SHEKKU : NEW FACE DUO STICK DAN CHU CHU TONE UP SUN STICK DARI KOREA

by - December 14, 2017


Shekku : New Face Duo Stick Dan Chu Chu Tone Up Sun Stick Dari Korea | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Yuhuuuuuuuuu! Perkongsian berkenaan produk kecantikan lagi. Perkara paling utama aku adalah dari mana produk tu datang, selamat ke tak, ada kelulusan KKM ke tak. Itu adalah satu perkara yang aku ambil berat terutama bila kita sendiri nak pakai dan bila dipakai pada bahagian muka. Bila aku tengok produk Shekku ini datang dari Korea, terus excited dan tak sabar nak pakai tu mestilah ada. Untuk makluman korang semua, produk Shekku ini mempunyai kelulusan dari KKM dan aku dah tak perlu risau. Kalau korang perasan gambar di atas tu, aku pegang dua (2) produk di mana kedua-dua produk ini mempunyai fungsi masing-masing dan pelbagai kelebihan yang ada. Menariknya lagi, produk in didatangkan khas dalam bentuk stik dan mudah dibawa kemana sahaja.Pemilihan warna pada produk ini pun aku suka. Orang kata sesuai la dengan K-Beauty nya, hihi. 



Produk Shekku yang aku akan review kali ini ada 2 jenis:
  1. New Face Duo Stick
  2. Chu Chu Tone Up Skin Stick

Kedua-dua produk di atas ini mempunyai fungsi masing-masing seperti yang aku katakan di perenggan atas tadi tu. Apapun, izinkan aku untuk kongsikan apa benda Shekku ini? Dari mana datang dan kenapa pilihan produk seterusnya untuk aku review adalah Shekku? Untuk pengetahuan semua, Shekku ini adalah satu produk penjagaan kulit yang sangat mementingkan kualiti sesuatu produk dan harganya juga mampu milik. Pemilik jenama Shekku ini juga sangat menitikberatkan tentang proses termasuk semasa pemprosesan produk dan juga market. Dengan produk Shekku ini, pengguna tak perlu risau kerana korang berada di landasan yang betul untuk penjagaan kulit yang sihat dan bersih.


Sebelum aku pergi lebih lagi dengan kedua-dua produk ini, ingin aku kongsikan bahawa produk ini sesuai dengan semua jenis kulit dan sekiranya ada komplikasi pada kulit muka, mohon diberhentikan penggunaan produk ini dan dapatkan rawatan daripada yang pakar seperti doktor.


New Face Duo Stick : Blackhead Stick & Pore Tightening Ice Stick ( Berwarna Kelabu/Hitam) - KKM - NOT170907076K


Okay! Part New Face Duo Stick ini aku sangat kagum kerana belum pernah lagi aku jumpa blackhead yang datang dalam bentuk stik macamni, biasanya aku pakai yang jenis pad, mask dan juga balm. Tapi bila datang dalam bentuk stik macam ni keinginan aku untuk mencuba sangat tinggi, haaa...Bestnya juga, New Face Duo Stick ini jenis 2 dalam 1 dimana ada removal dan moisturiser. Yes. Ada okay. 



Ada perbezaan pada Blackhead Stick dan Pore Tightening Ice Stick ini dimana fungsinya seperti:

Blackhead Stick:
  1. Blackhead Stick ini dihasilkan daripada serbuk arang dan tepung jagung. Sebab tu bila pakai ada rasa macam kesat-kesat pada kulit wajah.
  2. Menghapuskan blackhead dan whitehead yang paling durjana dan tak senang duduk.
  3. Memperbaiki Stratum Corneum iaitu lapisan paling luar epidermis.
  4. Dapat mengurangkan rembesan sebum.
  5. Membersihkan kulit secara mendalam.
  6. Paling best dapat melegakan kulit yang merengsa.
  7. Mengecilkan liang pori yang boleh menyebabkan timbulnya jerawat tu haaaa...

Cara menggunakan blackhead stick ini senang sahaja dimana langkahnya seperti:
  1. Bersihkan muka dengan air suam.
  2. Sapukan Blackhead Removal ini secara membulat sekita hidung atau kawasan yang mempunyai blackhead/whitehead sehingga berbuih dan urut perlahan-perlahan.
  3. Siap semua tu, okay..dah boleh bilas dengan air bersih dan lap muka dengan kain.
  4. Dah boleh rasa kesan yang wow itu!

Pore Tightening Ice Stick:

  1. Pore Tightening Ice Stick ini diperbuat daripada Ice  Glasiar Iceland.
  2. Mengecilkan liang pori dan melegakan kulit wajah.
  3. Meningkatkan tona kulit
  4. Menurunkan/mengurangkan suhu kulit muka.
  5. Mengurangkan bengkak pada kulit muka.
  6. Menyejukkan kulit muka apabila disapu pada kulit muka.

Cara menggunakan blackhead stick ini senang sahaja dimana langkahnya seperti:

  1. Sesudah menggunakan Blackhead Stick ini, aku ke langkah seterusnya dimana aku akan sapu Pore Tightening Ice Stick pada kulit muka untuk melembabkan kulit muka dan paling best, muka terasa segar. 
  2. Tips untuk kekalkan kesejukan pada stick ini, letak je dalam peti ais biar rasa sejuk tu ada dan segar bila sapu.

Chu Chu Tone Up Sun Stick (Peach) - KKM -NOT170907199K


Yeayyyyy! Untuk first impression aku ingat ni adalah foundation dan warnanya aku agak janggal juga sebab warna putih. Tapi bila baca detail pada website, Tone Up Sun Stick ini berfungsi sebagai pelindung kulit wajah pada sinaran matahari dan rupanya sama macam foundation. Tapi ini bukanlah foundation tau. Bestnya, dalam satu stick ini terdapat Tone Up Sun Stick dan juga berus. 





Kelebihan yang ada pada Tone Up Sun Stick ini :
  • Mempunyai 7 jenis vitamin yang bertindak untuk mencerahkan kulit muka.
  • Senang digunakan.
  • Mempercepatkan proses mencerahkan kulit muka.
  • Bertindak 2 kali ganda sebagai pelindung matahari.
  • Bintang yang berwarna merah jambu bertindak sebagai untuk menyesuaikan warna kulit yang betul dan menjadikan kulit natural look.
  • Yes! Nude muka kita wak. 

Cara menggunakan Tone Up Sun Stick seperti:
  1. Sapu dan ratakan pada kulit muka dengan menggunakan berus yang disediakan pada stik tersebut.
  2. Tips aku di sini, sapu secara sederhana dan tidak terlalu banyak kerana kesan warna Tone Up Sun Stick ini membuatkan kulit muka tidak sama dengan warna kulit ditangan. Alaaaaa sapu light-light gitu haaaa....
  3. Siap!
Harga Chu Chu Tone Up Sun Stick dan New Face Duo Stick Blackhead ini adalah RM249 SAHAJA.





You May Also Like

19 comments

  1. Menariknya 2 2 product tu onie...
    Kagum dengan yg blackhead tu...
    Mesti kena beli untuk yg ada masalah blackhead degil tu

    ReplyDelete
  2. Senang nye bile ade terus berus macam tu. Especially bila nak pergi travel. Tak payah bawak berus extra.

    ReplyDelete
  3. dah lepas ni tak payah lagi beli pek black head removal kt watson tu lagi dah XD

    ReplyDelete
  4. wahh macam menarik lah.. kena cuba ni.. bestnya

    ReplyDelete
  5. nampak senang guna stick macam tu je..mudah dibawa kemana- mana..masukkan dalam handbag je kan....

    ReplyDelete
  6. wah.. jatuh cinta tengok stick ni.. macam nak try beli je.. sebab saiznya macam mudah dipegang..

    ReplyDelete
  7. detail sungguh patut la nice! siap video lagi patut la popular. senang nak bawa tu yg paling penting sekali dan bersih.

    ReplyDelete
  8. Kalau tanya lelaki (macam bro) mesti tertanya-tanya, benda apa la nie. hahahaha 1st time jumpa

    ReplyDelete
  9. babe! this product is good especially utk i yang banyak white n blackhead lepas pakai makeup hari2. definitely gonna try this! thankssss

    ReplyDelete
  10. Betul tak pernah jumpa blackhead remover stick. Sangat bagus. Tone Up Sun Stick tu if bagi natural look oklah, kalau tak habislah muka i bercapuk. Looking forward to try this out. Suka tgk video Onie.

    ReplyDelete
  11. oh bagusnya, nak guna pun simple je. tertarik pula hahhaa, tq share, boleh dipertimbangkan ni :)

    yanmieonline.com

    ReplyDelete
  12. senang ada dua ni untuk penjagaan kulit yang sihat...

    ReplyDelete
  13. eh, comelnya stick tu! haha. nampak lebih praktikal dan yang lagi penting bagus kualitinya!

    ReplyDelete
  14. Amboi...Onie semakin cun...produk yg simpel utk digunakan dan ringkas

    ReplyDelete
  15. Bestnya duo foundation ni. Dalam masa sama boleh sihatkan kulit

    ReplyDelete
  16. Nampak perbezaan sebelum dan selepas penggunaan... menarik... sebab mudah digunakan.

    ReplyDelete
  17. Suka tengok video Mek Onie sekarang - sangat meletups! Apakah software yang digunakan?

    ReplyDelete
  18. why the name so cute.. chu chu.. like chu chu train~~ haha

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  19. It seems the duo stick is good and can see the different. Good coverage.

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..