PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

by - October 26, 2017

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

Peminat Makanan Itali Sila Terjah Hotel Sheraton Imperial KL | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Yeay, 2 minggu lepas macam tu aku sempat lunch di Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur. Heiiii, first time aku jejak kaki ke sini dan terasa gahnya Hotel ini. Dengan rekaan dalamannya membuatkan aku rasa nak mengambil gambar disetiap sudut. Sekiranya anda pergi ke Itali iaitu negara Eropah dah tentu anda akan mencari makanan Itali. Tapi sekarang, tak perlu dah nak ke Itali semua tu. Di Kuala Lumpur pun korang boleh dapatkan makanan Itali ini. 


Tapi di sini, aku bukanlah nak sentuh bab rekaan hotel ini. Apa yang aku nak berkongsi ini adalah makanan Itali yang menjadi kesukaan orang ramai. First time aku mencuba makanan itali dan lokasi restoran yang aku pergi haritu itu adalah dalam Hotel Sheraton Imperial KL iaitu Restoran Villa Danieli. Terkesima sekali lagi bila jejak kaki di restoran ini. Ibaratnya seperti duduk di Negara Itali sendiri dengan sentuhan lukisan dari pelukis Itali sendiri, rekaan dalaman dan seni bina restoran ini yang berkonsepkan Itali. Sungguh terpaku. Make sure korang kalau jejak kaki ke sini jangan lupa bergambar juga tau. Sebelum aku bercerita bab makanan, pelanggan yang menjamu selera di sini turut dihiburkan dengan live band dimana gandingan yang sangat mantap! Orang putih sendiri pun terkesima inikan kita ni kan? 


Apa yang aku makan haritu adalah Mamma Mia Italian Brunch dan menariknya di sini, hidangan yang disediakan dalam bentuk buffet. Walaupun tak semua makanan yang dihidangkan, namun kita sebagai pelanggan boleh request sendiri nak menu apa dan akan dihidangkan dalam bentuk ala carte. Hal ini kerana, chef sendiri ingin hidangkan menu tersebut dalam keadaan yang panas dan fresh serta menjaga kualiti hidangan tersebut. Pizza? Dah tentu, pizza adalah salah satu hidangan yang sangat terkenal dalam kalangan rakyat Itali. Turut disediakan menu pizza yang membuatkan pelanggan akan menambah. Sekiranya anda brunch di sini, jangan lupa juga untuk mencuba roti. Serius sedap. Selain itu, menu Beef Wellington (boleh tengok gambar di bawah) juga turut terkenal dalam kalangan rakyat Itali dan menu ini sangat istimewa kerana daging akan disalut bersama roti. WAJIB cuba tau!


Harga? Serius, berbaloi gila. Sebab dari jam 11 pagi hingga 3 petang kita boleh stay di Restoran Villa Danieli dan enjoy ur food sampai puas hati dengan perlu bayar hanya RM148/dewasa dan RM74/kanak-kanak (9-12 tahun). Jadi, luangkan masa korang hujung minggu iaitu setiap hari ahad untuk mencuba menu ini di Villa Danieli, Hotel Sheraton Imperial Kuala Lumpur. 


Dah! Korang boleh tengok sendiri keindahan restoran ini dan beberapa makanan yang turut disediakan di Villa Danieli. Serius aku puas hati makan di sini dengan harga yang sangat berbaloi! Chef semua melayu kecuali Ketua Chef Itali yang sangat sporting! 

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL


PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL


PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL


PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL


PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

Boleh juga order menu di sini dan jangan risau sebab korang tak perlu bayar dah jika membuat pesanan daripada buku menu ini kerana apa yang korang bayar RM148/dewasa tadi tu dah termasuk menu yang ada di dalam buku ini. Haaaaa, makan sampai puas,hihi... Lasagna, spaghetti, dessert, main dish semua ada. Wajib cuba kalau nak merasakan satu kelainan,hehe..

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL

Roti yang wajib anda cuba

PEMINAT MAKANAN ITALI SILA TERJAH HOTEL SHERATON IMPERIAL KL


Untuk maklumat lanjut:

No.Tel: 03-2717 9922 | 03-2717 9900
Email: villa.danieli@sheraton.com

You May Also Like

0 comments

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..