client requirement. Berapa lama nak pakai band tu dan band macamana yang ampa nak hiburkan hati uolssss...haaa.... Private events macamana aku maksudkan ni? Ok,contohnya Fashion Show...lauching product...haaaa..macam tulah...




Oven - Baked Lasagna
Layered of bechamel, lasagna sheets and beef bolognese sauce
RM23.90


Baked Lasagna ni sedap sebab penuh dengan cheese pastu beef beef dalam tu, adoi...terngiang-ngiang aku duk imagine macbook aku ni lasagna T_T




Gamberi Aglio E Olio

Penne with in-house sundried tomato, garlic and herbed breadcrumbs.
RM20.90



October Promotion : Seafood Platter
consist of breaded flounder, salmon otak-otak, calamari fritti, oyster rockfeller, baked mussels /7 baked prawn
Price : RM79.90


So,Seafood Platter .... puas wehhhhh makan ! salmon otak-otak tu sedap gila !!!!! first time makan salmon otak-otak dannnnnnnnn yang paling aku suka oyster rockfeller bebeh ! Nak menangis rasa bila makan ! Okay, untuk portion ni, aku galakkan ampa share sudahlah ...sebab banyak yang amat lauk dia,hahahahahahaha.... makan 2 orang pun belum tentu habis..haaa tu sape geng dengan akulah,wakakakakakaka...



sila abaikan tona kulit yang tidak sekata itu, #sayaredha

Salmon
200gm of grilled salmon fillet with mashed potato, vegetables and dill cream sauce
Price : RM30.90

Firsttttttt time makan salmon grill ni... Sape yang suka salmon silalah try...mashed potato dia tu sedap gilaaaaaaa! Macamana la dorang buat,huwarrrrr...... memang licing aku calitttttttttt haaaa...




Fikcles Club
Three - Tiered Fikcles Club with beef bacon, grilled chicken, egg, with mesclun mix
RM22.90


Persembahkan sandwich bukan semata-mata sandwich ye....sandwich yang penuh dengan menu yang sihat pastu serius sedappppppppppp!!!!! Ni kalau aku makan sorang confirm tak habis...... 





hokkaido corn ice cream






Suasana di Fikcles






Cepat spot abang Sham Kamikaze, aduhhh...bergetar jiwa ini,haha..





Seorang mek onie acah-acah busy layan henpong ! LOL




Apapun,terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhh pada owner Fikcles sebab perkenalkan menu yang best gila di Fikcles.... Sempat jugak culik owner Fikcles, Puan Huda yang comel lote ni haaaaa.... Kalau nak tahu, Puan huda ni lah yang cipta menu-menu semua ni, Kau ghaseeeeee? Nak simpan kuali periuk ampa semua tak? Bergetar jiwa makan menu-menu yang dicipta oleh Puan Huda kita ni haaaa....Terima kasih jugak Kak Su oiiiiii sebab tak jemu-jemu pancing seorang mek onie ke Fikcles ni haaaaaaaa..... Nasib baik sedappppp! Puas hati, agaknya kali keempat masa birthday kita nanti kot. Haaa cepat sape nak belanja...ada diskaun 30% lagi haaaaaa,wakakakakaka :P
Sekian terima kasih... Jangan lupa terjah link kat bawah ni eh ! Support masakan western oghanggggggg melayu la gaisssss.... :)
Waktu Beroperasi:
Weekdays: 10.30am-11pm
Weekends: 8am-11pm

Jom Terjah

Alamat:
11, Jalan Wan Kadir 2,
Taman Tun Dr.Ismail,
60000 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Tel: 03-7732 4885


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com

You May Also Like

14 comments

  1. nanti belanja kito make sini dehhh

    ReplyDelete
  2. aduhhh lapar wehh awop tengok makanan nih. T.T

    ReplyDelete
  3. Terbaik la onie! Nanti birthday kaksi belanja kek. Serious ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaksi excited nak belanja kita sampai typo nama sendiri,hahahaha.....emmmmmmm..... picit bahu kaksi...haha

      Delete
  4. tgk gambar ni kat ig mek onie... huarrhhh mmg mendera perut i taw

    ReplyDelete
  5. sedap. tergoda tengok aiskrim tu. unik

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..