Student tuh,pon dah boleh pakai tab bagai, iPhone pulak ...

Assalamualaikum semua,duh! tajuk tak reti kasi pendek dah,huhu... wei-wei,puas hati dak tengok page lomokaki? mesti puas kan,aku tau ada yang tak berminat ..kata dalam hati dah la,jangan kekecoh boleh tak? hoho.. (garang ni garang)


Tetiba aku rasa nak keluarkan isu ni la,isu yang telah lama terkubur di memori aku,acececey... aku rasa korang pon mesti terfikir gak kan,macamana la student-student(IPTA/IPTS/Sekolah) sekarang boleh pakai tab,boleh pakai iPhone,Galaxy SII,BB bold and etc.. aku ingat,benda ni sekupang dua,rupa-rupanya..tudia aih! tak murah wei, beli banglo seketul pon dapat .. (napok beno nipunya)



aku penah pegang ja iPhone ni, nak pegang selamanya belum lagi..iPhone dak da lani, yang
paling latest galaxy note kan? tah,aku bukan tau sangat henpon bagai ni..sebelum aku terlupa,birthday aku tak lama lagi ni, ada sesapa nak hadiahkan aku benda macam ni dak?yang mainan sorry aku tak layan,kroh~



amboi onie,cerita ang ni serupa tak puas hati je kan,jeles lah tu tak dapat pakai macam depa,haha! jeles?sorry,tak pernah nak jeles okay.. aku tanya ja,ampa dapat duit dari mana?aku teringin nak tau..kalau yang pak tan sri,dato' mak pulak datin,puan seri aku tak kisah..ni yang bukan mak pak tan sri ampa guna duit tang mana? (sebok gila aku ni,haha)..


Alaaaa,aku bukan nak kata pa,aku teringin nak tau ja *muka innocent*



Oh,mungkin korang simpan duit dari kecik sebab nak beli benda gini kot,mungkin.... *muka pandang ke atas kening dikerutkan mata pejam tutup pejam tutup*


aku syak jap lagi mesti ada yang terasa,sapa makan lada,dia yang terasa berapi,sekian~
fafai~

p/s: wei-wei,aku menang GA fb shared doh, tak sabaq tunggu hadiah sampai, kang dah sampai aku memuji di sini ye,miahahaha.. -..-"

45 ulasan:

  1. aku pkai cikai pnye jep , haha

    BalasPadam
  2. haah betul.
    ceq pon pelik budak skola pon henpon bapak mahal.
    mane tah depa cekau duit.
    ceq pakai pon murahh jaa

    BalasPadam
  3. aki masih pakai Nokia 3310.. best gile.. :-p

    BalasPadam
  4. @Fara E's ang nak putaq belit pa...cikai tu cikai guano? blackberry?hehe

    BalasPadam
  5. @IZNIE pelikkan,maybe depa simpan duit dari kecik kot,haha

    BalasPadam
  6. sume kaya... blanje skola depa pun byk kot

    BalasPadam
  7. tu ar, aku jeles weh tgk diorang pakai henpong mahal
    aku gak pakai henpong cikai je

    BalasPadam
  8. aku jad student dulu pakai henpon nokia 3100 je tau.

    tak lama lagi nak beli Galacy S II. jgn jeles ye onie. tgu hang keja dulu.

    BalasPadam
  9. student skang hebat, akk dulu takdepun nk pakai HP bagai....kene keje dulu merasa pakai HP

    BalasPadam
  10. onie duk keje la sekarang, tapi gaji mak pegang,memang terbantut la nak cuci mata barang gini,hahaha....


    barang mahai,duit belanja pon mahai gak lah kan,haha

    BalasPadam
  11. sis hanie nk blanje den satu.. lalalala~

    BalasPadam
  12. membe aku beli galaxy s2 rm2000 beb

    phewww! gila x? student lg tu :P

    BalasPadam
  13. biarlah dorang, dah banyak duit sangat memang mcm tuu. Esok aku belikan kau ipong, mau ?

    BalasPadam
  14. singgah yer !!!
    tak larat nak beli gadjet2 mahal ni. pakai chokia je skang.eheh :)

    BalasPadam
  15. Sekarang ni mmg...kat sini pon...semua budak2 baya kita pakai kalau tak iphone, blackberry latest skali. Kalau Ipad tu mmg canggih gila la konon -.-

    BalasPadam
  16. haa dah tengok lomo kaki.. nampak je link cik onie buh, terus terpa klik. ehe minatt sangatttT!

    BalasPadam
  17. klo punya uang banyak, semuanya bisa dibeli..hehe.

    BalasPadam
  18. beli guna duit raya ~ MWHAHAHA .

    BalasPadam
  19. diorang rela mnabung nak beli barang mereka suka.. tak pun guna duit loan heheh

    BalasPadam
  20. kami henpon pon tadakkk XD

    BalasPadam
  21. ahh bile la aku nak pakai iphone ni..nak gadai henset 2 bijik pn x lepas dowh..haha..dorg pakai duit mak bapak bagi belanja kot..hehehe

    BalasPadam
  22. ooo..mak kau pegang gaji dia nak kumpul nak kawinkan ko la tu.

    BalasPadam
  23. henfon yg ada nie pon stakat ley msj call jewp

    BalasPadam
  24. haha..
    biar dorg je la yg jwp..

    hp org pun bese2 ja..haha..

    BalasPadam
  25. Ya, mungkin karena itu

    BalasPadam
  26. aku rasa diorunk pakai duit belajar diorunk oo .. sebab bila dah nak hujung sem tgk diorunk makan yg murah2 aje .. hahahha

    BalasPadam
  27. nak pakai canggih2 tgk kemampuan ahh kannn.

    amboi lomokaki, lai lai, join pakai lomo laiii. hahah


    ;D

    BalasPadam
  28. nk bg hadiah henpon? heh. bukan kata mainan punya. mmg harapan je laa. Ehh! hahah

    BalasPadam
  29. pengsan tengok rega gadget sekarang.. huhu..
    beli hp hitam putih je..
    ang dapat hadiah ape GA kat fb tu? yang baju tu ke?

    BalasPadam
  30. sebab dorang guna duit pt,haha sebab tu beli macam-macam,haha.

    BalasPadam
  31. aku dah lama sakit hati pun pasal neh. rasanya dah dua post aku berkaitan benda2 neh :P

    BalasPadam
  32. auni, xpe'lah bdk2 zaman skg kaye,iphone sekali petik terus dpt... hahaha.
    zaman kite dulu pakai fon y ade tiang je, bile dpt duit siling byk, mulalah nak call smu. hahaha...

    BalasPadam
  33. aku masa stdy dulu sekali je tukar henpon.. tu pun atas desakan orng tua hahahaha..
    yg stdy lagi tu pakai duit pinajaman tak yah la nak beli henpon yg vogue sngt.. biasa2 sudah.. ya dak?

    BalasPadam
  34. org yg gaji 4angka ni pun x pki gadget canggih ok.sbb lg canggih lg byk le bnd bkn2 disimpan.janji bole msj,call jadi le..:)nk pki bole,tp lama2 nti bosan jgk.simpan duit nk kwin. :P

    BalasPadam
  35. Bro baru join contest denaihati tu

    iphone 4s harap onie suport bro yea

    http://www.trioseposen.com/2011/11/gadget-impian-bro-ahmad-ialah-iphone-4s.html

    BalasPadam
  36. perghhhh, kalau dapat ni. aummmmm!

    BalasPadam
  37. wuuu..family dia sponsor tu..bsangka baik..;p..

    heee..kita pon xpkai iphone..;(

    BalasPadam
  38. saya memang teringin nak guna iphone ni. dgn mgikuti contest ni,harap boleh menang.
    tolong vote me. hehehe

    http://manmala.blogspot.com/2011/11/iphone-4s-gadget-impian-ku.html

    BalasPadam
  39. akak yg dh keje nie pown kelipop2 je tgk galaxy note tue, simpan dalam hati jer cita2 tue..sobsobsob

    BalasPadam
  40. dh keje pun x sempat nk ngumpul duit nak beli iphone dll yg sewaktu dgnnya huhuhu :(

    BalasPadam

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..