PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

by - July 10, 2019

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM


Pengalaman Menginap Di Dorsett Grand Subang 26 Jam | Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua! 2 minggu lepas macam tu aku sempat menginap di Dorsett Grand Subang dimana masa aku stay kat sini hotel ni ada buat promosi which is promosi menginap selama 26 jam! Straight to the point aku cakap, promosi menginap selama 26 jam ini hanya ada pada laman web rasmi Dorsett Grand Subang. Jadi, yang mana nak merasai pengalaman seperti aku ni korang kena book melalui laman web rasmi Dorsett Grand Subang ni. Kat laman web lain takde tau.


Okay, jom baca kisah aku macamana aku booking promosi menginap selama 26 jam ini:

  • Pertama sekali aku bukak laman web Dorsett Grand Subang > KLIK SINI <
  • Bila buka website tadi tu, make sure korang kena baca all the details about this promotion.
  • After read all the details and understand what hotel provided you guys can start lock the date for booking. ( I wish i can stay again here!)

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • Untuk promosi ini, korang kena tahu. Tempahan hotel ini perlu dibuat 72 jam sebelum menginap di hotel.
  • For your information, if you book with this promo, automatically you guys can select your own 3 wishes from the list; Breakfast for 2 person at Terazza Brasserie (Daily), Room upgrade to deluxe for every staying, Pressing service for 2 garments, Lepaking at Piano Lounge and free Dorsett Moktail, Dorsett Signature Cookies when check in and Minibar Service in the room.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • From the above wishes, i wish for: 1 bottle Dorsett Signature Cookies every staying, minibar service in the room and Dorsett Mocktail for every 2 person at Piano Lounge and finally my wishes, approved! Yeayyyyyy! I'm happy with that!
  • So, haritu aku enjoy for 26 hours and Dorsett 3 wishes!
  • Promosi bermula 1 April 2019 sehingga 31 Disember 2021. Lama lagikan? So, korang masih sempat untuk merasai penginapan 26 jam.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM


Komen aku sepanjang menginap di Dorsett Grand Subang ini adalah:
  • First thing first, aku memang lock date sesiap bila tahu ada promosi Dorsett 3 Wishes ni.
  • Walaupun, hotel ini sekitar Subang Jaya but easy to access and super easy to parking and more parking there. No worries ya about parking. Part parking ni aku sangat cerewet sikit. Haha. But alhamdulillah, Dorsett Grand Subang make it happen! So okay, i was decided to stay there.
  • Booking ni aku buat 72 jam sebelum menginap di sini bersama dengan 3 wishes yang aku nak. Suprisingly, my wishes tertunai akhirnya dan dapatlah merasa lebih even bayar dengan harga mampu milik. Harga can check at official website Dorsett Grand Subang. 
  • Disebabkan aku booking promosi ini, time check in dan check out sangat fleksibel ye as long as cukup 26 jam. Macam aku ritu, aku check in jam 11 pagi dan check out jam 3 petang. So, masa menginap kat sana panjang dan sangat puas hati.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • Signature cookies yang aku dapat masa mula-mula check in tu super duper delicious ye! Semua tu air tangan chef hotel Dorsett Grand Subang. Kira tak menyesal langsung aku pilih wish itu.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • Minibar service! Yes! Bila dah check in ni, memang selalu lapar je.. jadi memang sesuai aku pilih wish minibar service ni. Makan kudapan yang disediakan tanpa perlu bayar ye.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • Mocktail! Chill-chill di Piano Lounge dan borak-borak dengan tersayang kat situ memang dah cukup enjoy kot!
  • Staf hotel dia pun sangat membantu.

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

  • When i was there, benda paling tak boleh tinggal adalah melantak DIMSUM HALAL di Restoran The Emperor which is makanan dia semua halal dan banyak pilihan ye. Sebelum ni aku ada share about their food > BACA SINI <
  • Fasiliti yang disediakan pun sangat lengkap seperti gym, sauna, kolam renang dan kelengkapan di bilik. 


Overall, memang puas hati bila menginap di sini. InshaAllah aku akan stay lagi di sana. Maybe nak bawak parents aku jugak nanti. hehe. Makanan semua sedap-sedap dan fasiliti hotel semua terbaik. 



GAMBAR AKU SEKITAR DORSETT GRAND SUBANG


PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM






PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM

PENGALAMAN MENGINAP DI DORSETT GRAND SUBANG 26 JAM





Salam Sayang,
Mek Onie
mekonie@yahoo.com



You May Also Like

2 comments

  1. Syoknya jarang dapat menginap lama macam ni.. Siap dapat tunaikan 3 wish lagi tu..

    ReplyDelete
  2. Sukanya konsep 3 wishes tu! Unik dan lain daripada lain! Lama dah rasanya tak inap kat sini. Rindu!

    ReplyDelete

Terima kasih korang sudi komen. Nanti komen la lagi,hehe..