Careless masa naik motor..

Assalamualaikum semua..penah tak korang naik kereta lupa nak tutup pintu?pernah tak korang nak drive lupa nak start kereta?pernah tak korang nak masuk kiri tak kasi signal?pernah tak kalau hujan ampa lupa nak perhidup wipper?pernah tak ampa rasa bearing kat tayaq reta(kereta) tu masih berkeadaan elok? (tayar ada bearing ke eh?sorry aku bukan budak automotif..tapi kalau tade macamana nak berpusing ye dak?haha)

haa pulak?supir ni gila bayang gamoknyo,haha


aku kalau naik motor mesti banyak benda duk careless..tak kisah la,masa mula-mula nak start ka..masa nak brek ka,masa nak tongkat ka...

masalah utama di sini, aku paling seriyau bila aku pikiaq bila nak park moto mesti lupa nak tongkat,haha (banyak kali lupa) ...

lepastu aku selalu salah tekan ..nak tekan signal p tekan hon,gelabah doh aku..tapi aku tak penah gelabah pon,aku buat muka innocent jeee..tapi aku syak la,kereta yang duk ada kat depan aku tu mesti duk sumpah seranah aku,pasal la budak ni duk hon aku merata...dalam hati aku 'elehhh,relax ah doh, aku bukan sengaja,tangan aku ni selalu nampak tang hon ja,tang signal tak nampak,haha'



dah isi minyak moto..lupa pulakkkkk nak tutup penutup tu haaa,tak pasal pasal minyak merecik abih,dah la merecik..melayang pulak 67sen (hebat?dan lagi calculate noh?nipu jah tu..)



pastu buat pulak moto tu ada gear..nak tekan gear p tekan brek,dah la tengah turun bukit...tekan punya tekan pasal la serupa nak mampus moto ni,rupa rupanya aku tersilap tekan,duh! (tapi sekarang aku auto,weyhh..kambinghini aku pon auto tau,bukan kereta ja auto,kahkahkah)


tula serba sedikit ke-careless-an aku,krohhhhhh~
ampa punya macamana pulak?aku syak ampa tak loqlaq macam aku kot na,haha..eh,ke ampa tak layan moto?lalalalala

ok fafai~



40 ulasan:

  1. Hihi..nak cakap pasal careless ni memang Kiz ni agak giler careless jugak r..dah kuar sampai KL terlupa wallet,dah makan kat warung lupa bayar air(padahal makan dah bayar tu),duk jenjalan kat kedai kasut tiba-tiba terlanggar kasut habes sume jatuh..haha..tak muat page ni kalau nak citer pasal careless ni..

    BalasPadam
  2. nak belajar bawak moto. nak amek lesen. tapi... T_T

    BalasPadam
  3. tak pernah dibuat org lupa nak tongkat moto weh. 1st time aku dengaq..

    BalasPadam
  4. haha aku suka bwk skooter.. :D

    BalasPadam
  5. naik kete manual...da msuk gear,,,,tapi slalu lupa nak bwk trun handbrake....mati enjin...2 3 kali bru pasan....-.-"

    BalasPadam
  6. Kalau macamtu, berhati hati lah Kak Meaw ;) Ingat pakwe :p

    BalasPadam
  7. aku tak reti bawak motor. tapi kalau bawak keta selalu parking lupa angkat hand break. he he......

    BalasPadam
  8. Hmm taktau nak komen pa kakk

    kami tak dibenarkan nek moto -.-"

    BalasPadam
  9. hehehhe...ila xloqlaq....

    bawak moto dgn sopan santun...ekkekek...

    jarang la neh naik moto..tetiba rindu nak nek moto..ehheh

    BalasPadam
  10. hahahahaha gelak aku baca.. almost banyak benda aku pun biasa buat.. kah kah..
    kalau orng lain yg buat kesalahan aku kutuk sumpah pak kiu hahahaha

    BalasPadam
  11. aki kalau bab2 naik kete ni,setakat ni belum pernah careless lagi lah.. harap2 takkan..

    BalasPadam
  12. mak oii..bahawa betul onie...igt moto tu boleh berdiri sendiri tanpa tangkat? hahaha :D

    BalasPadam
  13. tgk la ., ntah siapa yang drive moto tu pon ak tak nmpak dah haha

    BalasPadam
  14. lu tak belajaq buat wealy ? haha

    BalasPadam
  15. ko wt kt kambinghini ko cmtu gak..hehe

    BalasPadam
  16. hahahaha,.CN loqlaq jugak kadang!,.sebab tu la xberani nk bawak moto,.nak brek tangan, pi pulas lagi minyak tu,.haa,amekkaw! langgaq tiang letrik tepi jalan, tongsampah pecah! kahkah~

    BalasPadam
  17. kambinghini dh keluar ka ??
    kesian aii ketinggalan. haha!

    BalasPadam
  18. haha lawak la Onie! But always hati2 di jalan raya k!

    & gambar atas tu...phahahaha. Ain sungguh taknak dok yang belakang skali! Ngeriii!

    BalasPadam
  19. kak mila kadang2 bawak keta time malam xpasang lampu haha.

    BalasPadam
  20. aku dapat bayangkan yang satu je. lupa tongkat moto masa nak parking. hahahaha...adei la.

    dan yg lain lain ko memng sgt careless. bhya kot bile tengah tengah laju ko tetekan brek ke. keta kat blkg pun tgh laju. haa..bahaya kan.

    zuan dah jadi mangsa ke-sengalan jue mengenakan org. hahahaha... sampai skrg aku gelak kalau teringat balik.

    BalasPadam
  21. kalau tak nak jadi cam tu, lagi baik tongkat dua... confirm kena turunkan motor tu kalau nak jalan...

    BalasPadam
  22. gambo tu lama kot. masa tu aku tombom gile. =.='

    BalasPadam
  23. careless aku dah dua kali tak tutup pintu pagar umah..haaa mne tak kne mrh ngn kakak aku..haha

    pagar automatik..ble org bukak kan bru boleh msuk so aku pun msuk dgn slmber igt de org ttupkn jgk..hiiiikkk

    BalasPadam
  24. huhuhu.. banyaknya kecuaian.. elok la di kurangkan. :D

    BalasPadam
  25. aku lagi best tak reti bawak motor, layak tak jadi awek kau? hikhik

    BalasPadam
  26. Camana ko leh ingat apa yg ko lupa aaa?

    BalasPadam
  27. pasni bawak lori angkut org2 cm2 :D

    BalasPadam
  28. uwaa aish serik naik moto..penak eksiden patah kaki..takmo takmo

    BalasPadam
  29. dah renovate ke blom kambingini ko tu mocik..ekekeke

    BalasPadam
  30. Syukur aku masih steady dan sentiasa tenang tiap kali bawak motor. Unless kalau terserempak dengan manusia yang jenis 'berhemah' atas jalan raya. Hehehe.

    BalasPadam
  31. aku tak reti bwk moto , sobsob

    BalasPadam
  32. macam mana ko boleh dapat lesen moto ni dgn bawak macam ni haaa? haha :P

    BalasPadam
  33. eh confuse dah aku neh..ko ley klaka swk? or ko fhm tp sik klaka swk? hahaha

    akhir kata, pehal la ko careless yg amat?hahaha

    BalasPadam
  34. la..lagu tu ke? sedih la camni sbb hangpa phm skit je. pnat la cheq tulis dlm bhs swk pjg2 wuwuwu hahaha

    aku org swk beb..dan aku ingat ko org swk gak sbb tgk c umie artoqimie tu klaka bhs swk ngan ang hihihi

    BalasPadam
  35. @Hanie_Dew okay weiiii,lenkali aku maok carefully..

    BalasPadam
  36. @syakey sebab aku jpj la,muahahahaha *tipu*

    BalasPadam

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..