4 PRODUK HILANGKAN PARUT PALING TERKENAL DI DUNIA

by - March 15, 2017

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. So,siapa sini penat dan tak tahu nak cari produk hilangkan parut yang mana paling best? Okay, kalau nak tahu 4 produk hilangkan parut paling terkenal di dunia adalah korang boleh baca bawah ni. Serius korang akan rasa puas hati sebab bila baca korang sendiri akan rasa lega sebab tak menyesal baca perkongsian aku. Sebelum ni aku pun pening bila nk cari produk hilangkan parut ni. Beli yang mahal tak berkesan, beli yang murah lagilah tak berkesan. Rupanya, aku macam dah terlewat jugaklah sebenarnya sebab malas nak sapu ubat parut awal-awal. Sekarang menyesal tak sudah,huwarghhhh....dapat pulak parut yang bukan jenis flat..i mean, parut yang timbul tu haaaa... Perit jugak nak hilangkan parut timbul tu. Paling perit bila time shooting atau photoshoot. Macamana la nak cover bekas parut tu. Nasib baik parut ditangan kanan je. So, pepandai la aku cover dengan tangan kiri. Hmmmm. Pastu bila fedup macam tu sekali. Aku start google produk mana yang terbaik untuk hilangkan parut. Mana tahu ada penyelesaiannya. Macam korang jugak, mesti korang google produk yang hilangkan parutkan? 


Azanis Scar Serum

So, sape pernah pakai Azanis? Rata-rata antara korang mesti pernah dengarkan produk Azanis Scar Serum ni kan? Famous gila kot produk ni. Start jadi kegilaan orang ramai pada tahun lepas dan aku baca banyak testimonial berkenaan produk ini. Hasilnya semua WOW! Ramai gila yang berpuas hati dengan produk ni. Sebab apa? Sebab kepekatan tinggi antioksida (lebih 50%) dan tindakan anti-radang dalam Vitamin E Natural (12,000 IU dalam pek 15ml) dan Cocoa Butter. Selain itu jugak, produk ni mempercepatkan lagi proses pemulihan kulit berparut.

Antara kebaikan lain Azanis Scar Serum ini adalah:
  • Penghasilan sel-sel normal dalam kuantiti yang luar biasa dan ia akan mengambil alih tempat sel-sel berparut.
  • Permukaan kulit berparut akan kelihatan lebih pudar, licin dan rata.
  • Perubahan warna, pembengkakan, rekahan halus, gatal dan kemerahan pada parut luka akan turut semakin pulih dari sebelumnya.
  • Dihasilkan daripada sumber semulajadi yang turut akan membekalkan kulit anda dengan vitamin dan protein yang diperlukan.

Apa yang ada dalam Azanis Scar Serum:
  • Paraffinum Liquidum - Triisononanoin
  • Cetearyl Ethylhexanoate - Isopropyl Myristate
  • Glycine Soja Oil - Helianthus Annuus Seed Oil
  • BHT - Calendula Officinalis Flower Extract
  • Lavandula Angustifolia Oil
  • Rosmarinus Officinalis Leaf Oil
  • Anthemis Nobilis Flower Oil
  • A-alpha tocopherol (Natural Vitamin E)
  • Cocoa Butter
Berapa harga Azanis Scar Serum ni?
RM70 (15ml) je uolssssss




Bio Oil

Bio Oil? Okay Siapa pernah pakai Bio Oil? Sejujurnya, aku berbotol-botol pakai Bio Oil, tapi tulah, parut aku timbul dengan jayanya, hahahahaha...Korang kalau korang dah nampak kesan parut tu kan, cepat-cepatlah pakai produk macam ni. Bagi hilang parut tu dengan mudah. Bio Oil ni pun bagus sebab produk ini memang letop kebabommmmm. Antara kebaikan produk Bio Oil ini adalah pakar penjagaan kulit untuk masalah parut, bekas lkulit teregang, ketidakseragaman warna kulit, penuaan kulit dan masalah kulit kering. Hasil yang terbukti secara klinikal. So korang tak perlu takut ke apa. Dalam produk ni terkandungnya Vitamin A dan E. Bila kita sapu produk ni, ianya tidak meninggalkan kesan berminyak dan paling penting dia cepat meresap. 


Sesuai tak untuk kulit yang sensitif?
Jawapan dia ya. 
Sesuai untuk kulit yang sensitif sebab produk ini tiada bahan pengawet dan paling penting HALAL :)

Apa yang ada dalam Bio Oil:
  • Botanicals
  • Calendula Officinalis Flower Extract (Calendula Oil)
  • Lavandula Angustifolia Oil (Lavender Oil)
  • Rosmarinus Officinalis Leaf Oil ( Rosemary Oil)
  • Anthemis Nobilis Flower Oil ( Chamomle Oil)
  • Vitamins
  • Retinyl Palmitate (Vitamin A)
  • Tocopheryl Acetate (Vitamin E)
  • Oil Base
  • Paraffinum Liquidum
  • Triisononanoin
  • Helianthus Annuus Seed Oil
  • Fragrance (Rose)

Berapa harga Bio Oil ni?
RM34.75 (60ml) je wakkkkkk....





Dermatix? Yessss, kecil-kecil cili padi ni wei. Ramai yang suka pakai Dermatix ni. Cuma macam aku cakap. Kalau dah nampak parut mohon la pakai produk hilangkan parut dengan cepat. Walaupun kecil tapi kebaikan yang ada pada produk ini adalah sangat POWER! Antaranya adalah menghilangkan dan memudarkan parut pada kulit. Selain itu juga, menghilangkan kegatalan pada kawasan parut lama dan juga baru. Akhir sekali, produk ini digunakan sebagai sunblock bagi melindungi kulit daripada terus-terusan menerima sinaran UV daripada matahari.

Apa yang ada dalam Dermatix:
  • Glycerin
  • Caprylic/Capric Triglyceride
  • Isotridecyl Isononanoate
  • Neopentyl Glycol Diethylhexanoate
  • Dimethicone
  • Cetyl Ethylhexanoate
  • Triethylhexanoin
  • Polyacrylamide
  • Panthenol
  • Cetearyl Alcohol
  • Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water
  • Camellia Sinensis Leaf Extract
  • Hippophae Rhamnoides Fruit Extract
  • Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract
  • Orchid Extract
  • Theobroma Cacao (Cocoa) Extract

Berapa harga Dermatix ni?
RM47.50 (7g) je wakkkkkk....







Mederma? Satu lagi produk parut yang famous paling terkenal dalam dunia ni haaaaaaaaaa iaitu Mederma. Produk ni pun banyak kebaikan dia.

Antaranya adalah:
  • Mengurangkan kesan parut seperti parut luka atau jerawat
  • Menegangkan kulit
  • Melicinkan kulit
  • Mencantikkan lagi kulit
  • Memulihkan kulit yang rosak, kulit kering, melecet dan parut hitam
  • Menganjalkan permukaan kulit
  • Berkesan menghilangkan parut paling cepat selama 2 minggu dan paling lama 6 bulan. Bergantung kepada jenis parut.

Apa yang ada dalam Mederma:
  • Aqua (Purified)
  • PEG-4
  • Aloe Barbadensis Leaf Juice
  • Allium Cepa Bulb Extract
  • Xanthan Gum
  • Allantoin
  • Methylparaben
  • Sorbic Acid
  • Parfum

Berapa harga Dermatix ni?
RM38.80 (20g) jerrrrrrr


Tapi paling best, Azanis Scar Serum la paling cepat bertindak! Paling penting korang kena berhati-hati dengan produk keluaran Azanis Scar Serum yang palsu. Ada jugak eh yang palsu? Yessssssss. Ada jugak! Tapi kalau korang nak tahu lagi, produk Azanis Scar Serum ini telah mengorak langkah ke seluruh Asia seperti di Malaysia, Singapore, Indonesia dan Thailang. Nak beli Azanis Scar Serum ni kat mana? Haaaaaa, korang boleh je beli di farmasi-farmasi yang terpilih seperto di Guardian, Watson, Caring Pharmacy. 



So, korang pernah pakai yang mana satu? Aku pakai 3 dari 4 produk yang aku senarai di atas ni. Semua aku suka! So, jom kita kurangkan parut :D


Salam Sayang,
Mek Onie
letopink@yahoo.com



You May Also Like

1 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..