3 Cara Mudah Nak Cantik Dengan Farmasi Colour Cosmetic

by - May 02, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. So apa pilihan produk skincare korang? Jom la share dengan aku. Bagi aku pemilihan skincare ni la paling penting untuk muka. Ada tu yang jenis tak kisah langsung pasal muka. Mana taknya, langsung tak pakai pembersih muka, tak pakai toner, pelembap pun tak pakai. Mungkin lain orang lain la kot cara dia kan. Tapi jenis aku, memang nak kena pakai pembersih muka. Kalau tak,muka rasa berminyak gitu. Pernah sekali stay hotel tapi lupa nak bawak pembersih muka. Stay on the spot mana la nak terbawak pencuci segalakan. Roomate aku pun tak bawak. Nasib baik member laki bawak pembersih muka dia. Last-last balun dia punya,haha....




Pernah dengar tentang status halal sesuatu produk kecantikan tu? Haaaaaa, jangan risau..sebab apa yang aku nak share ni status dia memang halal dan diyakini selamat dari Istanbul lagi haaaaaaaa... Gebum ke tak? 




Ye betul. Pernah dengar produk Farmasi Colour Cosmetic (FCC) tak korang? 8 tahun dah sebenarnya ada di pasaran. Mana nak jumpa produk brand FCC ni? Haaaa,korang terjah jela Parkson atau Jusco, inshaAllah kalau berjodoh jumpa la korang dengan FCC. Bukan produk skincare je ada,make up semua ada. Sejujurnya aku tak pernah cuba lagi make up dari FCC ni. Nanti nak cuba jugaklah. Orang kata foundation dia best...... winkwink... Kalau korang perasan atas ni adalah produk terbaru dari FCC iaitu SKINTRENDS.


FCC SkinTrends skincare series with Phyto-Biotics Acai Technology offers you a healthy and glowing skin. Woman from different ages and having any skin type, who is aware of importance of basic skin care will be able to give the excellent care of their skin. It's right? What is The Secret of Phyto-Biotics Acai Technology? Technology in SkinTrends products are based on the technology of which European scientist created with the inspiration of Acai Berry which is native to rain forests of Southern America.


This technology applied to the SkinTrends products in their laboratories to gain them the miraculous ACAI IMPACT. 




What does Acai Berry do for ur skin? Below are the miracles of Acai Berry impact on skin. 
  1. Extremely high with Vitamin C in which, working to fight the cell-damaging free radicals which damage and age the skin.
  2. Enriched with antioxidants, acai berry helps to prevent pre-mature ageing by protecting the skin from radicals that causes damage to the skin. 
  3. Support sudden moisture
  4. Help to maintain young and radiant skin
  5. It boots the pace of cell regeneration is favored
  6. Leaves skin fresh and blemish free; Due to its antioxidant properties, acai berries make ur skin fresh and young looking, without any blemishes.
  7. Prevent dryness, wrinkles and fine lines on the skin and provide you a smooth, healthy and glowing skin.
  8. Anddddddd u got clean and healthy face !



3 in 1 FCC - www.mekonie.com


Only 3 steps for your face. 
  1. Cleanse
  2. Toner
  3. Moisturizer

Before that, korang mestilah kena tahu. Muka korang jenis apa? Normal skin? dry and sensitive skin? atau oily & combination skin? So, sebelummmmmm nak membeli tu pastikan korang kena tahu muka korang tu jenis apa. Macam aku normal skin. So, rujuk botol biru tu ada untuk normal skin. Lain umur, lain permasalahan jenis kulit maka lain produk la korang akan pakai. Macam kawan aku ramai jugak kulit muka jenis kering dan sensitif.



Cleanser (www.mekonie.com)

Step 1 : Cleanse

REVITALIZING CLEANSING GEL
While it cleanse deeply, it balances your skin.

Price : RM47.70




Toner (www.mekonie.com)

Step 2 : Toner

REVITALIZING TONIC
Tightens your pores while revitalizes.

Price : RM41.30




Moisturizer  (www.mekonie.com)

Step 3 : Moisturizer

HYDRATING DAY CREAM
Deeply moisturizes.

Price : RM62.50




SkinTrends by FCC  (www.mekonie.com)


Benefits:

- Keep skin youthful and radiant
- Reverse and prevent the sign of aging
- Improve your skin texture
- Cleanses deep into pores to remove impurities and oil
- Polished away dullness skin
- Help brighten and enhance skin clarity
- Skin feels hydrated, refreshed and smooth




Sebelum aku lupa, ada satu lagi produk iaitu eye cream ( anti-aftigue eye cream ). Cara guna eye cream tu pun senang je. dab cream gently under eyes. Use every morning and night for the maximum benefit. 

Benefit Eye Cream SkinTrends:
  • Reduces dark circles and pouches
  • Relieves the skin aroung the eye.
  • Remove the wrinkle under eye.
  • While it fights the marks of stress and tiredness it provides a fresh and young look.


Serius the best. Cumanya, aku lebih suka kalau cleansing tu adalah bukan gel. Sebab nak buih lelebih,haha... Toner dia best, bila pakai memang fresh je muka dan moisturizer dia tu kena apply sikit je, kang jenuh nak tunggu dia kering. Tapi moisturizer FCC ni aku suka apply sebelum nak tidur. Esokkan bangun memang glowing je muka dennn. Sape dah try???????? Make sure sebelum nak membeli tu korang kena tahu jenis kulit korang tu macamana ye.


Mana nak cari?

Kuala Lumpur
  • Parkson Pavilion, Jalan Bukit Bintang
  • Parkson Setapak Central (KLFC), Setapak
  • Parkson NU Sentral,KL Sentral
  • Parkson Maju Junction, Jalan Sultan Ismail
  • Parkson Alamanda, Putrajaya
  • Parkson IOI City Mall,Putrajaya
  • AEON Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail
  • Farmasi Royale Pharma Bangi Gateway,Bandar Baru Bangi
  • Farmasi MAIWP,Picoms Setapak
  • Modvier,Bangsar

Selangor
  • Parkson Plaza Metro,Kajang
  • Parkson Selayang Mall, Selayang
  • Parkson Klang Parade,Klang
  • TANGS, Empire Shopping Gallery,Subang Jaya
  • Farmasi Medina,Seksyen u9,Shah Alam
  • Sri Munawwarah,TTDI Petaling Jaya
  • Vendville,Kota Damansara
  • Garderobe, EMpire Damansara
  • Farmasi Royale Pharma, Emerald Avenue Selayang

Outstation
  • Negeri Sembilan : Parkson Terminal 1,Seremban
  • Johor : Parkson Kluang Parade,Kluang Vendville,JB
  • Perak : Parkson Ipoh Parade, AEON Klebang,Farmasi Royale Pharma
  • Kedah : Parkson Aman Central,Alor Setar
  • Pulau Pinang : Farmasi Royale Pharma, Bertam
  • Pahang : Parkson East Cost Mall, Vendville, Modvier
  • Kelantan : Parkson Kota Bharu Trade Centre,KB
  • Sarawak : Parkson Bintang Megamall, Parkson Plaza Merdeka
  • Sabah : Parkson One Borneo,Parkson Imago







Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com




You May Also Like

5 comments

  1. dani pun suka FCC. highly recommended

    ReplyDelete
  2. Banyak juga pasaraya yang boleh didapati produk FCC ni. Parkson paling mudah didapati.

    ReplyDelete
  3. dari dulu teringin nak ada barang fcc pastu terlupa dah. now baca mek onie post baru teringat balik :') ahahaha nak cari lah nanti, eyeshadow dia ke.. ihiks

    ReplyDelete
  4. sis pernah pakai produk FCC ni. best sgt lagi2 foundation and blusher dia.

    ReplyDelete
  5. Hello. Can you please write list of ingredients about day cream? Thank you

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..